Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
We hebben te maken met een vrij zacht en aangenaam weertype door een zuid tot zuidoostelijke stroming. Deze stroming is te danken aan hogedruk boven Centraal/Oost Europa en lagedruk boven Groot-Brittannië. Het blijft de komende tijd vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar wel wordt het enkele dagen licht wisselvallig onder de invloed van een (hoogte)laag. Halverwege/eind komende week lijkt dit hoogtelaag zijn invloed te gaan verliezen en gaan de hoge temperaturen opnieuw weer meer gepaard met een meest zonnig weertype.

De weerkaart voor vandaag. Bron: KNMI.

Gisteren: zacht en veel zon
Gisteren werd op een hoop plaatsen de 20° overschreden; alleen in het noorden en in Zeeland was het koeler met zo’n 18 a 19 graden. Elders was lag de temperatuur boven de 20 graden. Arcen was de koploper met een maximumtemperatuur van maar liefst 24,3°!  Dit in combinatie met een rustig weertype en vrij veel zon maakte het tot een echte lentedag. De zonkracht werd zo nu en dan wat getempt door sluierbewolking, maar dit deed niet of nauwelijks af aan het aangename weer. Later op de dag ontstonden er met name in de zuidelijke helft van de Benelux ook enkele kleine cumuluswolken, maar ook dit stelde niet veel voor. Het bleef overal droog en er stond een meest matige zuid tot zuidoostelijke wind.

Jolanda Bakker maakte deze zomers aandoende foto. Op wat sluierbewolking na een strakblauwe lucht.
Ook bij Ton Wesselius is de natuur volop in de lente-modus gesprongen.
Op een dag als gisteren stromen de terrasjes vol. Foto door Aad Hogenboom.

Afgelopen nacht bleef het droog, alleen in het westen van België viel er wat regen. Elders wisselden wolkenvelden en opklaringen elkaar af, ook ontstond er hier en daar een mistbank. De temperatuur daalde naar 7° tot 10°.

Jolanda Bakker maakte deze typerende lentefoto.
En nog een kleurrijke foto van Ton Wesselius.

Vandaag: een fractie warmer, in de middag zeewind
Vandaag hebben we nog steeds te maken met een zuidelijke tot oostelijke aanvoer. Het wordt een fractie warmer dan gisteren met opnieuw op uitgebreide schaal temperaturen boven de 20°; in het noordwestelijk kustgebied blijft de temperatuur weliswaar steken op een graad of 16, in het zuidoosten kan het tot 24°, zeer lokaal 25° worden. Ook in het (noord)oosten, midden en zuiden van de Benelux wordt het met 21 a 22 graden een warme dag.

Ook bij Martin Vye werd er volop genoten van de lente.

De zon laat zich weer flink zien, maar er komen ook wolkenvelden voor. Het blijft meest droog; alleen in de westelijke helft van de Benelux kan een bui vallen. Vanmiddag steekt er een zeewind op en draait de wind in de kustgebieden richting het noorden tot noordwesten. Hiermee wordt het een stuk koeler en wordt het bovendien bewolkt(er). Tegen het eind van vanmiddag en in de avond kan deze zeewind zelfs tot het midden van het land geraken, vlak langs de kust kan er wat zeemist voorkomen. Voor de zeewind uit staat er een zwakke zuid- tot oostenwind, kracht 2.

Komende nacht koelt het in de (noord)westelijke helft van de Benelux snel af als gevolg van de zeewind. De minimumtemperaturen variëren dan ook van 7 a 8 graden aan de kustgebieden tot 12 graden in het binnenland. Lokaal komt er een mistbank voor, verder wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af.

Morgen: bewolkter
Ook morgen is het nog een redelijke lentedag, al wordt het algehele weerbeeld wel iets minder dan vandaag; de temperaturen liggen tussen de 16 en 22 graden en de (noord)oostelijke wind waait, met name in het noordelijk kustgebied, stevig door. Hier kan de temperatuur ook nog iets verder achterblijven. Naast de toenemende wind en de lagere temperaturen, is er meer bewolking aanwezig. In de loop van de middag en in de avond neemt in de zuidelijke helft van de Lage Landen (met name België). De kans op een bui toe. Onweer is hierbij niet uitgesloten. Ook elders in de Benelux is er later in de avond een kleine kans op een enkele bui.

Ook deze foto werd gemaakt door Aad Hogenboom. Een hoop mensen gingen erop uit richting de kust.

De rest van de week: eerst nog wisselvallig
Met name dinsdag zijn er onder invloed van het hoogtelaag neerslagkansen. Bovendien is er dan ook weinig ruimte voor de zon. Woensdag trekt het hoogtelaag verder weg richting het zuiden en laat de zon zich weer vaker zien. Op beide dagen ligt de temperatuur tussen de 17 en 20 graden.

De weerkaart voor dinsdag. Het hoogtelaag ligt nog dicht in de buurt… Bron: GFS/Wetterzentrale.

Tegen het weekend neemt de onzekerheid opnieuw iets toe, omdat de koers van het hoogtelaag nog niet compleet duidelijk is. Trekt deze opnieuw richting onze streken, of trekt het laagje definitief weg? Wanneer dit laatste het geval is, kunnen we opnieuw rekening houden met een zeer aangenaam weekend met temperaturen boven de 20 graden. Wanneer het hoogtelaag in onze omgeving blijft ronddobberen, zal de zon vaker plaats moeten maken voor bewolking en mogelijk zelfs wat neerslag. Vooralsnog lijkt de tweede helft van komende week een vrij rustig weertype te produceren met regelmatig zonneschijn en aangename temperaturen tussen de 16 en 20 graden, maar enige voorzichtigheid is dus geboden.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vandaag staat er aanvankelijk een zwakke oostelijke tot zuidelijke wind, 2 tot 6 knopen, lokaal stoten tot 10 a 12 knopen. In de kustgebieden is de wind aanvankelijk variabel, maar wordt in de middag al snel noordwestelijk en neemt hier dan iets in kracht toe (zo’n 10 tot 14 knopen).

Morgen is de wind oost tot noordoost en neemt deze in kracht flink toe. De windsnelheid is zo’n 8 tot 14 knopen in de zuidelijke helft van de Benelux, in de noordelijke helft bedraagt de windsnelheid 10 tot 20 knopen en boven zee nog een fractie meer.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is Rico er met een nieuw bericht, ikzelf schrijf later weer. Fijne zondag en graag weer tot morgen!

En ook deze foto kwam van de hand van Jolanda Bakker.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 378 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier