Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De komende tijd krijgen we heel normaal Hollands zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op buien en soms is daarbij onweer mogelijk. De temperatuur is met 21-24 graden vrij normaal voor de tijd van het jaar. Komend weekend is het tijdelijk weer wat droger en zondag wordt het 22-26 graden. Na het weekend neemt geleidelijk de wisselvalligheid weer toe, maar de temperaturen blijft op een normaal niveau voor begin augustus.

Ton Wesselius maakte deze foto.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Albert Thibaudier maakte deze foto.

Mix van zon en buien

Vanochtend schijnt in het midden en oosten nog de zon. In het westen komen stapelwolken voor en het westelijk kustgebied maakt kans op een bui. Geleidelijk ontstaan ook elders stapelwolken en neemt de kans op buien toe.

Vanmiddag is er een mix van stapelwolken en zonnige perioden. Er trekken buien over het land en daarbij is kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het westen tot 24 in het oosten van het land. De zuidwestenwind is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en die wind maakt het voor het gevoel duidelijk frisser dan de afgelopen weken. Wel is die stevige bries goed om het huis even goed te laten koelen..

Vanavond verdwijnen de buien geleidelijk en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de kustgebieden blijft echter kans op enkele buien. De minima komen uit op 12 graden in het zuidoosten en 15-16 graden in het westen.

Normaal Hollands zomerweer

Morgen blijft het typisch Hollands zomerweer met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien en bij die buien is kans op onweer. De meeste buien zijn voor het midden en noorden en daar komen ook de meeste stapelwolken voor. Het zuiden van het land houdt het op een lokale bui na droog en kan meer zon verwachten. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het westen en naar 24-25 langs de oostgrens en in het zuidoosten.

Ook vrijdag is kans op buien en daarbij is wederom onweer mogelijk. De zon schijnt ook geregeld en het wordt 21-24 graden.

De komende tijd valt iets wat de laatste tijd niet veel gevallen is… Regen.

Meest droog weekend, volgende week buienkansen

In het weekend is de buienkans klein en schijnt geregeld de zon. Er staat weinig wind daardoor is het heel lekker weer om er op uit te trekken. Zaterdag loopt de temperatuur op naar 22-24 graden, zondag is het met 23 graden in het noorden en westen en 26 graden in het zuidoosten weer iets warmer.

Na het weekend keren de buien terug. Voorlopig houden we normaal Hollands zomerweer met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Ook de temperatuur is, met 21-24 graden, heel normaal voor begin augustus.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende tijd wat lager ligt dan vorige week. Toch zijn de temperaturen helemaal niet verkeerd voor de tijd van het jaar. Later volgende week lijkt het wel geleidelijk wat koeler te worden.

Martin Vye maakte deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Ik ga de komende tijd de batterij weer helemaal opladen. Mijn collega’s zullen met regelmaat een weerbericht maken. Ik ga even helemaal ‘out of the weather’. Tot snel weer!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 517 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier