Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: hogedruk in het zuidwesten
Ten zuidwesten van de Benelux, boven de Azoren, ligt een groot hogedrukgebied. De wind is hierdoor westelijk. Als gevolg hiervan hebben we te maken met een wisselvallig weertype. Later in de week zakt de hoge druk naar het zuiden. Vanuit het noorden komen lagedrukgebieden zich met ons weer bemoeien en aan het eind van de week zorgen deze lagedrukgebieden ervoor dat we met een noordelijke stroming te maken krijgen. De kansen op tijdelijk wat (licht) winters weer nemen tegen die tijd dan ook toe.

De weerkaart van vandaag. Bron: Wetteronline/KNMI

Gisteren: zon en wolkenvelden wisselden elkaar af
Gisteren hadden we te maken met een vrij rustig weertype. De dag begon op veel plekken mistig, maar tegen de middag verdween de mist. Op de meeste plaatsen was er wel sprake van bewolking, maar in de middag kwam de zon steeds vaker tevoorschijn. Er stond weinig wind en het was overal droog. In het noorden lag de maximumtemperatuur rond een graad of 6, in het zuiden werden lokaal de dubbele cijfers gehaald.

De dag begon op veel plekken grijs, zo ook bij Debbie van Ooststroom.

Afgelopen nacht nam de bewolking toe en vanuit het noordwesten trok een gebied met lichte regen het land binnen. De minimumtemperatuur lag tussen de 2 en de 6 graden.

Joyce Derksen fotografeerde de mooie zonsondergang van gisteravond.

Vandaag: grijs, druilerig weer
De regen die afgelopen nacht het land binnentrok breidt vandaag uit over het land richting het zuidoosten. In de middag en avond trekt de neerslag langzaam weg uit de Benelux, maar achter het neerslaggebied komen nog wat losse buien voor. Er staat een westelijke wind, kracht 3 a 4. De temperatuur stijgt van 8 graden in het noorden tot 9 a 10 graden in het zuiden en in België.

In de nacht kan het hier en daar nog even regenen, maar geleidelijk klaart het op. Aan het eind van de nacht trekt er echter weer een nieuw neerslaggebied het land binnen. De temperatuur daalt naar een waarde tussen de 4 en 7 graden.

Gistermiddag was de zon aanwezig. Foto opnieuw door Joyce Derksen.

Morgen: opnieuw regenachtig
In de ochtend en het begin van de middag valt er in de gehele Benelux regen, in de loop van de middag trekt de regen naar het oosten weg. Ook zodra de neerslag weggetrokken is blijft het bewolkt. De wind is matig tot vrij krachtig uit westelijke richting en de maximumtemperatuur bedraagt 9 tot 11 graden Celsius. In de nacht naar dinsdag blijft het bewolkt, de temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden Celsius.

Dinsdag: opnieuw grijs, wel droog
Dinsdag lijkt het eindelijk wat beter weer te worden. Overdag is het vrijwel overal droog, wel blijft het grijs. Lokaal is een glimp van de zon mogelijk, maar over het algemeen is het bewolkt. In de avond en de nacht naar woensdag neemt de kans op neerslag weer toe. De maximumtemperatuur ligt dinsdag rond de 10 graden Celsius.

De verwachte drukverdeling voor donderdag. Depressies gaan zich meer en meer met ons weer bemoeien. Bron: GFS/Wetteronline

De rest van de week: aanhoudend wisselvallig, vrijdag kans op storm
De rest van de week verandert er niet veel. Elke dag is er kans op neerslag, veelal is het grijs. Vanaf donderdag/vrijdag wordt de wind noordelijker, de temperatuur zal door de noordelijke aanvoer wat dalen. De neerslag krijgt een meer buiig karakter. Vrijdag trekt er naar verwachting een pittige depressie over het noorden van de Benelux, deze depressie kan voor stormachtig weer gaan zorgen. We houden deze ontwikkeling de komende dagen in de gaten!

De verwachte drukverdeling voor vrijdag. Een pittig lagedrukgebied trekt langs en zorgt voor een flinke noordelijke wind.

Pluimverwachtingen: op termijn iets kouder
Als we kijken naar de pluim van het KNMI is te zien dat de temperatuur vanaf donderdag iets daalt. De kansen op winterse neerslag nemen iets toe, sneeuwsituaties als die van vorige week behoren vooralsnog echter niet tot de mogelijkheden. Opvallend is ook de piek in de windsnelheid op donderdag/vrijdag, zoals eerder vermeld behoort storm tot de mogelijkheden.

De 15-daagse pluimverwachting van het KNMI.

De ijspluim laten we vandaag achterwege, want hoewel de kansen op nachtvorst later in de week toenemen, zal er de komende week geen ijslaag ontstaan.

Sneeuwverwachting Ardennen en Hoge Venen: geen wintersportmogelijkheden
Momenteel ligt er in de Ardennen en Hoge Venen geen sneeuw. Later in de week neemt de kans op winterse neerslag wel toe, maar de eventuele sneeuwhoeveelheden zullen niet genoeg zijn om wintersportmogelijkheden te kunnen creëren.

Later werd de zonsondergang bij Joyce Derksen nog mooier!

Dit was het voor vandaag. Morgen kijkt Rico weer naar de weerkaarten, ikzelf schrijf later in de week weer. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne zondag en graag tot morgen!

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015

Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 545 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer