klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Verspreid over het land kwamen er gisteren buien voor, en in het noorden lieten deze flink wat water achter. Vandaag valt verspreid over het land nog een enkele bui, verder wisselen wolken en zon elkaar af. In de avond neemt de zuidwestenwind al stevig toe en dat wordt het gehele weekend niet minder. Daarnaast gaat er ook van tijd tot tijd regen vallen, dus er staat een typisch herfstachtig weekend op het programma.

Terugblik

Lokaal viel er dus veel neerslag, maar er waren ook veel plaatsen waar het droog is gebleven. In de avond doofden de meeste buien uit en was er op een aantal plaatsen een schitterende zonsondergang te zien.

Soms kwamen er flink dreigende wolkenluchten voorbij. 

Genoeg plekken waren er ook te vinden met vriendelijke luchten en lege regenmeters. Bovenstaande foto’s van Erica van Leeuwen-de Bruijn.

App ons jouw foto 0644978097

Vooral in het noorden waren plaatsen te vinden met meer dan 20 mm.

De zonsondergang was op veel plaatsen een plaatje. Foto’s van Tonny Morsink en Jolanda Bakker.

App ons jouw foto 0644978097

Vandaag is het vriendelijk weer met een afwisseling van wolkenvelden, zonnige perioden en een paar buien, verspreid over het land. De voorkeur ligt op het midden en zuiden, maar het zullen minder felle buien zijn dan gisteren. De temperatuur ligt tussen 19 graden langs de kust tot lokaal 23 graden in Limburg. De zuidwestenwind is daarbij matig tot vrij krachtig.

Dankzij een rug van hogedruk is het vrij rustig weer vandaag.

Al is een lokale bui niet uit te sluiten vanmiddag.

In de avond wordt het tijdelijk droger met opklaringen. De wind blijft echter stevig doorwaaien en neemt zelfs nog wat verder toe naar een krachtige wind langs de kust. In de nacht naar zaterdag toe trekt een frontaal systeem vanuit het noordwesten ons land in. Daar vakt enige tijd regen uit en de nog iets verder toenemende westen- tot zuidwestenwind maakt het herfstweer compleet.

De wind neemt flink toe in de nacht naar zaterdag. Aan de kust komt een harde (7Bft) wind te staan met windstoten tot 80 km/uur.

Zaterdag overdag is het veelal bewolkt met van tijd tot tijd perioden met regen. Misschien dat in het zuidoosten de zon nog heel even tevoorschijn komt net na zonsopkomst. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust. Er kunnen bovendien windstoten voorkomen tot 75-80 km/uur. De temperatuur is met 19 tot 23 graden vergelijkbaar met vandaag.

Frontale systemen zorgen voor een herfstachtig weekend met veel wind en van tijd tot tijd regen.

Verspreid over het land valt enige tijd wat regen, het minste in het zuidoosten. Dit is de kaart van zaterdagochtend 8 uur.

Zondag verandert er in eerste instantie weinig. Het frontale systeem blijft slepen boven ons land en dat betekent veel bewolking, van tijd tot tijd wat (lichte) regen en weinig ruimte voor de zon. De wind blijft onverminderd doorwaaien uit het zuidwesten. De temperatuur blijft met 19 tot 24 graden wel op een normaal niveau voor begin juli. In de avond trekt het front eindelijk het land uit en vanuit het westen hebben we dan nog te maken met een vriendelijk avondzonnetje.

Tot en met zondagavond kan er lokaal ruim 15 mm vallen, lokaal misschien wel meer. Deze hoeveelheden zijn wel uitgespreid over het hele weekend, dus er zullen ook droge momenten voorkomen.

Na het weekend is er meer ruimte voor de zon en neemt de wind in kracht af. Tegelijkertijd draait de wind wat meer naar het westen tot noordwesten en dat betekent dat de temperatuur een paar graden lager uitkomt. Het wordt dan 17 tot 20 graden. Er kan daarnaast nog een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Vanaf woensdag loopt de temperatuur weer wat meer op en komt de zomerse 25-gradengrens weer in zicht. Daarbij komen flinke zonnige perioden voor en blijft het nagenoeg droog. Dan gaan we van de herfst weer langzaam een beetje de zomer in, maar of het op de lange termijn zomers blijft, is nog even afwachten.

Na het weekend lijken hogedrukgebieden het weer wat zomerse trekjes te gaan geven. Echter lijkt een stabiele zomerse periode er volgende week nog niet in te zitten.

De neerslagkansen verdwijnen en na dinsdag gaat de temperatuur ook weer wat omhoog.

App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 5.078 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer