Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het is vandaag en zeker ook de komende dagen gewoon prima zomerweer. Hogedrukgebieden Alessandro en Bodo hebben een gunstige invloed op ons weer en zorgen voor rustig weer met naast wolkenvelden ook zonneschijn. Lokaal is een bui mogelijk. Een storing verbonden aan depressie Alana passeert komende nacht en morgenochtend, maar meer dan een lokale bui levert het niet op. Wel is morgen de aangevoerde lucht iets minder warm.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, ook geregeld zon
Gisteren begonnen we de dag met nevel en mist. Vrij snel trok de grijzigheid op en geregeld scheen de zon en het bleef droog.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 20 en 25° met in Wijk aan Zee 19,5 en in Ell 25,0 en in Gilze-Rijen 25,1°. In België werd het ook 20 tot 25° met in Gent 25,0 en in Kleine Brogel 25,3°.

De dag begon gisteren rustig met nevel en lokaal mist. Aad Hogenboom maakte de foto.
Monique Bormans stuurde deze foto in. Zicht vanuit een vliegtuig (jakobsladders boven het IJsselmeer)
Overdag vriendelijk weer met een mix van zon en stapelwolken. Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Vandaag: wolkenvelden, vanmiddag geregeld zon
Er zijn vandaag aanvankelijk wolkenvelden, maar zeker vanmiddag zal ook geregeld de zon schijnen. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar een lokale bui of wat lichte regen is niet geheel uitgesloten.

De wind waait zwak tot matig en draait van zuidwest naar west en de temperatuur stijgt naar 17 tot 19° langs de kust en op de Wadden en naar 20 tot 23 elders met de hoogste temperaturen in het oosten.

Vanavond zijn er flinke opklaringen, komende nacht neemt de bewolking toe op de passage van een zwakke storing en is lokaal een bui mogelijk. De temperatuur daalt naar 11 tot 13°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: eerst bewolkt met lokaal een bui, later zon
Morgen beginnen we de zondag met veel bewolking en hier en daar is een bui mogelijk. De grootste kans maakt daarop het noorden van het land. Morgenmiddag blijft het droog en komt steeds vaker de zon tevoorschijn.

De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur stijgt naar 17-18° aan zee en naar 19-20 elders. In het zuidoosten kan het 21° worden.

De verwachte weerkaart voor komende week. Hogedruk krijgt het weer voor het zeggen. Bron: EC/wetteronline.de

Na morgen: prima zomerweer
Na morgen houden we gewoon prima zomerweer. Er zijn wolkenvelden, maar geregeld schijnt de zon. Maandag is er nog een bui mogelijk, maar de dagen daarna lijkt het weer droog te blijven met steeds meer zonneschijn onder de vleugels van hogedruk.

De temperatuur ligt aanvankelijk van noordwest naar zuidoost tussen de 19 en 24°, maar vanaf woensdag loopt het kwik landinwaarts alweer op naar een zomerse 24 tot 27°. In de kustgebieden ligt het kwik dan veelal tussen de 20 en 23°.

De astronomische zomer begint aanstaande donderdag 21 juni om 12:07 uur met landinwaarts zomerse temperaturen. Voordat de ‘echte’ zomer begint hebben we tot nu toe al het recordaantal van 41 warme en 18 zomerse dagen te pakken op meetpunt De Bilt. De komende dagen gaat de teller dus gewoon door…

Deze juni is tot nu toe al 2,6° te warm (ondanks de wat lagere temperaturen van eerder deze week). De verwachting is nu dat we uitkomen op 17,5° en dat zou een 6e plaats kunnen opleveren sinds 1901.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het dit weekend gemiddeld een graad of 20 is in het midden van het land. Na het weekend gaat het kwik omhoog en halverwege de week wordt de zomerse grens van 25° weer bereikt en overschreden. Daarna lijkt de temperatuur weer wat te dalen, maar ook dan blijft het zomers.

Prima zomerweer met een mix van zon en wolken. Jolanda Bakker maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De zuidwestenwind waait over land met 8-9 en aan zee met 10-11 knopen. De windvlagen liggen steeds een fractie hoger met aan zee uitschieters tot 13 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,2 naar 0,4 meter.

Morgen is er wat meer wind. Over land waait de west tot zuidwestenwind met 8 tot 11 knopen. Aan zee waait de wind met 13 tot 15 knopen met uitschieters tot 18 knopen. De golfhoogte is duidelijk hoger met 0,7 tot 0,8 meter.

De bloemetjes en een ijverig bijtje 🌺🐝 ze hebben het er maar druk mee. Tekst en foto is van Jolanda Bakker.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de zomerse vooruitzichten. Voor nu een goed weekend en graag weer tot morgen.

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 284 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier