klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Tot en met vrijdag is het nog (zeer) zacht met dagelijks temperaturen van 10-12 graden. Daarbij is het wisselvallig met regen en vaak ook veel wind. Donderdag is een positieve uitschieter. In het weekend en ook volgende week nemen de neerslagkansen fors af en wordt het een stuk rustiger. De temperatuur gaat omlaag en wordt meer normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht en ochtend kan het gaan vriezen. Keerzijde aan het rustige weer is wel de kans op (hardnekkige) mist.

De zon had moeite om door te breken bij de opkomst. Ton Wesselius maakte de foto.
Monique Bormans maakte deze foto.

Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Vanuit het noordwesten wordt het tijdelijk droog en in het noorden en noordwesten kan vanmiddag de zon nog even doorbreken. In het oosten en zuiden blijft het bewolkt. Later vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met temperaturen van 10-11 graden. Gebruikelijk is het half januari een graad of 5-6. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Die wind neemt vanavond flink in kracht toe en wordt (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. In het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden is kans op zware windstoten tot tegen de 100 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind langzaam in kracht af. De temperatuur daalt niet en stijgt zelfs verder naar 11-12, lokaal 13 graden. Het weerbeeld laat aanvankelijk regen zien, maar later vanavond en vannacht nemen de regenkansen af en vanuit het zuiden klaart het op.

Jolanda Bakker maakte deze foto

Aanhoudend zacht, donderdag lenteachtig

Morgen laat het weerbeeld in de zuidoostelijke helft de zon geregeld zien. Elders is het bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het weer regenen. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog. Het is opnieuw zeer zacht met temperaturen van 11 graden in het noorden en noordwesten en 12 elders. In het oosten van Brabant, Limburg en de Achterhoek kan het lokaal 13 graden worden. De vrij krachtige en aan zee harde zuidwestenwind neemt in de middag in kracht af.

Donderdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Het blijft droog en geregeld schijnt de zon door de aanwezige sluierwolken. Met maximaal 8 graden in het noorden en 10, lokaal 11 graden in het zuiden en zuidoosten blijft het zacht. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. Uit de wind en in de zon voelt het lenteachtig aan.

Vrijdag is het bewolkt en in de ochtend regent het enige tijd. In de middag breekt de zon geregeld door, maar het komt dan ook tot enkele buien. De zuidwestenwind waait overwegend matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 9 tot 10 graden.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Vanaf het weekend rustig hogedrukweer

Zaterdag zijn er wolkenvelden en komt het tot enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon en de temperatuur is lager en komt in de middag uit op 7-8 graden. Zondag is meer ruimte voor de zon. Lokaal is nog een bui mogelijk, maar meestentijds is het droog. Na een nacht met landinwaarts temperaturen rond of iets onder nul, wordt het zondagmiddag 6-7 graden.

Volgende week is het rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar een hele normale temperatuur van 5-6 graden. In de nacht en ochtend gaat het licht vriezen. Het rustige weer zorgt mogelijk ook voor (hardnekkige) mist.

In het zuidwesten scheen de zon volop. Erica van Leeuwen maakte de foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 2.132 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer