klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
Tot en met vandaag is april extreem zacht, want de gemiddelde temperatuur ligt al zo’n 4° boven de norm. Met de verwachte, vrij normale, temperaturen deze week zal daar wel weer een graad afgaan, maar een top drie notering lonkt nog altijd!

Onder aanvoering van de lagedrukgebieden Madeleine en Nollaig trekken er regelmatig storingen over onze streken die zorgen voor een wisselvallig weerbeeld. Juist met Koningsdag lijkt het droog te blijven als we profiteren van een rug van hogedruk. De temperaturen lopen zelfs wat op.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flink wat zon
Het weerbeeld zag er gisteren helemaal niet verkeerd uit. De zon scheen flink en het bleef droog. Wel stond er een matige en aan zee vrij krachtige westenwind die de temperatuur een stuk lager hield dan de laatste tijd.

De maxima kwamen uit tussen de 12 en 19° met in Wijk aan Zee 12,3 en in Den Helder 12,6°. Langs de oostgrens werd het 18-19° met in Twenthe 18,1, in Ell 18,3, in Maastricht 18,7 en in Arcen 19,4°.

De bollenvelden staan volop in bloei. Ton Wesselius maakte deze foto.
Deze mooie foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg in Vianen.
De zonsopkomst was ook fraai. Aad Hogenboom maakte de foto.
Deze schitterende foto werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.

Vandaag: bewolkt en vanuit het noorden regen
Het is vandaag over het algemeen bewolkt en vanuit het noorden gaat het licht regenen. In de zuidelijke helft en niet in de laatste plaats in België lijkt het over het algemeen droog te blijven. Tot vanavond valt er in het noorden zo’n 2 tot 5 en in het midden 1 a 2 millimeter.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur loopt op naar 12-13° in de kustgebieden en naar 14 tot 18 landinwaarts. In het zuiden van Limburg en in delen van België kan het nog (bijna) 20° worden.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Alleen in de zuidoostelijke helft en in grote delen van België blijft het tot ver in de nacht nog droog. In de noordelijke helft valt er, inclusief de regen van vandaag overdag, zo’n 10 tot 15 millimeter. De temperatuur daalt naar 9 tot 12°.

Morgen: buien
Morgen schijnt weer geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien en dan met name landinwaarts. De westenwind waait matig en aan zee en op de Wadden soms vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 12-13° aan zee en naar 15 tot 17 landinwaarts.

In België wordt het op de meeste plaatsen een graad of 16-17, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 12.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: licht wisselvallig
Donderdag schijnt ook geregeld de zon, maar ook dan komt het tot enkele buien. De wind waait uit het westen en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur is wat lager en stijgt naar waarden tussen de 12 en 15°.

Tijdens de Koningsnacht is het bewolkt, maar wel droog. Het is wel frisjes met temperaturen tussen de 4 en 6°. Vrijdag, Koningsdag, schijnt in de ochtend af en toe de zon, maar uiteindelijk heeft de bewolking de overhand. Het blijft over het algemeen droog en er staat niet veel wind. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 14 tot 18°. Kortom: Koningsdag 2018 wordt zo slecht nog niet!!

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe met op zaterdag enkele buien, een zwakke zuidenwind en temperaturen van 15 tot 17°. Op zondag, als vanuit het zuiden een lagedrukgebied nadert, valt er enige tijd regen en later komt het tot buien met kans op onweer. De wind waait uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 14 tot 18, in het zuidoosten lokaal naar 19°.

UV-Index: 4 tot 5
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en de komende dagen 4 tot 5. Een UV van 4 is zwak, maar 5 is matig en de onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur de komende tijd helemaal niet zo verkeerd is. Natuurlijk zijn we verwend de laatste tijd, maar temperaturen rond de 15° zijn niet zo ver onder de norm van 16° die normaal is voor eind april. De nachten verlopen vrij fris met temperaturen die dalen tot onder de 10°.

Jolanda Bakker maakte deze mooie foto op een hele aardige lentedag.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen en is matig met 11 tot 13 knopen. De windvlagen zijn vanochtend nog 22-23 knopen, maar vanmiddag komen de stoten uit op 16 knopen. Aan zee blijven de stoten vanmiddag ook nog uitkomen op 20-21 knopen. De golfhoogte aan zee is vanochtend 1,1/1,2 meter en vanmiddag 0,8 meter. De zeewatertemperatuur is 10°.

Morgen waait de westenwind met 9 tot 13 knopen. De windvlagen liggen tussen de 15 en 22 knopen. De golfhoogte is 1,2 meter, maar in de middag neemt de hoogte van de golven af. De watertemperatuur is een graad of 9.

Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte deze mooie oer-Hollandse foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar Koningsdag en natuurlijk ook de rest van de dagen… Voor nu een fijne dinsdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 359 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer