Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De hittegolf is voorbij, want De Bilt bleef gisteren onder de 25 graden. Regionaal is nog wel sprake van een hittegolf, maar vanaf woensdag is die ook voorbij want dan gaan we namelijk weer normaal doen met de temperaturen. Vandaag en morgen schijnt de zon flink, maar vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe.

Ton Wesselius maakte deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze prachtige foto.

Flink wat zon en aangenaam warm

In het noordoosten van het land kan eerst nog wat lichte regen vallen, maar in de rest van het land is het droog en vrij zonnig. Vrij snel wordt het ook in het noordoosten droog en breekt de zon door. Vanmiddag komen in het noorden en oosten weer stapelwolken tot ontwikkeling, elders blijft de zon flink schijnen.

De temperatuur stijgt naar 23-25 graden op de Wadden, langs de noordkust en in het westen en naar een zomerse 26-27 graden in de rest van het land. Normaal is het eind juli 21-25 graden en daarmee is het nog steeds te warm. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig.

Vanavond schijnt de zon tot zonsondergang flink. Het is vrij aangenaam met om 20 uur nog temperaturen van 21 graden in het westen en 24-25 graden in het oosten van het land. Komende nacht blijft het helder en koelt het uiteindelijk af naar 12-15 graden.

Zomerse dinsdag, woensdag buien

Morgen wordt een fraaie zomerdag met flink wat zon. In de middag komen vanuit het zuiden stapelwolken tot ontwikkeling en tegen en in de avond is landinwaarts kans op een regen- of onweersbui.

De temperatuur is overal weer zomers en stijgt naar 26-27 graden in het westen en naar 28-29 graden in de rest van het land. Alleen in het westen van Zeeland blijft de temperatuur met maximaal 25 graden iets achter. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Woensdag beginnen we met zon en dan vooral landinwaarts. Vanuit het westen neemt al vrij snel de bewolking toe en in de middag volgen buien. De zwakke zuiden tot zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt matig over land en vrij krachtig in de kustprovincies. Aan zee is de wind krachtig, windkracht 6. De temperatuur is lager en stijgt naar 21-23 graden. Alleen langs de oostgrens kan het nog 24 graden, maar met dergelijke temperaturen is overal de hittegolf voorbij.

Gemiddeld over het land komen we 173 millimeter tekort. De verwachting is dat we over 15 dagen nog precies hetzelfde tekort hebben. Door de toenemende wisselvalligheid loopt het niet op. Bron: KNMI

Wisselvallige start van augustus

De rest van de week, met augustus op de kalender, is het wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook regelmatig en vrijwel elke dag tot buien. Dat is natuurlijk goed nieuws, want het landelijk gemiddelde neerslagtekort bedraagt al 173 millimeter. De wind waait uit het westen en de temperaturen zijn vrij normaal voor begin augustus.

Donderdag en vrijdag wordt het 21-24 graden, in het weekend kan het weer een graadje warmer worden. In de nachten koelt het heerlijk af naar waarden tussen 13 en 15 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en zeker morgen nog zomers warm is met temperaturen rond en morgen boven de 25 graden. Vanaf woensdag is de temperatuur duidelijk lager, maar in het weekend lijkt het kwik weer wat te stijgen, al zijn niet alle modellen het daar over eens.

Martin Vye maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 562 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer