Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag opnieuw extreem hoge temperaturen. Vanavond rond 22 uur is een bijzondere maansverduistering te zien. In het weekend komt de verkoeling met op zaterdag regenbuien in heel het land. Vanaf zondag aanhoudend zomers met temperaturen rond de 25 graden en nog altijd weinig neerslag.  

Gisteren was het zeer heet met ongekende maxima. Het scheelde maar 0,4 graad of het landelijke hitterecord werd verbroken. Later op de dag nam de bewolking tot en vielen er plaatselijk hevige regenbuien. Door sterke valwinden koelde het plaatselijk in korte tijd snel af en vielen bomen om door stevige wind. In Rotterdam koste een omgevallen boom zelfs iemand het leven.

Ongekende maxima gisteren met in Arcen 38,2 en in Gilze Rijen 37,6. Vele dagrecords zijn gesneuveld

in Rotterdam viel in korte tijd veel regen zoals hier op het Hofplein (foto: Herbert Vlarp)

Vandaag schijnt opnieuw de zon volop en wordt in het hele land tropisch heet. De oostenwind neemt toe en kan later mogelijk vrij krachtig worden. De temperaturen lopen snel op en mogelijk kan het zelfs nog iets warmer worden dan gisteren. Vanwege de extreem hoge temperaturen geldt code oranje van het KNMI. Later op de dag kunnen op nieuwe lokale regen- en onweersbuien ontstaan die voor overlast kunnen zorgen.

’s Avonds wordt deze zeer hete dag afgesloten met een maansverduistering. Het is niet zomaar een maansverduistering, maar de langstdurende totale maansverduistering van de eeuw. De maandverduistering wordt ook wel rode bloedmaan genoemd. Deze zal beginnen vanaf 21:30 en is te zien in zuidoostelijk richting. De hele fase van verduisteren duurt bijna 1 uur en 45 min. Rond 22:20 is de verduistering maximaal en de maan het roodst. De kans is vrij groot dat de maansverduistering goed te zien op de meeste plaatsen. Wel drijven er later wat wolkenvelden binnen vanuit het zuidwesten waardoor het zicht daar kan afnemen, maar aangezien de verduistering lang duurt zijn er veel momenten dat deze toch te zien zal zijn.


Rond 22:00 op de meeste plaatsen helder. Wel in het noordoosten en uiterste zuidwest een aantal wolkenvelden volgen het HARMONIE weermodel (bron: Kachemannwetter)

Rond 22:00 drijven wolkenvelden binnen vanuit het zuidwesten met daarbij ook regen. Elders in het land droog en helder volgens het Zwitserse COSMO model (bron: Kachelmannwetter)

Morgen wordt de ergste hitte uit het land verdreven. Een koufront trekt over vanuit het westen en brengt regen met mogelijk onweersbuien. In de loop van de middag breekt vanuit het westen de zon weer door en wordt het droog. De temperatuur komt uit op 25 graden waarmee het zo’n 10 graden koeler is als de dag ervoor. Toch zijn de buien geen begin van een weeromslag.


Zaterdag zorgt koelere lucht vanaf de oceaan dat de hitte in Nederland wordt verdreven. De warme lucht wordt richten het noorden gestuwd. Na het weekend blijft het zomers warm, maar is het niet meer zo extreem het als de afgelopen dagen. (GFS 850hPa temperatuurafwijking, via WXCHARTS.EU)

Vanaf zondag blijft het doorzomeren met veel zon en zomerse temperaturen rond 25  graden. Langs de kust wordt het door de westen- of zuidwestenwind de ergste hitte uit verdreven. Na het weekend lopen de temperatuur weer iets op, maar is het niet meer zo extreem warm. Als we kijken naar de lange-termijn verwachting blijf de maximum temperatuur rond de 25 graden en zelfs iets daaronder. Later in de week nemen de kans op tropisch weer opnieuw toe. Verder blijft het veelal droog en zit er zeer weinig neerslag in de verwachting. Plaatselijk vallen er komende week enkele buien, maar de droogte is voorlopig nog niet voorbij.


Na het weekend blijft de maximum temperatuur rond de 25 graden en zelfs iets daaronder. Opvallend is een spreiding naar boven met veel uitlopers die wederom een temperatuur van 30 tot 35 graden verwachten komend weekend (Bron: KNMI/ECMWF pluim)

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 952 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier