Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Ook vandaag zitten we in een zadelgebied tussen de belangrijkste weersystemen in. Het is rustig en overwegend grijs novemberweer. Het zuidoosten van het land en oostelijk België hebben net last van het hoogtelaag Karl en daar is dan ook wat regen mogelijk.

Het front ten westen van ons lost op en vanaf vrijdag krijgen we te maken met de fronten behorende bij de depressie bij IJsland. Het wordt dan wisselvalliger met een toenemende kans op regen. In het weekend draait het om buien met zondag in de Ardennen sneeuw.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we de dag koud met op veel plaatsen lichte vorst. Volkel en Woensdrecht gingen onderuit naar -3,4°. Aan de grond kwam het lokaal tot matige vorst met in Eindhoven -6,2°. In België ging Kleine-Brogel onderuit naar -3,3°.

Albert Thibaudier stuurde gisterochtend deze treffende foto van de eerste vorst.
Suzanne Vermulm maakte deze vorstige foto van de spruiten.
Jolanda Bakker maakte deze mooie foto op een berijpt veld.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto op de vroege dinsdagochtend.

Overdag scheen de zon volop, maar in het oosten en niet in de laatste plaats het noordoosten van het land bleef het de hele dag grijs en bewolkt met nevel en mist. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 4-5° in de grijze gebieden en naar 9 tot 10 in de gebieden waar de zon volop scheen.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Meteo-Nederland.

Het is op deze woensdag over het algemeen bewolkt met hier en daar nevel en mist. Uit die bewolking kan in het zuidoosten en niet in de laatste plaats in de oostelijke helft van België af en toe wat lichte regen en motregen vallen. Elders blijft het zo goed droog, maar wel bewolkt al kan het in de noordelijke helft ook even opklaren.

Er waait een zwakke tot hooguit matige noord tot noordoostenwind en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 8 en 10°. In de hogere delen van België wordt het maximaal een graad of 5-6. Overigens heeft het in het westen en zuidwesten van het land wederom licht gevroren. Woensdrecht ging onderuit naar -2,1°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt, maar er zijn ook opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke veranderlijke wind daalt de temperatuur naar waarden tussen de 2 en 5° met kans op vorst aan de grond.

Bij volop zonneschijn maakte Martin Vye deze schitterende herfstplaat.
Ook Arno van Brakel maakte een mooie foto van een stralende dag.
Jolanda Bakker maakte deze foto overdag bij volop zonneschijn.

Ook morgen is het over het algemeen grijs met veel bewolking. Het blijft wel tot de avond droog en er waait een overwegend matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 9 of 10° in de oostelijke helft en naar 12, lokaal 13 in het westen.

De verwachte weerkaart voor vrijdag met inmiddels weer lagedruk over onze streken. Bron: ECMWF/wetteronline.de

Vrijdag krijgen we te maken met lagedruk en daardoor is het bewolkt en in de ochtend valt geruime tijd regen. Vrijdagmiddag draait het om buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon.

De zuidwestenwind draait naar west tot noordwest en is matig over land, vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden en hard op de Wadden. De temperatuur is tijdelijk, maar duidelijk hoger en stijgt naar 12-13, in het zuidwesten lokaal naar 14°. Ook in België weer hogere temperaturen met een graad of 8 in de Ardennen en 14 aan zee.

De 500 hPa kaart (5,5 km hoogte) laat zien dat er zondag ijskoude lucht vanuit het hoge noorden over onze streken uitstroomt. Bron: ECMWF/wetteronline.de

In het weekend is ook lagedruk bepalend voor ons weer. Het draait zowel op zaterdag als op zondag om flinke buien en vooral zondag, als op hoogte ijskoude lucht over onze streken vanuit het hoge noorden uitstroomt, kunnen deze buien gepaard gaan met hagel en onweer. De temperaturen op een hoogte van 5,5 kilometer (500 hPa-vlak) dalen zondag naar ongeveer -33°. Zaterdag is het op genoemde hoogte een tiental graden warmer.

Maandagochtend is er volgens ECMWF in de Ardennen een sneeuwdek mogelijk van enkele centimeter. Bron: Kachelmannwetter.com

In de Ardennen kan het zondag tot de eerste sneeuw komen en maandag ochtend is er dan een sneeuwdek mogelijk van enkele centimeters.

De temperatuur stijgt zaterdag naar waarden tussen de 8 en 11, zondag wordt het niet veel warmer dan een graad of 7-8. In de Ardennen wordt het maximaal een graad of 2-3.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com.

De pluim voor het midden van het land laat mooi de stijging zien de komende dagen naar een vrij zachte vrijdag. Vanaf zaterdag gaat het kwik weer naar beneden en zondag is het dan weer onder de 10°. Na het weekend blijft het vrij koud.

Ook deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen op mijn verjaardag ben ik er weer… Voor nu een fijne woensdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 562 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer