Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is bewolkt en vanochtend valt lichte regen. De regen trekt weg en vanuit het westen klaart het op. Vanmiddag is er in de zuidoostelijke helft een buienkans. Het wordt 17-21 graden. Morgen zon, wolken en 18-24 graden. In het weekend schijnt de zon en wordt het (zomers)warm. De temperatuur stijgt naar 22-28 graden.

Giel Swager maakte gisterochtend deze prachtige foto.

Elske van der Kevie maakte deze prachtige foto.

Alfons Hoek maakte deze foto op de vroege ochtend.

Jannes Wiersema maakte deze foto op een koude woensdagochtend met vorst aan de grond.

Op deze Hemelvaartsdag is het eerst bewolkt en op veel plaatsen valt wat lichte regen en motregen. De regen trekt naar het zuidoosten weg en later wordt het in het westen van het land weer droog.

Vanmiddag maakt de zuidoostelijke helft van het land nog kans op enkele buien. Elders is het droog en breekt de zon zo nu en dan door. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden. In het noordwesten is het een graadje minder warm, terwijl het in het zuidoosten 21 graden kan worden.

Vanavond schijnt de zon nog op veel plaatsen. Geleidelijk neemt wel weer de bewolking toe. Komende nacht is het dan meest bewolkt en het noorden van het land maakt kans op wat lichte (mot)regen. De temperatuur daalt naar 12-14 graden.

Morgen is het aanvankelijk bewolkt en het noorden van het land maakt in de ochtend kans op wat lichte (mot)regen. In de middag ziet het weerbeeld er vriendelijker uit. Het blijft droog en de zon gaat geregeld schijnen.

De temperatuur is hoger dan de laatste dagen en stijgt naar 18-20 graden in de kustgebieden. In het binnenland wordt het 21-23 en in het zuidoosten kan het 24 graden worden.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto op een mooie dag.

Zaterdag, op de eerste dag van de meteorologische zomer, is het prachtig zomerweer met veel zonneschijn. Hier en daar is wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De temperatuur stijgt flink; op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland wordt het 20-22 graden, elders in de kustgebieden stijgt de temperatuur naar 23-24 graden.

Landinwaarts wordt het zomers met temperaturen die stijgen naar 25-28 graden. Als De Bilt de 25 graden haalt, dan is het de eerste officiële zomerse dag van het jaar. De hoogste temperaturen zijn weer weggelegd voor het zuidoosten van het land.

Zondag wordt ook een mooie zomerdag met veel zonneschijn. Later op de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Bij veel zon kan de temperatuur stijgen naar 24-29 graden. Lokaal is een tropische 30 graden niet uitgesloten. 

Mochten de wolken en buien eerder verschijnen, dan zullen de maxima vanzelfsprekend wat lager zijn. De laatste berekeningen lijken daarop niet aan te sturen..

De temperatuur gaat de komende tijd flink omhoog. Na het weekend wordt het minder warm.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe en gaat de temperatuur weer omlaag. Dagelijks is kans op buien, maar de zon blijft ook geregeld schijnen. De temperatuur stijgt naar 20-24 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat de stijging in temperatuur goed zien. Vanaf morgen komt de temperatuur boven de 20 graden en in het weekend wordt het zomers warm met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Na het weekend is de temperatuur weer duidelijk lager.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Margje Bouwman maakte deze foto in Staphorst.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 436 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier