Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
De hogedrukblokkade blijft gehandhaafd door alweer een nieuw hogedrukgebied. Dit hoog, dat de naam Falk heeft gekregen, ligt ten westen van onze streken. De stroming komt dan ook nog steeds uit het noorden en met die noordelijke stroming zijn de temperaturen over het algemeen aangenaam. Vanzelfsprekend is het in het zuiden duidelijk warmer dan in het noorden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon, maar in het noorden ook wolkenvelden
Gisteren scheen de zon in een groot deel van het land weer uitbundig met slechts hier en daar wat sluierwolken. In het noorden van het land (grofweg ten noorden van de lijn Alkmaar naar Emmen) had de bewolking de overhand en uit die bewolking viel hier en daar zelfs wat lichte motregen. Ook langs de westkust kwam bewolking voor. Over het oosten van België kwam het tot enkele regen- en onweersbuien.

De temperatuur bleef in de bewolkte gebieden steken bij maximaal 18-19°, elders was het weer een warme en in het zuiden een zomerse dag. De hoogste temperatuur werd genoteerd in Ell met 28,1° en ook in Arcen was het weer zomers warm met 27,7°. De regionale hittegolf begon daar op 27 juni en duurt nu dus 9 dagen. Een landelijke hittegolf kunnen we weer even vergeten, want meetpunt De Bilt (leidend daarvoor) noteerde gisteren een temperatuur onder de 25°, want het werd 24,3°.

We begonnen de dag ook in het westen met wolkenvelden, maar al vrij snel klaarde het op. In het noorden bleef de bewolking echter de overhand houden. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
Bij Martin Vye in het Friese Wolvega had de bewolking de overhand met slechts af en toe een opklaring.
In het Groningse Roodeschool bleef het bewolkt en viel er zelfs wat lichte (mot)regen. Jannes Wiersema maakte de foto.
Ook bij Albert Thibaudier veel bewolking in Heerenveen.
In een groot deel van het land was dit het beeld. Veel zon met hier en daar sluierwolken. Ton Wesselius maakte de foto.
Debbie van Ooststroom maakte deze prachtige foto in Stompwijk.

Vandaag: perioden met zon
De wolkenvelden die gisteren over het noorden van het land aanwezig waren zijn afgelopen nacht naar het zuiden gezakt tot ongeveer de grote rivieren. We starten de dag in het noorden en midden van het land dan ook bewolkt en lokaal is wat licht gespetter niet uitgesloten. In het zuiden en ook in België is het helder en schijnt alweer de zon.

De wolken lossen vanochtend grotendeels op en de zon gaat weer flink schijnen, maar vanmiddag trekken er ook weer velden met sluierwolken vanuit het westen over het land. Het blijft droog, maar in de zuidoostelijke helft van de Lage Landen (voornamelijk oostelijk België) kan vanmiddag weer een enkele bui tot ontwikkeling komen.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar 19 tot 20° op de Wadden en in het noordwesten en naar 21 tot 27 van noord naar zuid elders. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het weer zo’n 28° worden.

Ook bij Jolanda Bakker veel zonneschijn.
IJsjestijd! Joyce Derksen maakte de foto.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht klaart het weer flink op en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 9 of 10° in het oosten en noordoosten en naar 12-13 in het westen en zuiden. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 15-16.

Morgen: vrij zonnig
Morgen is het weer prachtig zomerweer met veel zon. Wel trekt er in de middag wat sluierbewolking over het land, maar dat mag de zomerpret niet drukken. Het blijft overal weer droog en er waait een zwakke tot matige noordenwind.

De temperatuur stijgt naar 20-21° in het noorden en op de Wadden, naar 22 tot 24° in het westen en naar 24 tot 28 landinwaarts met de hoogste temperaturen weer in het zuidoosten. In België wordt het op de meeste plaatsen zo’n 27-28°, alleen langs de kust en in de hogere delen wordt het maximaal een graad of 23-24.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Aanhoudende hogedruk zorgt voor droog en aangenaam zomerweer. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Na morgen is het zondag ook prachtig zomerweer met volop zon. Het blijft wederom droog en het wordt van noord naar zuid weer zo’n 21 tot 28°. Prima weer voor de diverse buitenactiviteiten en evenementen die in deze tijd van het jaar talrijk zijn.

Na het weekend blijft de stroming, aan de oostflank van hogedruk, noordelijk. Er verandert in grote lijnen niet veel aan het heersende zomerweer. De zon zal geregeld schijnen, maar er trekken met de noordelijke stroming ook soms wolkenvelden mee en wellicht spettert het hieruit soms een keer.

De droogte houdt echter aan de temperatuursverschillen blijven groot tussen noord en zuid. In het noorden wordt het komende week zo’n 20 tot 23°, in het zuiden wordt het eerst iets minder warm met temperaturen van 23-24, maar in de tweede weekhelft worden de zomerse maxima weer gehaald met kwikstanden van 26-27°.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het voorlopig warm tot zomers warm blijft. De eerste dagen ligt het kwik rond de 25° in het midden van het land. In het noorden is het steeds minder warm en in het zuiden juist warmer. Dinsdag zit er mogelijk een dip in de temperatuur met temperaturen van een graad of 20, maar de dagen daarna loopt het kwik weer op en uiteindelijk wordt de zomers warme grens van 25° weer bereikt en overschreden…

De neerslagpluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor het midden van het land is en blijft droog. Volgende week kan er soms wat lichte (mot)regen vallen uit de aanwezig bewolking, maar veel stelt het niet voor. Het natste weermodel gaat voor maximaal 2 millimeter tot in het volgende weekend…

Ook op het strand een mix van wolken en zon. Aad Hogenboom maakte deze foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig met 10-11 knopen. De windvlagen liggen rond de 14-15 knopen. De golfhoogte is 0,3 tot 0,4 meter en de watertemperatuur voor de kust 18°.

Morgen waait de wind ook uit het noorden en is aanvankelijk zwak, maar morgenmiddag neemt de wind toe naar 10 knopen. De windvlagen komen iets hoger uit. De golfhoogte is 0,3 meter bij een watertemperatuur van 18°.

Deze mooie foto werd gemaakt door ton Wesselius.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie vrijdag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor slechts 3 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 496 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier