Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Tews wordt de komende dagen versterkt door het hoog Uwe. We krijgen dan ook een zonnig en zeer warm weekend met temperaturen boven de 25 en zelfs in de buurt van de 30°. Voordat het zover is hebben we nog een thermisch laag ten zuiden van onze streken en dit laag zorgt later vandaag voor flinke regen- en onweersbuien met lokaal veel regenwater in korte tijd. Ook morgen moet nog rekening worden gehouden met regen en onweer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: aanvankelijk wat regen, later opklaringen
Gisteren was het aanvankelijk bewolkt en van oost naar west trok in de ochtend buiige regen. Gistermiddag bleef het op de meeste plaatsen droog en scheen geregeld de zon.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 19 en 27° met in Lelystad 26,8°. In België lagen de maxima tussen de 16 en 25° met in Kleine Brogel 24,6°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.
Ook deze foto werd gemaakt in Doornenburg door Joyce Derksen.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Martin Vye maakte deze prachtige foto.

Vandaag: eerst zon, later flink gedonder
We zijn deze donderdag met zonneschijn gestart en het is droog, althans in het grootste deel van het land, want in de zuidelijke helft valt vanochtend al wat regen. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en deze groeien later vandaag uit tot in potentie stevige regen- en onweersbuien. Bij deze buien is hagel mogelijk, kunnen windstoten voorkomen en kan er ook veel regenwater vallen in korte tijd. De zwaarste buien worden in het midden en zuiden van het land verwacht.

De wind waait uit het noordoosten en later oosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt overal weer tot boven de 20°. Op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland wordt het een graad of 22, elders loopt het kwik op naar waarden tussen de 24 en 26° met de hoogste temperaturen in het oosten en noordoosten. In België wordt het 20-21° langs de kust en 24 landinwaarts.

Vanavond komt het nog tot enkele regen- en onweersbuien. Komende nacht trekken de buien langzaam noordwaarts, maar de kans op onweer neemt af. De temperatuur daalt naar 13 tot 15°.

UV-Index: 6, vanaf morgen 7
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 6 en de komende dagen zelfs 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

De verwachte weerkaart voor morgen volgens EC. Bron: wetteronline.de

Morgen: geregeld zon, in de noordelijke helft buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook nog tot enkele buien en daarbij is nog altijd lokaal onweer mogelijk.

De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 24 tot 28°. Op de Wadden wordt het weer een graad of 22 en langs de Belgische kust wordt het 21°. Later op de dag kan het kwik aan zee wat dalen door een zwakke wind van zee.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: warm tot zeer warm zomerweer
In het komende weekend wordt de hogedrukblokkade, genaamd Tews, versterkt door de komt van het hogedrukgebied Uwe. Aan de zuidflank van dit hoog wordt met een oostelijke stroming warme, continentale lucht naar ons land getransporteerd.

De temperaturen worden geleidelijk hoger en komen dit weekend uit op waarden boven de zomerse grens van 25°. In het zuiden en zuidoosten van het land en in Belgisch Limburg kan het zowel zaterdag als zondag tropisch met zo’n 31° worden, maar op de meeste plaatsen wordt het 27 tot 29°. Het record voor 26 mei is Arcen met 30,9° gemeten in 2005. Het record voor 27 mei werd vorig jaar (2017) genoteerd met in Eindhoven 33,4°.

Naast hoge temperaturen is er ook veel zonneschijn en lijkt het over het algemeen droog te blijven.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Ook volgende week houdt de meizomer aan met in de eerste helft van de week temperaturen ruim boven de zomerse grens van 25°. Lokaal wordt zelfs de tropische grens van 30° bereikt en overschreden. Later in de week levert het kwik weer wat in, maar ook dan blijft het nog aangenaam warm. De zon schijnt flink, maar de kans op regen en onweer neemt wel weer toe als lagedruk zich wat meer met ons weer gaan bemoeien. Het lijken de hondsdagen wel…

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur voorlopig, in ieder geval deze meimaand, dagelijks uitkomt boven de warme grens van 20°. Vanaf zaterdag worden zelfs een viertal dagen verwacht met temperaturen boven de 25° en in de buurt van de 30°. Richting juni lijkt de temperatuur te gaan dalen.

Ook deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten met 12 tot 15 knopen. De windvlagen liggen veelal tussen de 19 en 25 knopen. De golfhoogte is 0,7 meter en de temperatuur van het water een graad of 12.

Morgen is er beduidend minder wind uit het zuidoosten met 3 tot 6 knopen. De windvlagen halen hooguit de 8 knopen. Aan zee later een noordwestenwind die met zo’n 9 knopen gaat waaien. De hoogte van de golven is 0,2 meter en de watertemperatuur 13-14°.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Gerda Jakobs maakte deze foto van de zonsondergang.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie donderdag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 383 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier