Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weersverwachting vandaag

Ook op deze zondag is het overwegend grijs en bewolkt, maar toch neemt de kans op opklaringen toe. De zon komt dus ook af en toe tevoorschijn en het blijft over het algemeen droog. Alleen in de oostelijke helft blijft de kans op wat licht gespetter bestaan.

De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten, later wat meer uit het westen en de temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 7-8°. In de hogere delen van België wordt het maximaal een graad of 2-3.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 2 tot 4°, alleen in de hogere delen van België gaat het licht vriezen.

Het was weer een grijze en bewolkte dag. Jolanda Bakker maakte deze foto toen ze meeliep met de 26 km lange snertloop rondom de Rotte.
Ook Ton Wesselius maakte weer een mooie foto op een troosteloze dag.
Trijntje van den Berg, inmiddels weer in Barendrecht, maakte deze somber, grijze foto.
Door het zachte weer staan sommige zomerbloeiers van de afgelopen zomer nog in bloei. Martin Vye maakte de foto.

Weerpraatje

Het krachtige hogedrukgebied Angela ligt nog altijd ten westen van onze streken, maar trekt heel langzaam naar het zuidwesten. Rondom het hoog kunnen storingen ons van tijd tot tijd bereiken, maar tot nu toe stelden deze storingen niet veel voor. Depressie Benjamin, vandaag nog ten westen van IJsland, denkt daar anders over en diept verder uit en zal na het weekend bij ons zorgen voor regen of enkele buien, maar niet in de laatste plaats ook voor veel wind. Aan zee en op de Wadden is dinsdag zelfs kans op een noordwesterstorm, windkracht 9.

Nadat Benjamin dinsdag over Denemarken naar het zuidoosten trekt, draait de stroming bij ons woensdag tijdelijk naar noord en stroomt koudere lucht over onze streken uit. De temperatuur gaat dan ook (tijdelijk) omlaag en in de nacht en ochtend kan het zowaar licht vriezen. Al vrij snel wordt het hoog naar het zuidwesten gedrukt door depressieactiviteit in het hoge noorden en wordt de stroming weer westelijk. De temperaturen zullen dan ook weer snel oplopen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het een grijze, bewolkte enigszins waterkoude dag met uit die bewolking ook van tijd tot tijd wat licht gespetter. De temperatuur steeg naar 6° in het zuidoosten en naar 8 in het noorden van het land. De gevoelstemperatuur lag rond de 3-4° en er stond een matige en in de kustgebieden vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind. Op de Wadden was de wind zelfs hard, windkracht 7.

Vandaag is het ook bewolkt, maar de kans op wat zonneschijn is groter dan voorgaande dagen. Het blijft ook over het algemeen droog met alleen in de oostelijke helft nog kans op wat licht gespetter. De temperatuur stijgt naar 7-8°.

De weerkaart voor dinsdag volgens GFS met daarop de stormdepressie Benjamin bij Denemarken. Bron: wetterzentrale.de

Morgen en dinsdag worden weer een tweetal zachte dagen met temperaturen die oplopen naar waarden tussen de 8° in het oosten en 10 in het westen van het land. Verder neemt de kans op regen en buien toe, want we krijgen te maken met (storm)depressie Benjamin. De wind zal flink toenemen en er komt dus duidelijk meer reuring in de atmosfeer.

Maandag neemt de zuidwestenwind al in kracht toe naar matig tot vrij krachtig over land en naar krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. Verder is het bewolkt en valt er af en toe wat regen. In avond en nacht naar dinsdag wordt de wind west tot noordwest en neemt verder toe naar vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee en op de Wadden, windkracht 5 tot 8.

Dinsdag zijn er in het noorden zeer zware windstoten mogelijk tot meer dan 100 km/uur. Bron: Kachelmannwetter.com

Dinsdag is de wind noordwest en zal overal flink doorstaan. Op de Wadden is zelfs een noordwesterstorm mogelijk, windkracht 9 met zeer zware windstoten tot meer dan 100 km/uur. In verband met springtij is er ook kans op hoog water. Het weerbeeld kenmerkt zich dinsdag door geregeld zonneschijn, maar ook door enkele buien.

Woensdag en donderdag is de wind tijdelijk noord en stroomt er wat koudere lucht over onze streken uit. In de nacht en ochtend kan het licht vriezen en overdag wordt het 4 tot 6, woensdag in het westen nog 7°.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. Het hoog trekt zich terug naar de Azoren en de stroming wordt westelijk. Kaartje is van het Britse UKMO. Bron: wetterzentrale.de

Vanaf vrijdag wordt het hoog weer richting de Azoren gedrukt door depressieactiviteit boven het hoge noorden. Tussen het Azorenhoog en de lagedruk boven Scandinavië bouwt zich boven onze streken een westelijke stroming op. Van tijd tot tijd bereiken storingen met enige nattigheid onze streken. Het wordt dus weer wisselvalliger met temperaturen die weer oplopen naar waarden tussen de 6 en 8°. Winterweer is ver weg!

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik eerst wat oploopt, maar in de loop van komende week enkele graden gaat dalen. Aan het eind van de week en volgend weekend loopt de temperatuur weer op. De komende 10 dagen is er geen zicht op enig winterweer!

Drie jaar geleden kwam het in het noorden van het land tot dagenlang ijzel. Martin Vye maakte toen deze foto.
Jannes Wiersema maakte drie jaar geleden deze foto na dagenlang ijzel.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie zondag en graag weer tot morgen.

Wil je simpelweg een leuke kalender voor 2019? Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! Met de aankoop van de kalender steun je ons om de weerberichten voor zowel de Lage Landen als de Alpen nog beter te maken. Bovendien, als deze kalender een succes wordt, komt er voor 2020 een Lage Landen versie met wellicht jouw foto. 🙂

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 1.206 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer