klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De afgelopen dagen was het toch vrij wisselvallig in ons land. Dinsdag viel er geregeld regen, gisteren was de zon wel vaker te zien, maar viel soms ook weer wat buien. En de temperatuur hield ook nog niet echt over. Vandaag is het niet veel beter. Vooral in de ochtend valt er geregeld regen, in de middag wordt het geleidelijk droger. Vrijdag is het op een enkele bui na droger. Zaterdag lijkt een zonnigere en warmere periode aan te breken, maar al snel zorgt een noordelijke wind voor lagere temperaturen.

Terugblik

Gisteren was het nog wel aardig weer met geregeld zon, er vielen een paar buien in het noordoosten en een lokale in het zuidwesten. Dat weerbeeld veranderde wel in de avond, want de bewolking nam toe op een warmtefront die vandaag voor een druilerige dag gaat zorgen.

Redelijk wat zon gisteren!

Heerlijke Hollandse wolkenluchten vastgelegd door Jolanda Bakker.

Vriendelijke stapelwolkjes werden vandaag gezien door Ton Wesselius.

En Tonny Morsink zag deze prachtige altocumulus velden voorbij trekken.

Druilerige donderdag

Vandaag is het weerbeeld wel anders. Bewolking zal de overhand hebben en daar valt geregeld wat regen of motregen uit. De nadruk van de regen ligt op het midden, zuiden en westen al zal de rest van het land het ook niet helemaal droog houden. De ochtend zal het natst verlopen, want in de middag breekt vanuit het noordwesten de bewolking wel wat meer open en komt de zon af en toe tevoorschijn. In het zuidoosten zal het de hele dag bewolkt blijven en daar kan opgeteld toch een mm of 5 aan regen vallen. Al met al geen beste kampeerdag. De temperatuur houdt het bij een graad of 18 wel gezien bij een zwakke tot matige wind uit een noordwestelijke richting.

De meeste regen/motregen valt vandaag in het zuidoosten. In de middag vanuit het noordwesten wat opklaringen.

Mistige nacht en af en toe zon op vrijdag

In de avond en nacht valt de wind vrijwel helemaal weg. Een rug van hogedruk trekt binnen en in opklaringen kan dan vooral in het midden en oosten (dichte) mist ontstaan. Dit kan ook in de vroege ochtend op vrijdag wel wat slecht zicht opleveren. Uiteindelijk zal de mist optrekken en breekt vrijdagochtend af en toe de zon door. Ook dan kan er nog een enkele bui vallen, maar veel zal het niet meer zijn.

De temperatuur komt duidelijk hoger uit dan vandaag. Op grote schaal wordt het dan 20 tot 22 graden. Er staat niet al te veel wind met een voorkeur vanuit het westen.

Vooal in het midden en oosten ontstaat komende nacht wat mist of nevel.

Weekend start zonnig en vrij warm

Zaterdag belooft een mooie zomerdag te worden. Er zijn flinke zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en het blijft droog. Met 22 graden langs de kust tot lokaal 27 graden in het zuidoosten is het aangenaam zomerweer. Of dat zo blijft is nog even de vraag.

Zondag begint de dag heel aardig met flink wat zon, maar in de loop van de middag lijkt een koufront de boel weer te verstoren. Er trekt dan een zwak front met wat lichte regen over, al zal het meeste in de avond en nacht vallen. Er moet bij gezegd worden dat er nog enige onzekerheid in dit front zit, komende dagen meer details over dit systeem.

Zondag lijkt een koufront opnieuw voor wat lichte regen te zorgen.

Na het weekend kouder?

Na passage van het front draait de wind naar het noordwesten. Hogedruk breidt zich weer uit richting onze omgeving en dat levert vrij zonnig weer op. De stroming draait wel naar het noordwesten en dat betekent dat het niet al te warm zal zijn. De temperatuur ligt over het algemeen tussen de 18 en 21 graden, maar op de meeste dagen blijft het wel droog. Echt warm zomerweer zit nog niet echt in de kaarten, maar dat kan snel veranderen. Morgen weer een vers weerbericht!

Foto voorpagina: Erica van Leeuwen-de Bruijn.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 682 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer