Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De weerkaarten zijn, ondanks dat de kilte deze maand echt heel uniek is, niet zo opwindend de laatste tijd. Het weer is vrijwel elke dag hetzelfde. Rustig hogedrukweer, zon wisselt zich af met wolken en het is droog. De wind zit vastgeroest in de noordhoek en daardoor blijft het 3-5 graden kouder dan de norm die gewend zijn in de laatste decade van April. Desondanks is het in de zon toch wel goed toeven en is het ideaal weer om lekker actief buiten te zijn. Genoeg mooie plaatjes ook te schieten buiten, zowel van de lucht als de langzaam meer zeker verder ontwakende natuur.

Rustig hogedrukweer. Mooie zonsondergang boven het gladde water met een mooi wolkenveld. Foto van Walter Klinkhamer.

Zonnige zaterdag

Een hogedrukgebied ligt stevig op zijn plek in de buurt van Groot Brittannië en daardoor hebben wij te maken met de aanvoer van frisse polaire lucht uit het noorden. Na een nacht met lokaal nachtvorst beginnen we fris. Hier en daar hangt wat nevel en sluierbewolking. De zon heeft hier echter niet heel veel moeite mee en zal al snel goed aanwezig zijn. De temperatuur ligt vandaag tussen de 10 graden in het noorden tot 14 in het zuiden van het land. Hierbij blijft het droog. Naarmate de dag vordert zullen er ook wat stapelwolkjes ontstaan.

De synoptische situatie dit weekend. Een hogedrukgebied nabij Groot Brittannië bepaald ons weer en zorgt voor instroom van frisse polaire lucht.

Er staat dus een mooie voorjaarsdag op de planning. In de wind zal het dan wat frisser voelen, maar het weer is perfect voor een goede wandeling of fietstocht. Ondanks dat we thermisch niet worden verwent komt er wel steeds meer kleur en leven in de natuur. Geniet mee van wat mooie plaatjes gemaakt door Walter Klinkhamer.

Prachtige bloesem
Eenden pulletjes zijn weer volop te zien
Een fuut

Iets meer wind op zondag

Op zondag veranderd er niet veel. Wel staat er iets meer wind dan op de zaterdag. Voor het gevoel zal dit het wat frisser maken. Het blijft op de zondag ook droog en we zullen de zon regelmatig zien afgewisseld met wat wolkenvelden. De temperatuur ligt tussen den 10 en 13 graden. In de nacht naar zondag koelt het lokaal wederom af tot rond het vriespunt.

Veel van hetzelfde

Ook in de nieuwe werkweek hoeven we niet veel verandering te verwachten. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en ik verwacht zeker tot woensdag geen neerslag. We blijven thermisch nog steeds onder de norm; het gemiddelde ligt rond de 12 graden. In de nachten koelt het af tot rond het vriespunt.

Temperatuur
Pluim voor midden Nederland. Thermisch blijft het zeer magertjes, op de lange termijn lijkt het begin mei wat op te warmen. Bron Weerplaza

Kijken we tot slot naar de pluim dan zien we ook daar in terug dat we voorlopig geen echte voorjaarswarmte hoeven te verwachten. De pluim kunnen we gerust kil noemen. Op de langere termijn zien we wel meer spreiding naar boven. Mogelijk krijgen we te maken met een trendbreuk en gaan we de noordenwinden inruilen voor de minder kille westenwinden. Het blijft echter nog koffiedik kijken en afwachten.

Rest mij allen een fijn weekend te wensen. Blijf volgen op Alpenweerman, morgen een nieuw weerbericht voor de Alpen van Roy Molenaar. Groet Sebastiaan.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier