Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Een koufront trekt vandaag vanuit het noorden over de Benelux waardoor er buien zullen vallen. Dit koufront is afkomstig van lagedrukgebied Ingolf die woensdag ten noorden van de Benelux langs trok. Gisteren was er hierdoor een kleine tweedeling in de Benelux. In de zuidelijke helft was er ruimte voor de zon, terwijl de noordelijke helft juist geregeld neerslag had. In de Benelux werd het op de meeste plekken 14 tot 15 graden.

Weerkaart voor donderdagmiddag volgens DWD. Depressie Ingolf trekt richting het oosten weg maar een bijbehorend koufront trekt over de Benelux. Bron: DWD

Vandaag trekt er dus een koufront vanuit het noorden over de Benelux dat bij lagedrukgebied Ingolf hoort. Voor het koufront uit is er in de vroege ochtend vooral in België en het zuiden van Nederland ruimte voor de zon. Maar in het noorden trekt het koufront dan al binnen en daar horen ook een aantal buien bij. Deze buien trekken in de loop van de dag richting het zuiden om in de avond in Limburg aan te komen. Onderweg verliezen de buien en het front aan activiteit. Wel komen er in de koudere bovenlucht nog steeds een aantal buien voor.

In delen van het land was het rustig herfstweer zoals Jolanda Bakker met deze foto mooi laat zien

Achter het koufront is er ruimte voor de zon maar ontstaan er ook nog een aantal buien in de koudere bovenlucht. Op het front draait de wind van zuidwestelijke naar noordwestelijke richting en neemt de windkracht toe van 2 Bft tot 3-4 Bft. De temperaturen komen uit op zo’n 13-14 graden.

Vrijdag is er eerst nog ruimte voor de zon en valt in de nog steeds koude bovenlucht hier en daar een lichte bui. De buien trekken richting het noordoosten weg aangezien de wind is gedraaid naar zuidwestelijke richting. Hiermee komt tegelijkertijd een warmere bovenlucht vanuit het zuidwesten binnen en nemen de buien in de loop van de middag af.  Wel trekt er steeds meer hogere bewolking over.

Komend weekend gaat wisselvallig verlopen. Er valt verspreid door het weekend geregeld neerslag. In de avond van zaterdag en nacht naar zondag trekt een trog en bijbehorend koufront over de Benelux. In de dan koudere bovenlucht en op het koufront zelf ontstaan er relatief gemakkelijk buien. Er is niet zo veel ruimte voor de zon en vanaf zondag wordt het al wat frisser. Ook na het weekend blijft het wat kouder en blijven er kansen op neerslag.

Weerkaart (GFS) voor zaterdagavond, een trog trekt richting de Benelux met koudere lucht en brengt ons wisselvallig, maar ook frisser weer. Bron: Wetter3
De verwachting volgens diverse modellen voor de 2-meter temperatuur. Vanaf komend weekend een duidelijk kouder weerbeeld waarbij het een aantal graden kouder wordt. Bron: Kachelmannwetter.
De pluim (GFS) voor de komende periode. Op 850 hPa is goed het koufront te zien maar ook de bel warmere lucht die overtrekt. In het weekend gaat dit uiteindelijk voor geregeld neerslag zorgen (zie zwarte cirkel). Bron: Meteociel

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 284 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer