Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de noordflank van het Azorenhogedrukgebied wemelt het van de lagedrukgebieden en bijbehorende storingen. Voorlopig is het dan ook uitermate wisselvallig, maar het hoog trekt later deze week naar het oosten tot noordoosten. De stroming draait bij ons dan naar zuiden tot zuidwesten, de neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan omhoog. Kortom: er komt een duidelijke weersverbetering aan.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren kwamen in het midden en niet in de laatste plaats in het zuiden van de Lage Landen nog enkele buien voor. In het noorden en later ook het midden bleef het droog met geregeld zonneschijn.

De temperatuur was nog altijd te laag voor de tijd van het jaar en steeg naar 14 tot ruim 16°. Deelen noteerde geen hogere temperatuur dan 14,1°, terwijl Rotterdam uitkwam op 16,3 en Cabauw op 16,5°. In België lagen de maxima tussen de 9 en 16° met in Mont-Rigi 9,3 en in Zeebrugge en Beitem respectievelijk 16,2 en 16,3°.

gisterochtend kwamen hier en daar enkele buien voor en met het zonnetje erbij kon Ton Wesselius deze prachtige foto maken

We hebben op deze maandag een mix van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Verspreid over de Lage Landen komt het ook tot enkele buien. Later vanmiddag en vanavond trekt er vanuit het westen een gebied met buiige regen over het land oostwaarts.

De zwakke zuidwestenwind draait naar west en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt vanmiddag naar waarden omstreeks de 15-16°. In België kan het 16-17° worden, maar in de hogere delen blijft het kwik met een graad of 12 wederom wat achter.

Overigens heeft het afgelopen nacht op KNMI meetpunt Twenthe aan de grond licht gevroren. Het kwik daalde naar -1,2°. Op neushoogte ging de temperatuur in het oosten onderuit naar 2-3° boven nul met in Twenthe 2,4 en in Deelen 2,9°. In het westen werd het niet kouder dan 10-11°.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt met vooral vanavond nog wat regen of enkele buien. De wind wordt weer zuidwest en is zwak tot hooguit matig van kracht en de temperatuur daalt op de koudste plaatsen in het binnenland naar een graad of 7. Aan zee blijft het kwik in de dubbele cijfers.

de lucht was gisteren soms ook dreigend. Deze foto werd gemaakt door Jesper Visser
een mix van zon en wolken bij Jolanda Bakker
ook deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Morgen is het over het algemeen bewolkt en vanuit het westen trekt wederom een gebied met buiige regen over het land oostwaarts. Het zijn de fronten die horen bij depressie Zacharias. De zuidwesten en later op de dag westenwind waait matig over land en (vrij) krachtig in de kustgebieden, windkracht 4 tot 6.

De temperatuur stijgt naar 15-16° in het noorden en naar 17, wellicht hier en daar 18 in het zuiden en zuidwesten. In België wordt het op meerdere plaatsen een graad of 18, maar in Hoog-België houdt het kwik het bij een graad of 13 weer voor gezien.

de verwachte weerkaart voor aanstaande woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar ook dan komt het tot enkele buien. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur is met 17-18, in het zuiden en in België lokaal al 19° duidelijk hoger dan de laatste tijd.

de verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

In de nacht naar donderdag en donderdagochtend trekt er een gebied met buiige regen over onze streken, maar als dit gebied met nattigheid is gepasseerd gaan we volop profiteren van hogedruk. Het blijft dan ook vrijdag en het weekend droog en geregeld zal de zon schijnen. De temperaturen gaan geleidelijk in de lift omhoog en liggen in het weekend rond de 20°.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen is het een graad of 16, maar vanaf donderdag gaat het kwik duidelijk omhoog en komend weekend is het aangenaam met temperaturen rond de 20°. Na het weekend lijken de temperaturen weer te gaan dalen.

Dit was het voor deze maandag. Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een fijne maandag en graag weer tot morgen.

deze prachtige herfstfoto werd gemaakt door Albert Thibaudier

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 238 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier