klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is de komende tijd halen en brengen, ofwel wisselvalligheid troef. De ene na de andere storing zorgt regelmatig voor nattigheid in de vorm van regen of enkele buien. Daarbij is het aanvankelijk niet koud met 17-19 graden, maar vanaf zondag gaat het kwik wel wat omlaag. Begin volgende week is het 16-17 graden, later in de week veelal een graad of 15-16.

Gisteren viel al af en toe regen, de komende dagen is dat eveneens het geval. Jolanda Bakker maakte de foto.

Af en toe (buiige) regen

Gisteren was het over het algemeen bewolkt en er trokken gebieden met (buiige) regen over het land naar het noordoosten. Regelmatig was het ook droog en brak af en toe de zon door de vele aanwezige wolken. De temperatuur steeg naar 17-19 graden.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Enige tijd regen

Het gaat op deze donderdag op veel plaatsen regenen. Fronten behorende bij depressie Lysander trekken over het land. Vanochtend regent het vooral in de zuidwestelijke helft van het land, maar de regen breidt snel uit en uiteindelijk regent het overal enige tijd. Vanmiddag is het zo nu en dan ook droog, maar het algemene beeld is en blijft regenachtig.

Later vanmiddag wordt de regen meer buiig en breekt vanuit het westen tussendoor ook af en toe de zon door. Het is niet koud want de temperatuur stijgt naar 18-19 graden. Daarmee is het iets warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig en aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vanavond komen landinwaarts enkele buien voor en vooral in het zuidoosten lijkt het tot ver in de nacht buiig te blijven. In het westen zijn er vanavond opklaringen en deze opklaringen breiden zich komende nacht langzaam over het land uit. Toch neemt in het westen en noorden de kans op buien weer toe. De temperatuur daalt naar 13-14 graden.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Morgen is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De meeste buien komen voor in het westen en noorden van het land, maar ook elders in het land is kans op buien. De meeste zon vinden we in het zuiden en zuidoosten en dan vooral in de middag.

De temperatuur stijgt naar 18-19 graden, in Limburg kan het, met wat zon, een graad of 20 worden. De wind waait uit het zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig. In het noordwesten kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7.

Grijs en bewolkt. Jolanda Bakker maakte de foto.
De herfst wordt overal geleidelijk zichtbaar. Ton Wesselius maakte de foto.
Rinie Welgraven maakte deze prachtige foto tijdens een opklaring.

Herfstachtig weekend

In het weekend is het weerbeeld herfstachtig. Zaterdag waait en vrij krachtige tot krachtige en aan zee soms een harde zuidwestenwind. Bovendien komt het regelmatig tot enkele buien. Tussen de buien schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden.

Zondag lijkt een kletsnatte dag te worden. In het hele land komen perioden met regen voor en zo nu en dan regent het stevig door. De meeste regen wordt in de middag en dan vooral in het noorden van het land verwacht. Toch blijft het ook in het zuiden niet droog.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 4-7. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden, in het zuiden kan het nog 18, lokaal 19 graden worden.

Aanvankelijk is het nog vrij zacht, maar volgende week gaat de temperatuur langzaam onderuit. De 15+ temperaturen verdwijnen geleidelijk uit de verwachting.

Ook volgende week blijft het wisselvallig

Ook na het weekend is het wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien en slechts af en toe wat zon. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag naar 15-17 graden en dat zijn hele normale temperaturen voor begin oktober.

Aanvankelijk is de kans op regen groot. Volgende week neemt de kans op droger weer toe. We kunnen het goed zien aan de gele kleur volgende week.

Vanaf woensdag lijkt het wat droger te worden met ook wat meer ruimte voor de zon. Met temperaturen van 14-16 graden wordt het wel geleidelijk wat kouder. Ook de nachten worden kouder met landinwaarts temperaturen van 6-8 graden en aan zee van 9-10 graden. Langzaam komen we dieper in de herfst..

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur op termijn geleidelijk gaat dalen. Later volgende week blijft het kwik mogelijk onder de 15 graden.

Langzaam begint alles weer te verkleuren. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 336 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer