klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is dit weekend fraai nazomerweer. De zon schijnt volop, het blijft droog en het wordt vandaag 18-23 graden en morgen 20-25 graden. Na het weekend is het snel afgelopen met de nazomer, want de stroming wordt noord. Na wat regen op maandag volgen weer meest droge dagen, maar de temperatuur is met 16-18 graden lager dan wat normaal is voor half september. Normaal is 18-20 graden.

Monique Bormans maakte deze foto gisterochtend in Leiden.
Ton Wesselius maakte deze foto bij het Braassemermeer

Fraaie nazomerdag

Op deze zaterdag komt aanvankelijk lokaal nevel en mist voor. De grijzigheid verdwijnt vrij snel en dan gaat de zon overal flink schijnen. Na een frisse start stijgt het kwik snel en rond het middaguur is het al 16-19 graden.

Vanmiddag is het prachtig nazomerweer met veel zon. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar, maar het blijft overal droog. Verder staat er weinig wind. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het noorden en op de Wadden en naar 20-22 graden in de rest van het land. In het zuiden kan het lokaal 23 graden worden. Daarmee is het warmer dan normaal, want 18-20 graden is gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het helder en rustig. Bij weinig wind kan weer nevel en mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 7-9 graden in het binnenland en naar 10-12 graden in het westen.

Warme zondag, regen op maandag

Morgen wordt opnieuw een aangename en zelfs nog wat warmere nazomerdag. De zon schijnt flink, maar vanuit het noorden neemt wel geleidelijk de (hoge) bewolking toe. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in het noorden en naar 21-23 graden in het westen, midden en oosten van het land. In het zuiden kan het 24, lokaal 25 graden worden. De zwakke zuidwestenwind draait naar het westen en neemt toe naar matig. In het Waddengebied is de wind soms vrij krachtig.

In de nacht naar maandag trekt vanuit het noorden een gebied met wat lichte regen het land binnen. Dit regengebied trekt maandag overdag over het land naar het zuiden. Maandagmiddag is het overwegend droog en kan hier en daar de zon doorbreken. De temperatuur is met 18-21 graden, in het zuiden van Limburg lokaal 22, weer wat lager.

Jolanda Bakker maakte de foto in Zevenhuizen
Jannes Wiersema maakte deze foto in Roodeschool

Koele, maar overwegend droge dagen

Vanaf dinsdag waait de wind uit het noorden en daarmee wordt koele lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden en daarmee is het fris voor de tijd van het jaar. De zon schijnt elke dag geregeld en op een lokale bui in het noorden en westen na is het vaak droog.

Aan het eind van de week of volgend weekend gaat het kwik weer wat omhoog. 

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het dit weekend warm is met temperaturen boven de 20 graden. Na het weekend gaat het kwik omlaag en woensdag is het slechts 15-16 graden. Later in de week gaat het kwik geleidelijk weer omhoog.

Albert Thibaudier maakte de foto in het Friese Rohel
Martin Vye maakte de foto gistermiddag in de omgeving van Wolvega.
Deze prachtige zonsondergang werd vastgelegd door Margot Olthuis in Scheveningen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 335 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer