klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ciara werd uiteindelijk een ‘zware storm’ met aan de kust 10 Bft. Alleen op Vlieland stond even een zeer zware storm, 11 Bft. Ook werd daar de zwaarste windstoot gemeten, 130 km per uur.

Vandaag blijft het onstuimig met aan de kust een harde tot stormachtige wind, buien en een normale temperatuur voor februari van ongeveer 6°. Morgen, donderdag en vrijdag is het wat de wind betreft rustiger en vooral morgen droger weer. Op donderdag nemen de regenkansen toe. Het blijft een aantal dagen fris. Komend weekend gaan we opnieuw richting 11 of 12°.

Deze foto van een winterse bui boven woelige zee maakte Jannes Wiersema

Ondanks dat lagedrukgebied Ciara richting Scandinavië trok, was het gisteren onstuimig weer. Aan zee en rond het IJsselmeer stond een stormachtige wind met af en toe zelfs storm, 9 Bft. Er waren windstoten tussen 70 en 100 km per uur. Gisterenochtend vielen vooral in het noordoosten buien. Vanuit het westen klaarde het op maar op nadering van een hoogtetrog namen de – geclusterde – buien later op de dag vanuit het westen weer toe. De temperatuur lag tussen 5 en 8°.

Afgelopen nacht waren er buien, soms met hagel, smeltende sneeuw en plaatselijk in het noorden behoorlijk zwaar onweer. Later klaarde het vanuit het westen op. De wind was westelijk en aan de kust hard tot stormachtig. Het koelde af naar 3 tot 6°, in hoog België tot rond het vriespunt.

Jolanda Bakker maakte deze foto
De weerkaart van vandaag. Bron: UKMO

De invloed van lagedrukgebied Ciara is vandaag nog te merken. De isobaren liggen dicht bij elkaar boven de Benelux waardoor er opnieuw veel wind is.

Vandaag start met veel bewolking en vooral in het noorden enkele buien, mogelijk met hagel, smeltende sneeuw en onweer. Grootste kans op opklaringen in het zuiden en zuidwesten. De wind is duidelijk aanwezig en komt uit westelijke richting. In het binnenland (vrij) krachtige wind, 5 of 6 Bft., aan zee en rond het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft. En opnieuw kans op windstoten tot ongeveer 90 km per uur aan zee. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 4 en 6°, in hoog België iets lagere temperaturen.

Vanavond en vannacht vooral in het zuidwesten enkele opklaringen, in het noorden meer bewolking en buien, mogelijk met hagel en smeltende sneeuw. De wind is westelijk, in het binnenland matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft. Aan zee en rond het IJsselmeer krachtig of hard, 6 tot 7 Bft., in het noorden stormachtig, 8 Bft. De temperatuur ligt vannacht tussen 0 en 5°, in hoog België rond -2°.

Morgen zorgt een zwakke rug van hogedruk voor wat rustiger weer. Er is af en toe zon maar vooral in het noorden blijft er kans op een bui. De wind neemt duidelijk af.

De westenwind neem geleidelijk af naar matig in het binnenland, 3 tot 4 Bft., en (vrij) krachtig aan zee en rond het IJsselmeer, 5 of 6 Bft. Alleen in het noordoosten morgenochtend nog een harde wind, 7 Bft. Er zijn opklaringen maar vooral in het noorden en uiterste zuidoosten kan een bui vallen. De temperatuur ligt tussen 4 en 6°.

Donderdag

wordt het opnieuw wisselvallig met in de loop van de dag regen vanuit het westen. Bovendien neemt de wind weer toe uit het zuidwesten tot krachtig of hard. Het wordt dan ongeveer 5°.

De weerkaart voor vrijdag 14 februari. Bron: Met Office

Vrijdag

lijkt een drogere dag te worden met hooguit een enkele bui. De wind draait naar zuid(oost) en is hooguit zwak tot matig. In de avond volgt vanuit het westen (mot)regen.

Komend weekend

dringen fronten van een diepe depressie bij IJsland richting de Benelux op. Dus opnieuw regen en bovendien toenemende wind. De temperatuur loopt op naar 8 tot 12°.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland geeft duidelijk de verzachting komend weekend aan. Daarvoor tijdelijk normalere temperaturen voor februari. Bron: Meteologix.

Morgen meer Benelux-weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een prettige dinsdag gewenst!

Deze foto is gemaakt door Ton Wesselius

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 767 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer