Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We krijgen enkele wisselvallige aprildagen voorgeschoteld. Na het zonnige en aangename voorjaarsweer van de laatste dagen neemt vandaag de bewolking toe. Zeker vanmiddag komt het tot enkele buien met daarbij kans op hagel en onweer. Het wordt nog wel 13 tot 16 graden. Morgen en donderdag is het met 9 tot 11 graden een stuk frisser, maar daarna loopt het kwik weer op en neemt de wisselvalligheid weer af. In het weekend is het dan 12 tot 14 graden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Na een stralende maandag met temperaturen tussen de 12 en 16 graden (Westdorpe 16,6°), is het op deze dinsdag helaas weer ander weer. De bewolking neemt van het zuidwesten uit toe en zeker vanmiddag komt het tot enkele buien en bij die buien is lokaal ook hagel en onweer mogelijk. Vanochtend is er in de zuidelijke helft ook al wat regen of buien mogelijk, maar verder naar het noordoosten schijnt eerst nog de zon. Er wordt op de meeste plaatsen zo’n 5 tot 10 millimeter verwacht, maar lokaal is meer dan 10 millimeter niet uitgesloten.

De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur loopt op naar waarden tussen de 13-14 graden in het westen en noorden en naar 15-16 in het oosten en zuiden. In België liggen de maxima rond de 12-13 graden aan zee en op de hogere toppen en rond de 15-16 elders.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het meest bewolkt met aanhoudend kans op buien met daarbij ook lokaal hagel en onweer. De temperatuur daalt naar 3 tot 5 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

De dag begon gisteren zeer fraai met deze zonsopkomst gefotografeerd door Ton Wesselius.
Ook Aad Hogenboom maakte een fraaie foto van de zonsopkomst.
De start was wel koud met landinwaarts lichte vorst en op veel plaatsen autoruitenkrabben. Joyce Derksen maakte deze foto in Doornenburg.
Overdag was het prachtig weer met volop zon. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Strakblauwe lucht ook bij Jolanda Bakker.

Morgen zijn de buienkansen ook groot en bij die buien is wederom kans op hagel en onweer. Vooral in de westelijke helft van het land zal ook de zon geregeld schijnen. In vrij koude polaire lucht wordt het niet warmer dan 8-9 graden in het westen en 11 in het oosten van het land. Mogelijk wordt het in het noordoosten nog net 12 graden.

Dartelende lammetjes. Ton Wesselius maakte de foto.

Ook donderdag zitten we nog in vrij koude polaire lucht met overal temperaturen van maximaal 9 of 10 graden. De kans op buien is niet zo groot meer, maar het is wel meestentijds bewolkt met slechts af en toe wat zon. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuiden, later wordt de wind veranderlijk.

Vrijdag hebben we mogelijk een tweedeling in het weerbeeld. In het zuidwesten van het land schijnt de zon en blijft het droog. Elders is er veel meer bewolking en in de noorden en oosten is er kans op regen. De zwakke veranderlijke wind wordt geleidelijk noord en de temperatuur wint een paar graden en stijgt naar waarden tussen de 10 en 13 graden.

De verwachte weerkaart voor volgende week maandag. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend bouwt hogedruk op boven Scandinavië. De stroming wordt oost tot noordoost en de temperaturen zullen weer wat gaan stijgen. Het blijft droog en bij geregeld zonneschijn loopt de temperatuur op naar 12 tot 14 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat duidelijk zien dat de temperatuur na vandaag duidelijk lager is. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omhoog, maar de verschillen tussen de diverse weermodellen nemen wel toe.

De lente is begonnen! Martin Vye maakte deze foto.
Op landgoed Dickninge (de Wijk) bloeit de Holwortel volop. Hilligje Kooiker maakte de foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait vandaag uit een overwegend zuidelijke richting en is 9 tot 12 knopen. De windvlagen liggen tussen de 15 en 20 knopen.

Morgen is er weinig wind met 3 tot hooguit 8 knopen uit een meest zuidelijke richting. De windvlagen zullen niet veel hoger uitkomen.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Rotterdam. Foto is genomen vanaf de Erasmusbrug.
De dag begon fraai, maar eindigde net zo. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 415 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer