Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een groot deel van het land heeft een fraaie dag met veel zon dankzij het hogedrukgebied Hanneke. In het noorden is het bewolkt en is kans op wat gespetter. Morgen schijnt overal de zon volop en is het droog. Het wordt dan nazomers warm met 21-24 graden.

Zondag wordt het 22-25 graden, maar later op de dag neemt vanuit het zuidwesten de kans op buien toe. Volgende week is het wisselvallig met dagelijks regen of buien. Het blijft daarbij iets te warm voor de tijd van het jaar.

De dag begon bewolkt in het westen met slechts een streepje zon. Monique Bormans maakte de foto in Leiden.
Suzanne Vermulm maakte gisterochtend deze prachtige foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto. Langzaam begint de natuur te kleuren.
Gistermiddag klaarde het wat op in het westen. Ton Wesselius maakte de foto.
In het noorden was het gisteren prachtig weer. Vandaag kon het daar wel eens tegenvallen. Jannes Wiersema maakte de foto.

Wolken, zon en met 16-18 graden vrij koel

Gisteren scheen de zon in het oosten van het land volop met in totaal 10-11 uur. In het westen kwam meer bewolking voor en spetterde het in de ochtend nog af en toe. De zon scheen tussen 3-8 uur. De temperatuur steeg naar 16-18 graden met in De Kooy 16,0 en in Westdorpe 18,2 graden. In België lagen de maxima tussen de 13,2 graden in Elsenborn en 18,3 graden in Melle.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Veel zon, noorden bewolkt

Vandaag schijnt de zon, na een lokale grijze start door nevel en mist, flink. In het noorden van het land is en blijft het bewolkt en uit die bewolking kan lokaal zelfs wat lichte regen vallen en lijkt het een tegenvallende dag te worden. In de rest van het land schijnt de zon volop en blijft het droog.

Waaien doet het in het noorden het niet of nauwelijks, elders waait een zwakke tot matige oostenwind. Met die wind wordt wat warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 17 graden in het bewolkte noorden en naar 18-19 graden in de rest van het land. In het zuiden kan het op veel plaatsen 20 graden worden.

Vanavond klaart het ook in het noorden op en de nacht verloopt overal vrij helder. Lokaal komt nevel en mist voor en het koelt af naar 6-8 graden in het binnenland en naar 9-11 graden in het westen van het land.

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens GFS. Met een zuidoostelijke stroming wordt warme lucht aangevoerd Bron: WXcharts.com

Zonnige zaterdag, later buien op zondag

Het weekend verloopt nazomers. Morgen schijnt de zon overal volop en het blijft droog. In het noorden komt in de ochtend wat sluierbewolking voor, maar morgenmiddag is de lucht overal strakblauw.

De wind waait uit het zuidoosten en is matig boven land en soms vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en op de Wadden en naar 22-23 graden in het westen, midden en oosten. In het zuiden van het land wordt het 24, lokaal 25 graden.

Morgenavond blijft het helder, maar het koelt snel af. De zon gaat in het midden van het land al om tien over half acht onder en om 20 uur is het 15-20 graden, ofwel vijf graden afgekoeld. In de nacht naar zondag blijft het helder, maar vanuit het zuiden verschijnt wel wat sluierbewolking. De minima komen uiteindelijk uit op 8-13 graden.

De verwachte weerkaart voor zondagavond 20 uur. Vanuit het zuiden trekken buien het land in. Bron: WXcharts.com

Zondag schijnt in de ochtend op veel plaatsen nog volop de zon. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en in de namiddag of avond volgen vanuit het zuiden enkele buien.

De temperatuur is aangenaam. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind stijgt het kwik in het noorden en midden van het land naar 23-24 graden. Alleen langs de noordkust en op de Wadden blijft het kwik, met 20-22 graden, iets achter. In het zuiden en zuidoosten kan een zomerse dag worden genoteerd met maximaal 25-26 graden.

Tot het eind van deze maand wordt nog flink wat regenwater verwacht. Van maandag 23 tot en met 30 september kan in het westen en zuiden 70-100 mm vallen. Bron: WXcharts obv GFS

Wisselvallig weertype

De buien van zondagavond, waarbij ook onweer mogelijk is, zijn de voorbode van een wisselvallige slotweek van september. Naast geregeld zon is dagelijks kans op regen of enkele buien. Omdat de wind uit richtingen waait tussen west en zuid, wordt het voorlopig niet koud.

Maandag en dinsdag liggen de maxima tussen 19 en 21 graden. Vanaf woensdag is het veelal 18-19 graden, maar het zuiden blijft flirten met de 20 graden. Daarmee blijft het iets te warm voor de tijd van het jaar, want normaal is het tijdens de laatste dagen van september een graad of 17-18. In het volgende weekend en begin oktober koelt het geleidelijk verder af.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen stijgt naar nazomerse waarden tot boven de 20 graden. Vanaf maandag wordt het minder warm en geleidelijk blijft de temperatuur onder de 20 graden.

Jolanda Bakker maakte gistermiddag deze foto.
Rob de Graaf uit Steenwijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 290 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier