Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Komend weekend krijgen we een zuidelijke stroming met aanvoer van warmere lucht en ook volgende week lijkt het erop dat april gaat zomeren onder aanvoering van een nieuw hogedrukgebied.

Vandaag hebben we nog ‘last’ van het lagedrukgebied Joi ten zuiden van onze streken. Deze depressie neemt langzaam in betekenis af en tegelijkertijd kantelt het hogedrukgebied Martin naar het zuidoosten. De stroming draait dan naar zuid.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: geregeld zon, lokaal ook buien
Gisteren kwam het in de nacht in de zuidelijke helft tot flinke regen- en onweersbuien. Overdag scheen geregeld de zon, maar over de zuidelijke helft viel enige tijd regen en in het noorden kwam het tot een enkele bui. Later trokken er ook over het midden van het land enkele buien en daarbij kwam het ook tot onweer.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 11 en 19°. Terschelling noteerde 10,6, Lauwersoog 12,0 en Maastricht 12,1°. De hoogste temperaturen werden in het midden van het land bereikt met in Deelen 18,6, Twenthe 18,7 en Lelystad 18,9°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 19° met in Gent 18,9°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye uit Wolvega.
Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius uit Roelofarendsveen.
Jolanda Bakker uit Zevenhuizen maakte deze rustige foto.

Vandaag: af en toe zon, later weer enkele buien
Vandaag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het is aanvankelijk droog, maar vanuit het zuidoosten neemt vanmiddag de kans op enkele buien toe en daarbij is ook onweer mogelijk.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig over land en vrij krachtig op de Wadden en de temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 20 tot 22°. Langs de kust en op de Wadden blijft het kwik enkele graden achter.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond is er kans op enkele regen- en onweersbuien, komende nacht is het droog. Het koelt af naar 7 tot 13°.

Morgen: buien
Morgen heeft de oostelijke helft van het land last van een kleinschalige depressie boven Duitsland. Het is dan ook bewolkt met in het oosten en noordoosten kans op enkele buien. Elders lijkt het droog te blijven met zo nu en dan zonneschijn.

De temperaturen zijn weer wat lager en komen in de middag uit op 17-18°. In de kustgebieden en op de Wadden zijn de temperaturen ook weer wat lager.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: prima lenteweer met oplopende temperaturen
In het weekend schijnt geregeld de zon, maar op beide dagen lijkt het niet droog te blijven. Zaterdag is er een buienkans, zondag kan een storing voor enige nattigheid zorgen, maar dat is nog niet zeker. De temperatuur stijgt zowel zaterdag als zondag naar waarden tussen de 17 en 19°. Lokaal kan het een graad of 20 worden, maar aan zee en op de Wadden blijft het kwik weer wat achter.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: EC/wetteronline.de

Na het weekend vinden we op de Atlantische Oceaan een diepe depressie en boven Scandinavië en onze streken zit hogedruk. Het blijft droog en de zon gaat flink schijnen. De temperaturen komen elke dag op de meeste plaatsen boven de warme grens van 20° uit en woensdag en vrijdag komt zelfs de zomerse grens van 25° lokaal in zicht. Het lijkt er dus op dat april gaat zomeren!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat april gaat zomeren. Aanvankelijk liggen de maxima rond of onder de 20°, maar vanaf zondag komen we boven de 20° uit en later volgende week (vanaf woensdag) kan het zomers warm worden met temperaturen rond de 25°.

De bollenvelden beginnen aardig te kleuren. Aad Hogenboom maakte de foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het oosten tot noordoosten en is matig met zo’n 15-16 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 20 en 26 knopen.

Morgen is er overduidelijk veel minder wind. De oost tot noordoostenwind waait hooguit met 2 tot 6 knopen en de windvlagen zijn niet veel hoger. Aan zee zal de wind nog zo’n 5 tot 7 knopen zijn.

Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze prachtige foto werd in Kinderdijk gemaakt door Johan Klos.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan staat hier weer een nieuw en vers weerpraatje voor de Lage Landen. Tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 583 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier