Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het roer gaat om, want tussen het hogedrukgebied Leo en het lagedrukgebied Isabeau wordt met een zuidoostelijke stroming zachte lucht naar onze streken gevoerd. Daarbij schijnt vandaag ook nog de zon flink. In het weekend wordt het duidelijk warmer, maar is er wel meer hoge bewolking. Kortom: het wordt eindelijk lente!!

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst bewolkt en regen, later zonneschijn
Gisteren begonnen we de dag bewolkt en uit die bewolking viel van tijd tot tijd regen en motregen. De regen trok geleidelijk naar het oosten weg en in de middag klaarde het vanuit het westen op.

De wind was duidelijk aanwezig en was vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur steeg naar 9 tot 10°. De wind maakte het voor het gevoel overigens een stuk kouder. Op Ameland en Terschelling werd het 8,6 en in Lauwersoog 8,7°. De toppers waren Wijk aan Zee en Westdorpe met 10,4 en Gilze-Rijen met 10,5°. In België werd het 5 tot 10° met in Chievres maximaal 9,9°

Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Jolanda Bakker in Zevenhuizen.
Gistermiddag klaarde het aan zee flink op. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius op het strand van Noordwijk.

Vandaag: prachtige lentedag
Na een koude nacht met op veel plaatsen in het binnenland lichte vorst, Twenthe ging onderuit naar -2,4 en Eelde naar -2,3°, is het op deze vrijdag prachtig lenteweer dankzij het hogedruk Leo ten oosten van onze streken. De zon schijnt volop met vanmiddag hooguit wat sluierbewolking. Het blijft droog en de zwakke tot matige zuidoostenwind neemt geleidelijk toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee.

De temperatuur is duidelijk hoger dan gisteren en stijgt naar ongeveer 10° op de Wadden en naar 12 tot 15, lokaal 16 van noord naar zuid elders. In België wordt het op veruit de meeste plaatsen zo’n 15-16°, alleen in de Ardennen en Hoge Venen blijft het kwik met 11-12° wat achter.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht blijft het droog en zijn er naast sluierwolken ook opklaringen. Het wordt niet meer zo koud als afgelopen nacht met temperaturen die dalen naar 4 tot 7°.

Morgen: wolkenvelden, ook af en toe zon
Morgen is het hogedrukgebied Leo verder naar het oosten getrokken en ligt er een koufront behorende bij depressie Isabeau ten westen van onze streken. Tussen beide weersystemen wordt met een zuidelijke stroming vrij warme lucht aangevoerd, maar er is wel meer hoge bewolking dan vandaag.

Later op de dag neemt de bewolking in met name de westelijke helft toe en is er lokaal in het (uiterste) westen en zuidwesten kans op een regen- of onweersbui. De wind waait uit het zuiden en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 17° in het zuidwesten en naar 20 tot 21 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: vrij zacht, maar waarschijnlijk wisselvallig
Zondag trekt het hoog Leo verder naar het oosten en het lagedrukgebied Isabeau komt langzaam naar het oosten. De grote vraag is in hoeverre storingen ons zondag kunnen bereiken.

Bij het Amerikaanse weermodel blijft de neerslag ten westen van onze streken, maar het Europese model berekent wel buien. Erg talrijk zullen de buien niet zijn, maar we moeten nog wel even een slag om de arm houden. De grootste kans op buien maakt de westelijk helft van de Lage Landen.

De temperatuur is zondag prima en stijgt naar waarden tussen de 19 en 21°, alleen langs de west- en noordkust is het kwik een fractie lager.

De verwachte weerkaart voor volgende week woensdag. Bron: wetteronline.de

Na het weekend gaat de luchtdruk stijgen boven Scandinavië en een nieuwe depressie koers vanaf de Atlantische Oceaan ten westen van Ierland naar het zuidoosten. Dit laag zal uiteindelijk boven het zuidwesten van Europa komen te liggen en tussen beide druksystemen in draait de stroming bij ons naar richtingen tussen de noord en oost.

Of we volop gaan profiteren van hogedruk, of dat we onder invloed komen van uitlopers van lagedruk moet nog worden afgewacht, maar de temperaturen zullen prima zijn en komen continue uit boven de 15 en vaak ook in de buurt van de 20°.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het weer mooi zien. Na vandaag gaat het kwik omhoog en voorlopig zullen de temperaturen vrij hoog zijn en blijven voor de tijd van het jaar. Pas op termijn lijkt het kwik weer wat te gaan dalen.

Op de diverse campings verschijnen weer de eerste gasten. Jolanda Bakker maakte deze foto in Zevenhuizen.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het zuidoosten en is over land met name vanmiddag zo’n 16 tot 18 knopen. De windvlagen liggen rond de 25-26 knopen. Aan zee vanmiddag ook veel wind met zo’n 18-19 knopen. De windvlagen liggen rond de 27 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuiden en waait over land en ook aan zee met 15 tot 18 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 26 en 30 knopen.

Martin Vye maakte deze prachtige foto.
Woensdagavond kwam het tot flinke buien en Carel ten Hoor maakte deze foto in Oosterwolde.
Joyce Derksen maakte gisterochtend deze prachtige foto.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de lenteachtige verwachtingen. Voor nu een fijne vrijdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 433 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier