Lage Landen: Een aangenaam droog weekend in het verschiet

Vandaag zijn er stapelwolken en zien we tussendoor de zon. Lokaal komt een bui voor en er staat een stevige zuidwester. Morgen en zaterdag zijn er vooral in het noorden en oosten buienkansen. In het zuiden en westen blijft het, zo goed als, droog. Zondag en maandag worden droge dagen en met 21-25 graden is het een beetje zomers.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Dennie Gaasendam. Zonsopkomst Veendam,Groningen
Dennie Gaasendam. Zonsopkomst Veendam,Groningen

Het is wisselend bewolkt en het waait flink. In het binnenland is de zuidwestenwind meest matig, aan de westkust waait het krachtig, windkracht 6. Op de meeste plaatsen is het droog, maar lokaal komt een bui voor. Ook vanmiddag kan, vooral in het binnenland, lokaal een bui ontstaan. Verder is er een mix van wolken en zon en de zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht af. Het wordt maximaal 20 graden op de Wadden tot 22 in het midden en zuiden van het land. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. Vannacht kan vooral in Groningen, Friesland en het noorden van Noord-Holland een bui voorkomen. De temperatuur zakt tot een graad of 14.

Morgen zijn de grootste buienkansen voor het noorden en oosten van het land. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt circa 21 graden bij een matige, aan zee soms, vrij krachtige, westenwind. Zaterdag is ook de grootste buienkans voor het noord(oost)en. In het westen en zuiden blijft het droog en is er regelmatig ruimte voor de zon. Het wordt 20-23 graden met de hoogste maxima in Noord-Brabant en Limburg.

Zondag lijkt het een beetje op zomer. Er is veel ruimte voor de zon, het blijft droog en het wordt 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 in Limburg. Ook maandag wordt waarschijnlijk nog een mooie dag met veel zon en maxima van 21-25 graden.

Wat er daarna gebeurt is onzeker, maar de echte zomer is nog ver weg..

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

vooruitzichten via Buienradar
vooruitzichten via Buienradar

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]