Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De temperatuur maakt de komende tijd een achtbaanrit op de grens van warme lucht ten oosten en koelere lucht ten westen van onze streken. Vandaag is het warm met 22-28 graden, donderdag is het duidelijk minder warm met temperaturen van 18-21 graden. De lucht is onstabiel met grote onweerskansen, maar het weerbeeld verschilt per dag.

Gisternacht kwam het in Roodeschool nog tot onweer. Jannes Wiersema maakte de foto.

De dag begon in Roodeschool zeer fraai met deze zonsopkomst. Jannes Wiersema maakte ook deze foto.

Ton Wesselius maakte deze foto in Roelofarendsveen.

Op deze dinsdag is het eerst droog met geregeld zonneschijn. Vanmiddag komen er vanuit het zuidwesten flinke regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Daarbij is grote kans op hagel en ook zware windstoten behoren tot de mogelijkheden. Door de lage treksnelheid van de buien is ook veel regenwater mogelijk in korte tijd.

De temperatuur is weer duidelijk hoger dan gisteren en stijgt naar 22-24 graden in het noorden en westen en naar een zomerse 25-28 graden elders. De wind is aanvankelijk zuidoostelijk en matig. Later op de dag wordt de wind veranderlijk en zwak.

Vanavond komt het tot enkele (stevige) regen- en onweersbuien met aanhoudend kans op hagel en veel regenwater in korte tijd. Ook zware windstoten blijven mogelijk. Komende nacht trekken de buien het land weer uit en is het droog. De temperatuur daalt naar 14-17 graden.

Morgen heeft het westen van het land veel bewolking en enige tijd regen. Landinwaarts schijnt af en toe de zon, maar in de middag komt het tot buien en daarbij is kans op onweer.

De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden in het westen, naar 21-24 graden in het midden en naar 25-27 graden langs de oostgrens. In de regio Twente kan het 28 graden worden.

Ton Wesselius maakte ook deze foto.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Na een nacht met stevige regen- en onweersbuien schijnt op donderdag zo nu en dan de zon. In de noordoostelijke helft komen eerst nog buien voor, elders is het droog. In de loop van de dag komen vanuit het zuiden nieuwe buien opdagen, maar de kans op onweer is klein. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het noorden en westen en naar 20, lokaal 21 graden elders in het land.

Vrijdag beginnen we de dag droog met zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vanuit het zuiden neemt in de middag de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe. De temperatuur is weer hoger en stijgt naar 20 graden in de kustgebieden en naar 21-23 graden landinwaarts.

Het blijft voorlopig warm

Ook in het Pinksterweekend blijft het wisselvallig met geregeld zon, maar dagelijks ook enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt vrijdag naar 22-25 graden, maar zaterdag blijft de temperatuur onder de 20 graden en wordt het niet warmer dan 16-19 graden. Tijdens de Pinksterdagen loopt de temperatuur weer enkele graden op.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur op en af gaat de komende tijd. Het is net een achtbaan. De temperatuur ligt de komende tijd veelal tussen de 20 en 25 graden, alleen zaterdag blijft de temperatuur (duidelijk) onder de 20 graden.

Ondanks de lokale buien is het nog steeds kurkdroog. Ton Wesselius maakte de foto.

De dag eindigde fraai. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 792 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer