Advertentie 

Algemene situatie:
Depressies ten noorden van onze streken houden de wisselvalligheid nog tot en met donderdag vast in de Lage Landen. Ons geduld wordt echter beloond, want vanaf vrijdag nemen de neerslagkansen af, gaat de zon steeds vaker schijnen en gaat de temperatuur omhoog, ofwel we krijgen een nazomers weekend.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren had de bewolking de overhand, met slechts heel lokaal een knipoog van de zon. Verder viel er uit die bewolking van tijd tot tijd regen en motregen. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 13 en 16°. Deelen noteerde maximaal 13,1 en De Bilt 13,4°. Den Helder daarentegen kwam uit op 16,0 en Westdorpe op 16,3°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18° met in Beitem maximaal 17,7°.

heel langzaam krijgen we een gouden oktober met meer zon en oplopende temperaturen. Deze foto werd zondag gemaakt door Klaas Boersma

Het neerslaggebied behorende bij depressie Arke trekt vandaag over onze streken en daardoor heeft de bewolking weer de overhand en valt er van tijd tot tijd regen en motregen.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 16°. In het zuiden kan het 17, lokaal 18° worden en dergelijke temperaturen worden ook in België verwacht.

Vanavond en de komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de nacht in de kustgebieden kans op wat lichte regen of een enkele bui. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur daalt naar 12 tot 14°.

Jolanda Bakker maakte deze foto op een echte 50 tinten grijs dag.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. Mogelijk wordt de wind bij de Wadden even hard, kracht 7.

De temperatuur stijgt naar 18-19°, alleen in het noordwesten wordt het 16-17°. In België kan het lokaal 20° worden, maar in de hogere delen wordt het niet warmer dan een graad of 14.

de verwachte weerkaart voor aanstaande donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Donderdag krijgen we het frontensysteem van depressie Zacharias in de nacht en ochtend over onze streken en we starten de dag dan ook bewolkt en regenachtig. Donderdagmiddag is het op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen. De wind waait matig en aan zee krachtig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 15-16°.

de verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag gaan we profiteren van hogedruk die vanuit het zuiden uitdijt tot over onze streken. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker en langer schijnen en de temperaturen gaan omhoog. Zondag wordt het op veel plaatsen een graad of 20 en in het zuiden kan het lokaal 22° worden. Kortom: er wacht ons een nazomers weekend!

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat zien dat het tot en met donderdag nog gematigd warm is met temperaturen van een graad of 16. Vanaf vrijdag gaat het kwik omhoog en komend weekend kan het op meerdere plaatsen een graad of 20 worden. Na het weekend blijft het kwik vrij hoog, maar heel langzaam wordt het minder warm.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een fijne dinsdag en graag weer tot morgen.

Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto met de weerspiegeling in het raam

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 169 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier