Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het hogedrukbolwerk dat bij ons voor een zomerse aprilweek zorgde, heeft plaatsgemaakt voor een westcirculatie. Dit heeft tot gevolg dat de temperaturen zullen dalen naar waarden rond of zelfs onder de normaal voor de tijd van het jaar en dat bovendien het weerbeeld wisselvalliger wordt.

De weerkaart van vandaag. Bron: KNMI

Gisteren: laatste warme dag, onweersbuien
Gisterochtend vielen in delen van België en in Zeeland al de eerste onweersbuien. Niet veel later was ook Limburg aan de beurt. Elders was het nog volop zonnig, maar in de loop van de dag namen (vooral in België en de zuidelijke helft van Nederland) de stapelwolken toe in aantal en in grootte. Tegen het einde van de middag ontstonden er dan ook nieuwe onweersbuien. Deze trokken in noordoostelijke richting. De maximumtemperaturen varieerden van 22 graden in de kustgebieden tot 28 graden op plekken landinwaarts.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto van de zonsopkomst gisteren
Bij Joyce Derksen was het gisteren ook nog een zomers weertype.

Afgelopen nacht trokken er met name in de oostelijke helft van Nederland en in delen van België nog (onweers)buien over het land waarbij lokaal veel neerslag naar beneden kwam. Achter de onweersbuien kwamen er opklaringen voor. De minimumtemperatuur liep uiteen van 8 graden op de Wadden tot 12 graden in het binnenland.

Albert Thibaudier spotte in de ochtend al de eerste onweersverklikkers.
En ook bij Joyce Derksen waren later de eerste instabiele wolkenluchten (en zelfs buien) te zien.
En uiteindelijk volgden dan op meerdere plekken pittige buien met onweer, hagel en lokaal zelfs wateroverlast, zoals hier bij Jan Snijders in Barger-Oosteveld.

Vandaag: afwisseling tussen zon en wolkenvelden
Deze ochtend kan aan de oostgrens en in België nog wat neerslag vallen, maar dit stelt niet veel meer voor. De zon laat zich aanvankelijk nog veel zien, later gaan wolken(velden) een steeds grotere rol in het weerbeeld spelen. Het blijft wel droog; alleen in het noorden en oosten is er kans op een enkel spatje regen. De temperatuur loopt uiteen van 11 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 18 graden in delen van België en Limburg. Er staat een westelijke wind, kracht 4 (in Limburg en België meest 3 beaufort).

Vanavond overheersen wolkenvelden en komende nacht gaat het geleidelijk vanuit het noordwesten regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 7 en 11 graden Celsius. In het noorden en westen kan de wind ’s nachts tijdelijk toenemen richting een kracht 5 a 6.

Morgen: vanuit het noorden regen
Morgen is er met name in het noorden en midden van Nederland kans op regen, deze neerslag trekt langzaam richting het zuiden. In de avond kan er dan uiteindelijk ook in België wat neerslag vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 10 tot 19 graden, met de laagste waardes in het noordelijk kustgebied en de hoogste waardes in België en Limburg.

De rest van de week: aanhoudend wisselvallig en fris
In de nacht naar woensdag verandert er niet veel en valt er nog steeds hier en daar wat regen.
Ook op de woensdag gaat er boven de Benelux regen vallen, aanvankelijk is er dan ook vrij veel bewolking aanwezig. In de loop van de dag kan het vanuit het noordwesten wat opklaren. Het wordt zo’n 10 tot 17 graden met de hoogste waardes in het zuidoosten.

De weerkaart voor donderdag; de Benelux ligt tijdelijk even aan “de koude kant” van de straalstroom.

Donderdag blijft het dan fris met temperaturen die waarschijnlijk tussen de 10 en 15 graden uitkomen. Ook dan is er kans op een bui, alhoewel er ook ruimte is voor de zon.

Vrijdag, koningsdag, wordt het dan nog spannend voor de outdoor-festivalgangers. Hoewel er overal kans is op een enkele bui, lijkt het qua weertype grotendeels echter mee te vallen omdat een zwakke rug zich richting de Benelux beweegt. Het is bovendien bemoedigend dat de pluim aardige kansen op zonneschijn laat zien voor de vrijdag.

Vanaf het weekend laat de pluim dan voorzichtig weer een stijgende tendens zien. Dit heeft te maken met de kans dat hogedrukgebieden zich in onze omgeving nestelen weer wat toeneemt. Hoe dit zich de komende dagen gaat vorderen blijft afwachten, dit houden we hier uiteraard in de gaten.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingsverwachting van het KNMI.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vandaag is de wind westelijk met 10 tot 16 knopen, in het noordelijk kustgebied zijn stoten tot 25 knopen mogelijk.
Morgen is de wind westelijk tot zuidwestelijk, meest 10 tot 16 knopen, maar vlagerig van karakter. Stoten tot 26 knopen behoren dan ook tot de mogelijkheden.

Peter van Lindenberg maakte deze foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is Rico er weer met een nieuw weerbericht, ik ben er zelf zondag weer. Bedankt voor het lezen, fijne dag en graag weer tot morgen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 520 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer