Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We hebben te maken met sturende depressie Bernhard ten noorden van Schotland en gisteravond passeerde het bijbehorende warmtefront en momenteel trekt er een zwak koufront over het land oostwaarts. Ook de komende tijd blijft de luchtdruk laag in de regio Schotland/IJsland en begin augustus wordt Bernhard vervangen door een volgend laag. De stroming komt veelal uit het westen tot zuidwesten met en afwisseling van troggen (buien/regen) en ruggen (droog met opklaringen). Het blijft voorlopig dus wisselvallig en ook volgende week met augustus op de kalender lijkt er heel weinig te veranderen en gaan we op dezelfde voet verder.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Perioden met zon

Gisteren kwam het in de nacht en (vroege) ochtend lokaal nog tot buien, maar overdag bleef het droog met flinke zonnige perioden. Later nam vanuit het westen de bewolking toe op de nadering van een warmtefront en gisteravond viel er uiteindelijk wat lichte regen.

De temperatuur steeg overal tot boven de warme grens van 20° met maxima tussen de 21 en 25°. Terschelling noteerde 20,7, Vlieland 20,9 en Den Helder 21,3°. De hoogste temperaturen werden in het zuiden genoteerd met in Westdorpe 24,9°. In België werd het 19 tot 26° met in Chievres maximaal 25,7°. Op de Mont-Rigi werd het 18,8°. In Europa was Athalassa op Cyprus het warmst met 41,2°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Marjolein Schut

Perioden met zon, ook een enkele bui

Na een nacht met de passage van zowel een warmtefront als een koufront is het vandaag overdag best aardig weer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en in polaire lucht is ook lokaal een enkele bui mogelijk. Veel plaatsen houden het ook droog en bij dit alles waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5.

De temperatuur is weer wat lager ten opzichte van gisteren en stijgt naar 20-21°. In België wordt het ook een graad of 21, maar op de hogere toppen blijft het kwik steken bij een graad of 17.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met vooral in de kustgebieden in het westen en noorden enkele buien. De zuidwestenwind waait matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 12 tot 14°.

Albert Thibaudier maakte gistermiddag deze foto van een halo om de zon. Een teken dat er weer regen onderweg is en dat was afgelopen dan ook het geval

Geregeld zon, maar ook weer buienkansen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn opnieuw buienkansen al zal dat van plaats tot plaats verschillen. Er zijn zeker ook plaatsen waar het de hele dag droog blijft. Wat niemand kan ontgaan is de vlagerige zuidwestenwind, want die waait matig tot vrij krachtig over land, windkracht 4 tot 5 en krachtig aan zee, windkracht 6. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 20 tot 22°. In België wordt het op veel plaatsen een graad of 22, maar in de hogere delen blijft het kwik weer wat achter.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is het bewolkt en regenachtig op de passage van een warmtefront. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar een graad of 14.

de verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: wetteronline.de

Wisselvallig weekend

In het weekend is het uitermate wisselvallig zomerweer. Zaterdag komt het tot buien, maar geregeld schijnt ook de zon. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar 22 tot 24° en dat is heel normaal voor eind juli. In de avond en nacht naar zondag is het bewolkt en valt er buiige regen met kans op onweer en ook zondag blijft het niet droog met flinke buien. Bij nog altijd een stevige wind stijgt de temperatuur zondag naar 20-21° in het noordwesten en naar 25 in het zuidoosten.

de verwachte weerkaart voor volgende week donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na het weekend weinig verandering

Ook na het weekend verandert er heel erg weinig. In de regio IJsland/Schotland blijft de luchtdruk laag en storingen zullen ons met regelmaat passeren. Het voordeel van wisselvallig weer is ook dat er ook betere momenten zijn met zonneschijn en die zullen dan ook zeker voorkomen. De stroming komt veelal uit het zuidwesten en de temperaturen zijn nagenoeg normaal tot iets onder normaal voor de tijd van het jaar.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De temperatuurpluim hierboven laat zien dat de temperatuur elke dag wel stijgt tot boven de warme grens van 20°. Op de meeste dagen is het een graad of 21-22 terwijl 23 normaal is voor de tijd van het jaar. Eind volgende week lijkt het kwik weer te gaan dalen, maar dat is nog ver weg en kan (hopelijk) nog veranderen… Het lijkt erop dat augustus op dezelfde voet verder gaat met nog geen zicht op enige verbetering.

Dit was het voor deze donderdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgenochtend rond de klok van zeven uur voor een nieuw weerpraatje. De vakantiegangers wens ik een fijne vakantie!

gistermiddag nam geleidelijk de hoge bewolking toe op de nadering van een warmtefront. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 742 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer