klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De nieuwe week begint grijs en nat. Pas later vandaag laat de zon zich – vooral in het zuidwesten – even zien. Het is wat minder zacht dan afgelopen weekend en ook de wind houdt zich rustig. De rest van de week is het (licht) wisselvallig met vooral op woensdag en donderdag een grotere kans op regen maar ook af en toe droge periode en zon. De temperatuur ligt de hele week tussen 5 en 9°. ’s Nachts kan het tijdens opklaringen een graadje vriezen.

Flinke opklaringen gisteren. Foto Jolanda Bakker

Gisterenochtend waren er vooral in het binnenland enkele buien terwijl aan de kust de zon goede zaken deed. Later op de dag trok een actievere buienlijn (hoogtetrog) over de Benelux met regen, hagel en plaatselijk onweer. De zuidwestenwind was hard tot stormachtig aan de kust maar nam in de loop van de dag af. De temperatuur lag tussen 7 en 10°.

Afgelopen nacht waren er aan de kust opklaringen afgewisseld met een enkele bui. In het zuidoosten viel wat regen. Tegen de ochtend nam de bewolking vanuit het zuiden toe. De wind was zuid tot zuidoost en zwak tot matig. De temperatuur lag rond 1° in hoog België en tussen 2° in het noordoosten en 5° in het zuidwesten.

Maar ook opnieuw veel wind. Foto Ton Wesselius
En af en toe een flinke bui. Foto Albert Thibaudier
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een lagedrukgebied ligt ten noordwesten van de Wadden en veroorzaakt bewolkt en regenachtig weer.

Vandaag is het een groot deel van de dag bewolkt en regenachtig . Aan het eind van de middag klaart het vanuit het zuidwesten wat op. Doordat de drukverschillen boven de Benelux niet erg groot zijn, valt het met de wind vandaag eindelijk eens mee. In het binnenland is de wind zwak tot matig, 2 of 3 Bft., uit zuidoost tot zuid. Aan de kust een matige wind uit het zuiden, 4 Bft. Vanmiddag draait de wind naar west tot noordwest en neemt aan de kust toe tot (vrij) krachtig, 5 Bft. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 6 en 9°.

Vanavond en vannacht trekt de regen naar het oosten weg en klaart het overal op. In het noordoosten kan een enkele bui vallen. De wind is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., eerst uit het noordwesten, vannacht draaiend naar west tot zuidwest. In het binnenland kan nevel of een mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt in hoog België en naar 1 tot 5° elders. Plaatselijk kan het aan de grond licht vriezen waardoor het glad kan worden.

Morgen

start met opklaringen en landinwaarts plaatselijk nevel of een mistbank. Al snel wordt de bewolking vanuit het noordwesten dikker en volgt er enige regen. In het zuiden en in België blijft het waarschijnlijk droog. De wind komt morgen uit zuidwest tot west en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. Aan zee matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 5 en 8°.

De weerkaart voor donderdag 5 maart. Bron: Met Office

Woensdag, donderdag en vrijdag

ligt de Benelux in een westelijke stroming waarmee afwisselend fronten en ruggen van hogedruk worden aangevoerd. Het blijft de rest van de week dan ook wisselvallig met vooral woensdag en donderdag een grotere kans op regen of buien, vooral in het zuiden. De wind houdt zich voor de verandering de komende dagen rustig met alleen woensdag aan de zuidwestkust mogelijk een krachtige wind. De temperatuur ligt deze week overdag tussen 5 en 9°. In de nacht kan de temperatuur plaatselijk tot dicht bij het vriespunt zakken.

De grafiek voor de neerslag laat zien dat het komende week wisselvallig blijft. Alle dagen is er kans op neerslag. Bron: Alpenweerman.nl.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland geeft voor de komende week ongeveer normale temperaturen voor begin maart aan (5 tot 8°) met ’s nachts soms een graadje vorst. Volgend weekend lijkt het weer zachter te worden. Bron: Meteologix.

Woensdag een nieuw weerbericht voor de Benelux op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een goede werkweek!

Deze foto maakte Erica v. Leeuwen

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 571 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer