klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

We krijgen een fraai weekend met geregeld zonneschijn en vandaag lenteachtige temperaturen van 14 tot 19 graden. Vanaf morgen is de temperatuur weer lager en wordt het 9 tot 14 graden. Maandag starten we april zelfs met lichte vorst. Vanaf dinsdag neemt de bewolking toe en wordt het ook geleidelijk wisselvalliger. De temperatuur blijft iets te laag voor de tijd van het jaar.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Na een fraaie vrijdag met volop zonneschijn en temperaturen van 11 tot 13 graden in het noordwesten en 15 tot 18 elders (Gilze-Rijen en Eindhoven 18,2 graden), is het op deze zaterdag ook weer fraai lenteweer.

De zon schijnt flink, maar er trekken ook stapelwolken over het land en vanmiddag is er landinwaarts kans op een lokale bui. De temperatuur loopt op naar 14 graden in het noordwesten en op de Wadden, naar 15-16 langs de kust en in het noorden en naar 17 tot 19 elders. De zwakke tot matige zuidenwind draait via west naar noord en vooral in de kustgebieden koelt het vanmiddag af naar 12 tot 14 graden.

Vanavond en de komende nacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking geleidelijk toe. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige noord tot noordoostenwind koelt het af naar waarden tussen de 4 en 7 graden. Vergeet niet om de klok een uur vooruit te zetten, want de zomertijd gaat weer in.

De dag begon grijs met lokaal nevel en mist. Ton Wesselius maakte deze foto.
Ook Johan Klos maakte een prachtige foto van de mistige zonsopkomst.
Jolanda Bakker maakte deze foto van de start van de vrijdag.
Nadat de mist is opgetrokken werd het een prachtige dag met veel zon. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze prachtige foto op een zonovergoten dag.
Trijntje van den Berg maakte deze foto op een zonnige vrijdag.

Morgen starten we met wolkenvelden en lokaal ook met nevel en mist. Gaandeweg de dag klaart het vanuit het noorden op en komt de zon tevoorschijn. Het blijft droog en bij een matige en aan zee vrij krachtige noord tot noordoostenwind stijgt de temperatuur naar 8-9 graden in het noorden en op de Wadden en naar 13, lokaal 14 in het zuiden en in België.

Na een heldere en koude nacht, met temperaturen vooral landinwaarts een paar graden onder nul, is het maandag prachtig voorjaarsweer met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. De temperatuur loopt van noord naar zuid op naar 10 tot 14, lokaal 15 graden.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Vanaf dinsdag krijgen we te maken met een hoogtelaag over onze streken. De wisselvalligheid neemt dan ook toe en er is dagelijks kans op regen of enkele buien. Vanwege een lage bovenluchttemperatuur is er in de Ardennen en Hoge Venen kans op winterse neerslag.

De temperatuur blijft onder de norm voor begin april en stijgt woensdag en donderdag naar waarden tussen de 7 en 9 graden. Later in de week loopt het kwik weer wat op.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag lenteachtig is met temperaturen boven de 15 graden. Morgen is het kwik duidelijk lager, maar maandag en dinsdag loopt het kwik weer wat op. Na dinsdag is het gevoelig kouder met op woensdag en donderdag temperaturen (ruim) onder de 10 graden. Later loopt de temperatuur weer wat op.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de zondag verzorgen en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een mooie zaterdag, goed weekend en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 351 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer