Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tot en met vrijdag is het nog (zeer) zacht met dagelijks temperaturen van 10-12 graden. Daarbij is het wisselvallig met regen en vaak ook veel wind. Donderdag is een positieve uitschieter. In het weekend en ook volgende week nemen de neerslagkansen fors af en wordt het een stuk rustiger. De temperatuur gaat omlaag en wordt meer normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht en ochtend kan het gaan vriezen. Keerzijde aan het rustige weer is wel de kans op (hardnekkige) mist.

De zon had moeite om door te breken bij de opkomst. Ton Wesselius maakte de foto.
Monique Bormans maakte deze foto.

Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Vanuit het noordwesten wordt het tijdelijk droog en in het noorden en noordwesten kan vanmiddag de zon nog even doorbreken. In het oosten en zuiden blijft het bewolkt. Later vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met temperaturen van 10-11 graden. Gebruikelijk is het half januari een graad of 5-6. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Die wind neemt vanavond flink in kracht toe en wordt (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. In het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden is kans op zware windstoten tot tegen de 100 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind langzaam in kracht af. De temperatuur daalt niet en stijgt zelfs verder naar 11-12, lokaal 13 graden. Het weerbeeld laat aanvankelijk regen zien, maar later vanavond en vannacht nemen de regenkansen af en vanuit het zuiden klaart het op.

Jolanda Bakker maakte deze foto

Aanhoudend zacht, donderdag lenteachtig

Morgen laat het weerbeeld in de zuidoostelijke helft de zon geregeld zien. Elders is het bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het weer regenen. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog. Het is opnieuw zeer zacht met temperaturen van 11 graden in het noorden en noordwesten en 12 elders. In het oosten van Brabant, Limburg en de Achterhoek kan het lokaal 13 graden worden. De vrij krachtige en aan zee harde zuidwestenwind neemt in de middag in kracht af.

Donderdag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. Het blijft droog en geregeld schijnt de zon door de aanwezige sluierwolken. Met maximaal 8 graden in het noorden en 10, lokaal 11 graden in het zuiden en zuidoosten blijft het zacht. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. Uit de wind en in de zon voelt het lenteachtig aan.

Vrijdag is het bewolkt en in de ochtend regent het enige tijd. In de middag breekt de zon geregeld door, maar het komt dan ook tot enkele buien. De zuidwestenwind waait overwegend matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 9 tot 10 graden.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Vanaf het weekend rustig hogedrukweer

Zaterdag zijn er wolkenvelden en komt het tot enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon en de temperatuur is lager en komt in de middag uit op 7-8 graden. Zondag is meer ruimte voor de zon. Lokaal is nog een bui mogelijk, maar meestentijds is het droog. Na een nacht met landinwaarts temperaturen rond of iets onder nul, wordt het zondagmiddag 6-7 graden.

Volgende week is het rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar een hele normale temperatuur van 5-6 graden. In de nacht en ochtend gaat het licht vriezen. Het rustige weer zorgt mogelijk ook voor (hardnekkige) mist.

In het zuidwesten scheen de zon volop. Erica van Leeuwen maakte de foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 2.141 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier