Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op de weerkaart vinden we vandaag zelfs een drietal hogedrukgebieden, maar standvastig zomerweer zit er ook met al die hogedrukgebieden niet in. Helemaal in het oosten vinden we Gisela, maar heeft geen invloed op ons weer. Wel van belang is Hanna en de komende dagen is Irmingard van belang met fors oplopende temperaturen. Vandaag zitten we in warme vochtige lucht achter een warmtefront behorende bij depressie Yigit en het wachten is op het bijbehorende koufront.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er wolkenvelden, maar ook de zon was van de partij en het was eigenlijk zonniger dan gedacht met op de meeste plaatsen zo’n 4 tot 7 uur zonneschijn. Beter zo dan andersom zeg ik altijd maar… De temperatuur steeg overal naar een warme 20 tot 23° met in Leeuwarden 20,0 en in Westdorpe 23,2°. In België werd het 16 tot 23° met in Beitem 23,0°. In de Ardennen noteerde Mont-Rigi 16,2°.

deze werkelijk schitterende foto werd gemaakt door Ton Wesselius op een uitermatige rustige zaterdagochtend

Na een nacht met regen en motregen (passage warmtefront) is het op deze zondag over het algemeen bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. Vanmiddag is er vooral landinwaarts kans op buien. De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal 20-21° in het noorden en westen en naar 23-24 in het zuidoosten. In België loopt het kwik op naar een graad of 20 in de hogere delen en naar een graad of 24 elders.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en vooral in het noorden ook opklaringen. Vooral in het midden en zuiden valt wat lichte regen, elders lijkt het droog te blijven. De wind waait zwak en draait naar het noorden en de temperatuur daalt naar een graad of 8 tot 10 in het noorden en naar 16 in het zuiden.

Maurice Vroegrijk maakte gisterochtend vroeg deze prachtige foto

Morgen zijn er perioden met zon, maar in het zuidoosten en niet in de laatste plaats in België is er nog altijd een buienkans. Elders is het droog en bij een zwakke overwegend noordenwind stijgt de temperatuur naar 19-20° in het noorden en naar 23-24 elders in het land. In België kan het op veel plaatsen 25, lokaal 26° worden.

Albert Thibaudier bracht een bezoek aan het Binnenhof in Den Haag en maakte daar deze mooie foto

Dinsdag zijn er flinke perioden met zon en het blijft overal droog. De wind waait matig uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur gaat flink de hoogte in. In het noorden wordt het een graad of 23, in het midden een zomerse 26 en in het zuiden 28-29°. In België komen de maxima uit tussen de 27 en 30°.

de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: DWD

Woensdag wordt de warmste dag van de week en wellicht de warmste van deze hele julimaand. Bij aanvankelijk flink wat zon loopt de temperatuur op naar waarden tussen de 29 en 32°. Zoals het vaker gaat in de Lage Landen wordt de snel opwarmende atmosfeer afgestraft door onweer en dat is ook woensdag het geval. In de middag neemt de kans op regen en onweer al in België toe en tegen en in de avond is het ook elders het geval.

de verwachte maxima volgens ECMWF voor woensdag. Bron: wetteronline.de

Na woensdag komt het donderdag nog tot enkele buien en is het met 20 tot 24° alweer een stuk aangenamer. De dagen daarna is het licht wisselvallig met geregeld zon, maar soms ook een bui.

De temperaturen blijven prima voor de tijd van het jaar. Pas begin volgende week, zie de pluim, lijkt het kwik nog wat lager te worden, maar dat is allemaal nog ver weg. Eerst gaat de warmtepomp nog aan.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Met deze dagelijkse pluim laat ik het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer. Maak er een mooie dag van, fijn weekend en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat of is wens ik een hele fijne vakantie.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 391 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage Landen: geen standvastig zomerweer, maar warmtepomp gaat weer aan”

 • Robert
  16 juli 2017 at 08:48

  blijft ricoweer ook nog actief?? De verwachting voor zaterdag en zondag zoals te lezen op ricoweer is net omgedraaid zo lijkt het. Hoewel de zondag nog niet voorbij is. Voor vandaag zondag staat er geregeld zon maar vandaag lijkt het grotendeels grijs te blijven. En inderdaad gisteren was het een beetje verrassend lange tijd vrij zonnig.

  • Rico Schröder
   16 juli 2017 at 10:12

   dag Robert,

   Dank voor je reactie. Door tijdgebrek schiet ricoweer er vaak bij in. Wellicht dat ik er mee ga stoppen ook gezien het geringe aantal lezers. Gelukkig is Alpenweerman.nl wel actueel en uitgebreid en daar steek ik liever al mijn tijd in. 🙂

   Fijne zondag,

   Rico

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier