klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
De vooruitzichten zijn met inmiddels oktober op de kalender behoorlijk wisselvallig. Kijken we naar de weerkaart dan zien we ten noordoosten nog het krachtige hogedrukgebied Rosi. Ten westen, meer van belang voor onze streken, vinden we het lagedrukgebied Wolfgang en de bijbehorende fronten trekken vanaf vanavond over onze streken. Op de Atlantische Oceaan vinden we ook nog voormalig orkaan Maria. Kortom: wisselvalligheid troef.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren had de bewolking de overhand en vanuit het zuiden trok een gebied met regen over het land noordwest. De regen sloeg over een groter gebied uit dan aanvankelijk de bedoeling was. In Limburg viel de meeste regen met in Belfeld en in Maastricht 33 millimeter.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 16 en 19° met in Maastricht maximaal 19,0°. Cabauw, Lelystad en Heino kwamen niet hoger uit dan 15,8°. In België lagen de maxima tussen de 16 en 21° met in Bierset en in Beauvechain 21,1°.

wisselvallig met regelmatig regen. Dit beeld zullen we ook in oktober veel zien. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker
na regen komt zonneschijn. Ook dit hoort bij een wisselvallige periode. De foto werd gemaakt door Arno van Brakel

Het is op deze zondag, in ieder geval overdag, over het algemeen droog met vanochtend nog enkele opklaringen. Vanuit het westen neemt geleidelijk de bewolking toe en in Zeeland kan vanmiddag wat lichte regen vallen.

De wind waait uit het zuiden en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur stijgt naar 17-18, in het oosten en noordoosten lokaal naar 19°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en een gebied met regen trekt van west naar oost over het land. De zuid tot zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee (windkracht 4 tot 6) en de temperatuur wordt niet lager dan 13 tot 16°.

door alle regen konden veel wedstrijden niet doorgaan. Deze foto werd gemaakt door Anja Trooster
Ook bij Martin Vye vonden de buitenactiviteiten onder natte omstandigheden plaats

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7 en de temperatuur stijgt naar een graad of 17. In België kan het lokaal nog een graad of 18 worden.

de verwachte weerkaart voor dinsdag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Dinsdag schijnt ook geregeld de zon, maar ook dan komt het tot enkele buien. De wind waait uit het westen en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 16°. In het zuidoosten en in delen van België kan het een graadje warmer worden.

de verwachte weerkaart volgens ECMWF voor eind deze week. Bron: wetteronline.de

De rest van de week profiteren we aanvankelijk van hogedruk boven en ten zuiden van onze streken, maar later in de week wint lagedruk boven Scandinavië weer terrein en neemt de wisselvalligheid weer duidelijk toe.

Op een enkele bui na blijft het woensdag droog, maar donderdag gaat het vanuit het noorden geruime tijd regenen. Vrijdag en het volgende weekend draait het om buien, maar tussendoor schijnt dan ook de zon. De temperatuur blijft steken bij waarden omstreeks de 14-15° en dat is onder de norm die geldt voor begin oktober.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat zien dat er voorlopig geen warme dagen meer in het verschiet liggen. Sterker nog: de temperatuur vertoont een langzame daling naar waarden uiteindelijk zelfs onder de 15° rond en na volgend weekend. Vandaag en morgen liggen de maxima nog rond een graad of 17.

Dit was het voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

de dag sloot fraai af bij Jolanda Bakker

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl Op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 224 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer