Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Vandaag krijgen we later op de dag te maken met een warmtefront. Het zorgt in het westen en noorden voor wat lichte regen. Vanaf morgen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt het weer warmer. De komende dagen gaan het midden en zuiden van de Lage Landen profiteren van het hogedrukgebied Perryman, het noorden houdt ‘last’ van schampende storingen die ten noorden van onze streken trekken.

Momenteel staat meetpunt De Bilt op 111 warme dagen, ofwel dagen met een maximumtemperatuur van 20° of meer. Vanaf morgen wordt dagelijks die 20° bereikt of overschreden en het is aannemelijk dat komende week het record van 116 dagen uit 2003 wordt gebroken. Weer een record voor deze topzomer!

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Wegtrekkende regen, later flinke opklaringen

Gisteren trok er in de nacht en ochtend een gebied met flink wat regen van west naar oost over het land. Vanuit het westen klaarde het steeds meer op, maar aanvankelijk kwam het hier en daar nog tot een bui. Gisteravond kwam het in de noordelijke helft wederom tot regen.

In polaire lucht werd nergens de 20° bereikt, want het werd 16 tot (ruim) 19°. Den Helder noteerde 16,2 en Arcen 19,6°.

De dag begon bewolkt met wegtrekkende regen. Ton Wesselius maakte de foto.
maar gistermiddag waren er flinke opklaringen bij Ton Wesselius in Roelofarendsveen.
Een mix van zon en wolken bij Albert Thibaudier in het Friese Rottum.
Jolanda Bakker maakte deze foto.

Meest bewolkt, later wat regen in het westen en noorden

Het is op deze zaterdag over het algemeen bewolkt, maar landinwaarts schijnt vanochtend nog geregeld de zon. Vanuit het westen wordt de bewolking dikker en later gaat het in het westen en noorden van het land licht regenen op de passage van een warmtefront.

De wind waait uit het zuidwesten en neemt over land toe naar matig en aan zee en op de Wadden naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 18-19°. In het zuidoosten en lokaal in Belgisch Limburg kan het weer 20° worden.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt met in noorden en noordwesten nog enige regen. Elders is en blijft het droog met geleidelijk enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 10 in het zuidoosten en naar 14 in het noordwesten.

Weer warmer

Morgen wordt met een zuidwestenwind weer warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar een graad of 20 in het noorden en noordwesten, naar 21-22 elders en naar 23-24 in het zuidoosten.

Het weerbeeld laat wolkenvelden zien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon en in het noorden van het land is nog altijd een bui mogelijk. De zuidwestenwind waait overigens zwak tot matig over land en vrij krachtig in het Waddengebied.

Komende week gaan we profiteren van hogedruk. Bron: meteologix.com

Aangenaam septemberweer

Na het weekend neemt de invloed van hogedruk toe. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker schijnen en het wordt warmer.

Het noorden van het land heeft echter de mindere papieren, want schampende storingen behorende bij lagedrukgebieden ten noorden van onze streken zorgen vaak voor meer wolken en zo nu en dan is er ook kans op wat regen of enkele buien.

De temperatuursverschillen tussen het noorden en zuiden zijn dan ook groot, want in het noorden is het veelal 20 tot 22°, in het midden wordt het 22 tot 24 en in het zuiden en in grote delen van België wordt het weer ronduit zomers met kwikstanden van 24 tot 27°.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat de stijging in temperatuur de komende dagen goed zien.

De temperatuurpluim voor het zuiden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het zuiden van het land is duidelijk warmer. Vanaf morgen komt de temperatuur weer voor een groot aantal dagen boven de 20 en soms rond de 25° uit.

Dreigende wolkenluchten bij Jannes Wiersema in Roodeschool, maar het bleef meest droog.
Klaas Boersma maakte deze foto van een wegtrekkende cumulonimbus ten noordoosten van Heerenveen.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land met 11 tot 13 knopen. Aan zee waait de zuidwester met 15-16 knopen.

Morgen waait er ook een zuidwestelijke wind. Over land 8 tot 10 en aan zee met 14 knopen.

Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto.
Langzaam komt de herfst dichterbij. Martin Vye maakte de foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie zaterdag van, fijn weekend en graag weer tot morgenochtend voor een nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 531 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier