Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de noordwestflank van het lagedrukgebied Vadjma boven Centraal Europa is het aanvankelijk met een noordoostelijke stroming aangenaam lenteweer. De zon schijnt flink en de temperatuur loopt vandaag op naar zomerse waarden.

Later in de week draait de stroming naar het noorden en koelt het sterk af, maar in het komende Pinksterweekend gaat de temperatuur weer omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zomers noordoosten, elders koel en regenachtig
Gisteren hadden we een tweedeling in het land. In het westen en zuiden was het bewolkt en viel er wat lichte regen. Dit regengebied trok langzaam noordwaarts met op meerdere plaatsen enige tijd regen.

In het noordoosten scheen in de ochtend de zon, maar gistermiddag kwam het in die regio tot stevige regen- en onweersbuien en bij die buien viel lokaal veel regenwater in korte tijd. In Tweede Exloërmond viel tot gisteravond 21:30 uur maar liefst 65 millimeter. De foto’s op Twitter hierboven spreken wat dat betreft boekdelen.

De temperatuursverschillen waren groot, want in Vlissingen werd het 14,0 en in Westdorpe 14,1°. In het noordoosten noteerde Nieuw-Beerta een zomerse 25,3°.

Bij Martin Vye liep de temperatuur gisteren al op naar bijna zomerse waarden. Vandaag gebeurt dat op meerdere plaatsen in het land.
De lucht was ook onstabiel en later kwam het tot onweer. Martin Vye maakte ook deze foto.

Vandaag: fraaie maandag
Vanochtend is er in België nog kans op wat regen of enkele buien, maar de nattigheid trekt verder naar het zuiden weg en het wordt overal een fraaie maandag. Het blijft droog en de zon schijnt flink, maar aanvankelijk komt nevel en mist voor. De wind waait uit het noordoosten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt overal tot boven de warme grens van 20°.

Op de Wadden wordt het 20 tot 22, in de kustgebieden 22 tot 25 en landinwaarts loopt het kwik op naar 25 tot 28° met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en koelt het af naar waarden tussen de 9 en 14° met de laagste temperaturen in het noordoosten.

Morgen: flink wat zon
Morgen beginnen we met volop zonneschijn. In de middag neemt vanuit het oosten de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft droog.

De matige noordoostenwind wordt later op de dag noord en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 24°. In het zuidoosten en in grote delen van België kan het nog 25, lokaal 26° worden. Op de Wadden gaat de temperatuur later op de dag, bij die winddraaiing naar noord, naar beneden.

De verwachte weerkaart voor woensdag. De stroming komt uit het noorden en de temperaturen gaan naar beneden. Bron: wetteronline.de

Na morgen: (tijdelijk) dalende temperaturen
Woensdag schijnt geregeld de zon, maar vanuit het oosten trekken ook enkele buien over het land. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar hooguit 13-14° in het noorden en op de Wadden en naar 20-21 in het zuiden en zuidoosten en in delen van België.

Donderdag blijft het weer droog met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. De aangevoerde lucht komt uit het noorden en de temperaturen komen donderdagmiddag niet veel hoger uit dan tussen de 12 en 15°.

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag gaan we steeds meer profiteren van het hogedrukgebied boven onze streken. De neerslagkansen nemen weer af, de zon zal flink schijnen en belangrijker… de temperaturen gaan weer omhoog.

Vrijdag wordt het 13-14° in het westen en 18-19 in het oosten van het land. Komend (Pinkster)weekend loopt de temperatuur weer op naar waarden rond en in het zuiden boven de warme grens van 20°.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6 en een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur vandaag weer uitkomt rond of zelfs boven de 25°. Ook morgen wordt een warme dag, maar vanaf woensdag gaat de temperatuur weer naar beneden en donderdag wordt het niet warmer dan een graad of 14. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omhoog en tijdens de Pinksterdagen is het ‘gewoon’ weer 20° of meer…

Deze prachtige foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten tot noordoosten en neemt vanmiddag toe naar 14 knopen. De windvlagen komen uit op 16 tot 18 knopen. De golfhoogte is 0,7 tot 0,8 meter en de zeewatertemperatuur is 14°.

Morgen komt de noordoostenwind niet boven de 10 knopen. Alleen later op de dag aan zee kan de wind de 15 knopen halen. De golfhoogte is 0,3 tot 0,5 meter en de watertemperatuur 14-15°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker op de 2e Molendag het afgelopen weekend.

Dit was het weer voor deze maandag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan staat er weer een vers en nieuw weerpraatje. Tot morgen!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 370 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier