klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vanuit het westen zien we meer bewolking verschijnen en uiteindelijk gaat het overal regenen. In de avond komen als eerste in het westen wat meer droge perioden voor. De rest van de week blijft het wisselvallig met elke dag kans op regen. Al regent het de ene dag wat meer dan op een andere dag.

Vanochtend is er vrij veel bewolking, maar kan op verschillende plekken de zon zich nog een tijdje laten zien. Mensen in het oosten hebben de grootste kans om van de zon te kunnen genieten. Vanuit het westen neemt namelijk de bewolking snel toe en later in de ochtend gaat het in het westen ook regenen. Er staat de eerste uren niet veel wind, maar richting de middag wakkert de wind zeker aan de westkust geleidelijk aan.

In de middag breidt de regen zich oostwaarts uit en kan het zo nu en dan ook wat harder regenen. In het oosten en zuidoosten loopt de temperatuur op naar 23 tot lokaal 24 graden, maar aan de westkust wordt het niet warmer dan 20, hooguit 21, graden. Aan zee en op het IJsselmeer komt een (vrij) krachtige zuidwester te staan en boven land waait het matig.

In de avond neemt vanuit het westen de neerslag af, maar geheel droog wordt het waarschijnlijk niet. Ook in de nacht is lokaal kans op wat regen en is er vrij veel bewolking. De meeste opklaringen zijn voor het noord(west)en en daar koelt het af tot een graad of 14, terwijl in het zuiden de temperatuurdaling stagneert rond 16 graden. De (zuid)westenwind neemt af naar matig tot zwak.

Morgen is het aandeel bewolking groot. In de ochtend kan het her en der (licht) regenen. In de middag wordt de regen buiig en regent het harder. Later op de dag wordt het vanuit het zuidwesten droog en laat de zon zich nog even zien. Helaas heeft deze weersverbetering geen lang leven beschoren, want gedurende de avond neemt de kans op regen opnieuw toe. Het wordt overdag op de meeste plaatsen een graad of 22 en het waait daarbij zwak tot hooguit matig uit zuid- tot zuidwestelijke richting.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en valt elke dag wel ergens regen. De ene dag valt slechts een lokale bui en op een andere dag valt in het hele land behoorlijk wat regen. Het wordt niet zonovergoten, maar somber evenmin en overdag liggen de temperaturen tussen 20 en 23 graden.

bron: Weeronline, Amber Struijk
bron afbeelding:  @EdAldus via Twitter

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 18 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer