klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Na een lange droge periode is sinds begin vorige week weer wat regen gevallen. Ook gisteren kwam het hier en daar nog tot een bui, maar de komende dagen blijft het weer droog. Het wordt een fraaie week met flink wat zon en het wordt ook geleidelijk weer warmer. Aan het eind van de week liggen de maxima rond 20 graden. Of het warme en zonnige weerbeeld ook daarna aanhoudt moet worden afgewacht.

De dag begon gisteren fraai met wat nevel. Ton Wesselius maakte de foto.
Vandaag profiteren we van een hogedrukgebied boven Schotland. Het hoog komt de komende dagen geleidelijk onze kant op.

Mix van zon en wolken, koude nacht

Vandaag is er aanvankelijk een mix van wolken en zonnige momenten. Zeker vanmiddag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Het blijft nagenoeg overal droog, maar zeker vanochtend is een lokaal buitje niet uitgesloten. De wind waait uit het noorden en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden, naar 14 in het westen en naar 15-16 graden in het binnenland. In het zuiden kan het 17 graden worden. Op de Wadden blijft het kwik steken bij 11-12 graden.

Vanavond klaart het vanuit het noorden breed op en tot ongeveer 21:10 uur schijnt de zon nog een tijdje. Dodenherdenking verloopt dan ook droog, maar helaas moeten we allemaal thuisblijven. Later vanavond en komende nacht is er een mix van flinke opklaringen en lokaal enkele wolkenvelden. De temperatuur kan flink dalen en in het oosten kan het zelfs een graadje vriezen. Elders liggen de minima tussen 0 en 3 graden met kans op vorst aan de grond. Het best is om vorstgevoelige plantjes af te dekken of binnen te zetten.

Monique Bormans maakte deze foto

Veel zon en droog

Morgen, Bevrijdingsdag, belooft een mooie dag te worden. De zon schijnt volop en het blijft droog. In de noordelijke helft komt in de ochtend lokaal wat bewolking voor, maar ook daar breekt de zon uiteindelijk goed door. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden in het noorden, naar 14-15 graden in het midden en naar 16-17 graden in het zuiden. In het zuidwesten kan het lokaal 18 graden worden. De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel wat frisser.

Ook woensdag schijnt de zon volop en is het droog. Na opnieuw een vrij koude nacht met in het oosten en noordoosten temperaturen rond het vriespunt, wordt het wel wat warmer. In het noorden en westen stijgt het kwik naar 16-17 graden, elders wordt het 18-19 graden en in het zuiden en zuidoosten wordt het 20 graden.

Veel zon deze week. Jolanda Bakker maakte de foto.
Met een hogedrukgebied boven onze streken is het rustig en droog lenteweer.

Eerst nog wat warmer, in het weekend afkoeling?

Ook donderdag en vrijdag blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt donderdag naar 16-18 graden in het noorden en westen en naar 19-20 graden elders. In het zuiden en zuidoosten kan het 21 graden worden. Vrijdag is het overal een tweetal graden warmer met maxima van 18-23 graden.

In het weekend neemt de kans op buien weer toe. Zaterdag wordt het warm met 19-24 graden, zondag steekt een frisse noordenwind op en wordt het met 14-18 graden duidelijk minder warm.

De pluim laat de duidelijke stijging goed zien deze week. Tot en met zaterdag is de trend omhoog, maar zondag begint het kwik te dalen. Hoe hard het dan afkoelt moet worden afgewacht, maar vooral het Europese weermodel (blauwe lijn) gaat voor een drastische daling van 21 naar 7 graden in 24 uur.

Dat het volgende week frisser is dan deze week lijkt wel duidelijk en bovendien neemt dan ook de kans op buien weer toe. Tot die tijd is het fraai weer met veel zon en eerst oplopende temperaturen.

De regenmeter blijven deze week weer werkloos. Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte deze foto.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 406 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer