klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: het wemelt van de kleine lage en hoge drukgebieden op onderstaande weerkaart. De komende dagen wordt depressie Wolf van belang met het front over onze streken. Morgen trekt het koufront over onze streken en na frontpassage krijgen we een vrij koele zomerweek.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we de dag met wolkenvelden en in het noorden en midden viel eerst enige regen. De regen trok geleidelijk naar het oosten weg en daarna hadden we een mix van zon en wolken. De temperatuur steeg naar 19-20° in het noorden en naar 28 in het zuidoosten met in Arcen maximaal 28,0°. In België kwam Kleine-Brogel uit op 28,6°.

De zonsondergang was gisteren weer erg fraai. De foto werd gemaakt door Meteo-Nederland
de zon kwam er vanochtend weer fraai bij met hier en daar ook mistbanken. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier

Op deze zondag schijnt de zon volop met aanvankelijk lokaal ook mistbanken. De mist verdwijnt snel en het wordt gewoon een prachtige zomerdag. Vanmiddag neemt vanuit het zuiden geleidelijk de hoge bewolking toe, maar het blijft droog. Alleen in het zuidoosten van België en in Luxemburg is later vandaag een regen- of onweersbui mogelijk.

Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar maximaal 21° in het noorden en naar 27 in het zuidoosten van het land. In België liggen de maxima tussen de 24 en 26°, ofwel het wordt overal een aangename en (zomers)warme zondag.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en in de zuidoostelijke helft van de Lage Landen, oostelijk België en in Limburg, is er kans op enkele regen- en onweersbuien. De wind waait zwak uit het noordoosten en de temperatuur daalt naar 11 tot 16° met in het zuidoosten de hoogste temperaturen.

bij Albert Thibaudier was er ook vrij veel bewolking zichtbaar

Morgen is het bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. In de loop van de middag neemt de kans op een regen- en onweersbui vanuit het zuidwesten toe. De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar een zomerse 23 tot 27°.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag draait het om buien en deze buien gaan aanvankelijk vergezeld van onweer. De wind wordt zuidwest en neemt toe naar matig en de temperatuur daalt naar 14-15°.

de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: DWD

Na morgen krijgen we een westelijke stroming met een komen en gaan van storingen en gezien bovenstaande weerkaart is dat bijvoorbeeld voor woensdag de planning. Zo nu en dan passeert er een rug van hogedruk en is het vriendelijk en droog zomerweer. De temperaturen gaan wel naar beneden en liggen veelal rond de 20°. In het zuiden er regelmatig wat boven en in het noorden eronder.

De temperatuurpluim hieronder laat het allemaal weer mooi zien. Vandaag en morgen worden nog aangename zomerdagen, maar na morgen is het kwik de rest van de week duidelijk lager. Volgend weekend lijkt het geleidelijk weer wat warmer te worden met in ieder geval weer temperaturen boven de warme grens van 20°. De komende dagen natuurlijk meer hierover.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor deze zondag. Morgen ben ik er opnieuw met een vers weerpraatje. Maak er een mooie zondag van en graag weer tot morgen. Voor de vakantiegangers een fijne vakantie.

uitzonderlijke vroege gerstoogst volgens Jannes Wiersema

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 328 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer