Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

We zitten in een wisselvallige periode met een ware optocht aan regengebieden. Zo nu en dan schijnt ook de zon, maar het waait ook flink. Afgelopen nacht zorgde een randstoring, genaamd Bennet, al voor buiige regen. De temperatuur lag daarbij aanvankelijk tussen de 10 en 13° en de zuid tot zuidwestenwind was (vrij) krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee en er kwamen zware windstoten voor.

Ook op deze maandag zal de zuidwestenwind van zich doen spreken en waait vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee (windkracht 5 tot 8) met daarbij zware windstoten tussen de 75 en 90 km/uur. Het weerbeeld kenmerkt zich vanochtend nog door enkele buien, maar vanmiddag is het echter overwegend droog met wellicht enkele opklaringen. Bovendien neemt dan de wind in kracht af. De temperatuur ligt vanmiddag rond de 9°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en er trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 4-5°.

Het was een grijze, regenachtige dag. Trijntje van den Berg maakte de foto.
Deze foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm.
Jolanda Bakker maakte de foto op een regenachtige zondag.
Lokaal viel veel regen. Martin Vye maakte deze foto in Wolvega.
Deze foto werd gemaakt door binnenvaartschipper Johan Klos.

Weerpraatje

Fronten behorende bij depressie Bennet trekken vandaag over onze streken en zorgt ook voor veel wind. De komende dagen blijft het wisselvallig en krijgen we ook te maken met depressie Cornelius, nu nog ver weg op de Atlantische Oceaan. Aan regengebieden geen gebrek deze week.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het bewolkt en er waren flinke perioden met regen. Vooral in het westen en noorden van het land viel regen van betekenis met lokaal 20 millimeter in de regenmeter tot gisteravond. De temperatuur steeg naar 9 tot 13° met op Terschelling maximaal 9,4 en in Woensdrecht 13,0 en in Westdorpe 13,2°. In België werd het 7 tot ruim 13° met op de Mont Rigi 7,0 en in Koksijde 13,5°.

De kans op windstoten neemt de komende tijd toe.

Vandaag veel wind en vanochtend enkele buien. Vanmiddag is het overwegend droog en een graad of 9. Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 9 tot 11°.

De verwachte weerkaart voor later deze week. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week krijgen we een ware optocht aan regengebieden. Tot zeker half maart hebben we een, enigszins meanderende, westcirculatie en daardoor trekken met regelmaat fronten en storingen over onze streken en zo nu en dan staat er ook veel wind. De temperaturen stijgen naar 9 tot 11° in het noorden en naar 10 tot 12, woensdag naar 13-14° in het zuiden en hier en daar in België.

Na het weekend komen we mogelijk wat dieper in de polaire lucht en kan het kwik wat lager worden, maar daarover de komende week vanzelf meer.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vandaag overdag lager ligt dan afgelopen nacht. De komende dagen loopt de temperatuur weer wat op, maar aan het eind van de week gaat het kwik weer omlaag. Na een weer wat zachter weekend gaat de temperatuur na het weekend geleidelijk wat verder omlaag.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Ton Wesselius maakte deze foto

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 555 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier