Algemene situatie:
Depressies ten noorden van onze streken houden de wisselvalligheid nog tot en met donderdag vast in de Lage Landen. Ons geduld wordt echter beloond, want vanaf vrijdag nemen de neerslagkansen af, gaat de zon steeds vaker schijnen en gaat de temperatuur omhoog, ofwel we krijgen een nazomers weekend.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren had de bewolking de overhand, met slechts heel lokaal een knipoog van de zon. Verder viel er uit die bewolking van tijd tot tijd regen en motregen. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 13 en 16°. Deelen noteerde maximaal 13,1 en De Bilt 13,4°. Den Helder daarentegen kwam uit op 16,0 en Westdorpe op 16,3°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18° met in Beitem maximaal 17,7°.

heel langzaam krijgen we een gouden oktober met meer zon en oplopende temperaturen. Deze foto werd zondag gemaakt door Klaas Boersma

Het neerslaggebied behorende bij depressie Arke trekt vandaag over onze streken en daardoor heeft de bewolking weer de overhand en valt er van tijd tot tijd regen en motregen.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal 16°. In het zuiden kan het 17, lokaal 18° worden en dergelijke temperaturen worden ook in België verwacht.

Vanavond en de komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de nacht in de kustgebieden kans op wat lichte regen of een enkele bui. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur daalt naar 12 tot 14°.

Jolanda Bakker maakte deze foto op een echte 50 tinten grijs dag.

Morgen schijnt af en toe de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. Mogelijk wordt de wind bij de Wadden even hard, kracht 7.

De temperatuur stijgt naar 18-19°, alleen in het noordwesten wordt het 16-17°. In België kan het lokaal 20° worden, maar in de hogere delen wordt het niet warmer dan een graad of 14.

de verwachte weerkaart voor aanstaande donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Donderdag krijgen we het frontensysteem van depressie Zacharias in de nacht en ochtend over onze streken en we starten de dag dan ook bewolkt en regenachtig. Donderdagmiddag is het op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen. De wind waait matig en aan zee krachtig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 15-16°.

de verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag gaan we profiteren van hogedruk die vanuit het zuiden uitdijt tot over onze streken. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker en langer schijnen en de temperaturen gaan omhoog. Zondag wordt het op veel plaatsen een graad of 20 en in het zuiden kan het lokaal 22° worden. Kortom: er wacht ons een nazomers weekend!

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat zien dat het tot en met donderdag nog gematigd warm is met temperaturen van een graad of 16. Vanaf vrijdag gaat het kwik omhoog en komend weekend kan het op meerdere plaatsen een graad of 20 worden. Na het weekend blijft het kwik vrij hoog, maar heel langzaam wordt het minder warm.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een fijne dinsdag en graag weer tot morgen.

Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto met de weerspiegeling in het raam

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 168 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer