Advertentie 

Algemeen: Komende dagen hebben we nog te maken met relatief rustig weer met een mix van wolkenvelden en zonneschijn met op maandag een beetje regen. Vanaf woensdag wordt het onstuimiger met veel wind en ook behoorlijk wat regen.

Gisteren was het fris en werd het niet veel warmer dan 5 a 6 graden, maar scheen ook op grote schaal de zon en was het heerlijk weer. Er was weinig wind waardoor het prima weer was voor een wandeling in de buitenlucht.

Prachtig weer gisterenochtend in Wageningen waar ik deze foto maakte vanaf de Wageningse berg. De Neder-Rijn zie je mooi lopen op de achtergrond.
De lente laat zich ook steeds meer zien. Zo ook deze prunus die haar mooie roze bloemetjes toont in het vroege voorjaar.

Vandaag begint de dag erg koud na een heldere nacht waarin het flink kon afkoelen. De minima lagen erg laag waarbij het op grote schaal ruim 3 tot 5 graden voor. Het koudst werd het in Deelen op de Veluwe alwaar het op normale waarnemingshoogte maar liefst -6.8 werd! Aan de grond vroor het nog wat strenger en werd er in Twente zelfs -9.9 graden gemeten op 10cm hoogte.

De minimum temperaturen op normale waarnemingshoogte (1,5 m) afgelopen nacht. Bron: Weerplaza.nl

De dag start vandaag ook fris met op veel plaatsen nog vorst. In het midden en zuiden is het zonnig en in het noorden is er meer bewolking aanwezig (hier was de vorst ook minder). Er is vandaag in het noorden ook kans op een enkele bui. Wellicht dat later in de middag de zon zich hier nog even laat zien. Elders in het land is het vandaag overwegend zonnig en wordt het vanmiddag tussen de 5 en 7 graden.

Komende nacht gaat het dan wederom vriezen met in het zuiden de laagste temperaturen. De minimum temperaturen komen uit tussen de -1 a -2 in het noorden tot -4 a -5 in het zuiden.

Morgen hebben we te maken met meer bewolking en heeft de zon het duidelijk moeilijker in een groot deel van het land al kan deze af en toe best even doorbreken. De meeste kans op zon is er in het zuiden. Met name in Limburg kan de zon zich nog veel laten zien. De temperatuur komt uit tussen 6 graden in het het noorden en 8 in het zuiden.

Begin van de week is het weer nog vrij rustig met niet al te veel wind. Op maandag trekt er een zwak frontje over vanuit het noordwesten waarbij er wat buitjes kunnen vallen met de meeste kans daarop in de noordelijke helft van het land.

Maandag trekt er een zwakke storing vanuit het noordwesten over het land heen die voor wat buitjes kan zorgen.

Vanaf woensdag wordt het dan langzaam onstuimiger en trekt de wind duidelijk aan vanuit het zuidwesten en gaat er ook een flinke bak met regen vallen.

Vanuit het zuidwesten gaat het steeds harder waaien (isobaren liggen dicht tegen elkaar aan = hardere wind) waarbij er ook aardig wat regen naar beneden zal gaan komen.

De dagen daarna lijkt de westcirculatie op volle toeren door te draaien waardoor de ene na de andere storing ons land zal bereiken waardoor er regelmatig regen zal vallen met daarbij van tijd tot tijd ook veel wind. De temperatuur zal uitkomen rond de 9 a 10 graden overdag. Echt een beetje herfstachtig weer dus. De natuur zal er echter blij mee zijn, want het is al enige tijd vrij droog met weinig neerslag.

De KNMI pluimverwachting voor komende week waarbij de spreiding van de modelresultaten wordt weergegeven. Hoe dichter de lijntjes bij elkaar, hoe zekerder de voorspelling.

De pluimverwachting voor komende week laat zien dat de vorst er langzaam uitgaat en dat de temperatuur ook weer wat omhoog gaat. Helaas gaat dat ook gepaard met de nodige wind en regen. Voor nu nog maar even genieten van het rustige weer dit weekend. Fijne dag allemaal!

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 69 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

Winter in Morzine

Winter in Morzine 

Ga deze winter naar Morzine. Een traditioneel gezellig dorp in het hart van 600 km skipistes in de Portes du Soleil. Levendig nachtleven, gevarieerde pistes en activiteiten om iedereen te vermaken!. Lees meer