Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het droge, zonnige en (zomers) warme weer houdt ook deze week aan. Onder aanvoering van het hogedrukgebied Ekkehard met ondersteuning van alweer een volgend hoog vanuit de Azoren schijnt de zon deze week flink, blijft het over het algemeen droog en is het warm tot zomers warm.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: volop zon, wel veel wind
Gisteren was het opnieuw prachtig zomerweer met volop zonneschijn. Het bleef overal weer droog, maar er stond wel een stevige oostenwind. Over land was de wind matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 en aan zee krachtig, kracht 6.

De temperatuur steeg naar 24-25° in het noorden en naar 28-29, bijna 30 in het zuiden met in Westdorpe 29,8°. In België werd het 24-25° in de hogere delen en lokaal 31 elders met in Gent 30,9°.

Gisterochtend vroeg (5:20 uur) in Holwerd. Jan Snijders maakte de foto.
Het is en blijft prachtig weer met veel blauw. Albert Thibaudier maakte deze foto in het Friese Terherne.
Prachtig weer en prachtige foto’s. Deze werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Wolkenliefhebbers moeten geduld hebben. Toch is dit ook een mooie zomerse foto gemaakt door Martin Vye.

Vandaag: wederom veel zon
Ook vandaag is het prachtig zomerweer. De zon schijnt weer volop en het blijft droog. Wel kan er zowaar wat sluierbewolking zichtbaar zijn, maar over het algemeen heeft de zon daar geen last van en bovendien blijft het op de meeste plaatsen strakblauw.

De wind waait eerst matig uit het oosten, maar gaandeweg de dag draait de wind naar het noordoosten en neemt in het westelijk Waddengebied en later ook aan zee toe naar vrij krachtig, windkracht 5.

De temperatuur stijgt naar 22 tot 24° op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. Elders in het noorden wordt het 25-26, in het midden van het land loopt de temperatuur op naar 27-28 en in het zuiden en in grote delen van België wordt het 29 tot 30°. Langs de Belgische kust wordt het een graad of 26.

Goed smeren is en blijft het advies met deze zonovergoten dagen. Albert Thibaudier stuurde deze foto in.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder met hooguit wat sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 10-11° in het oosten en naar 13-14° in het westen van het land. In België liggen de minima tussen de 11 en 15°, maar in de hogere delen van het land kan het afkoelen naar een graad of 7-8.

Morgen: veel zon
Morgen komt er over het zuiden van het land en later ook over België wat hoge (sluier)bewolking voor. Elders is de lucht weer strakblauw en schijnt de zon volop. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke tot matige noordoosten en later wat meer noordenwind.

De temperatuur zal op de Wadden dan ook blijven steken bij zo’n 20°. Elders in het noorden wordt het 21 tot 24°, verder naar het zuiden is het zomers warm met in het midden temperaturen van 25 tot 28° en in het zuiden wordt het op veel plaatsen 29 of 30°.

Vooral in deze streken kon de regionale hittegolf wel eens een feit worden als vandaag en morgen de 30° grens wordt overschreden. Voor de duidelijkheid: een hittegolf hebben we als de temperatuur voor een periode van 5 dagen stijgt tot boven de 25° en van die 5 dagen moeten er 3 uitkomen boven de 30°.

De verwachte weerkaart voor eind deze week. Bron: EC/wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Na morgen verandert er in grote lijnen niet veel. Aanvankelijk is de luchtdruk hoog boven en ten noorden van onze streken, maar deze hogedruk wordt geleidelijk aangetast. Een nieuwe uitloper van het Azorenhoog zal later in de week weer naar onze streken uitbreiden en het blijft dan ook ronduit zomers. Wel heeft de stroming een meer noordelijke component en daardoor zal de temperatuur in vooral de noordelijke regio’s lager zijn dan in het zuiden.

Het blijft dan ook voorlopig droog, zonnig en (zomers) warm. Wel verschijnt er later in de week wat meer bewolking aan het zwerk dan dat we de laatste tijd gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken. De temperaturen stijgen tot en met vrijdag in het noorden naar waarden tussen de 21 en 23°. In het midden en zuiden liggen de maxima veelal tussen de 24 en 28°. Kortom: zomerweer in optima forma.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat duidelijk zien dat het de komende 10 dagen warm tot zomers warm blijft met temperaturen veelal rond de 25°. In het noorden is het steeds wat minder warm, terwijl het in het zuiden juist warmer is. De zomer zit stevig in het zadel.

Peter van Lindenberg maakte deze foto op wederom een prachtige dag.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten en is over land 11-12 en aan zee 14 knopen. De windvlagen komen aanvankelijk nog boven de 20 knopen uit, maar vanmiddag nemen de windstoten af. De golfhoogte is aan zee 0,5 meter.

Morgen waait de wind uit het noordoosten en is eerst zwak met 5-6 en aan zee 7 knopen. In de middag neemt de wind toe en wordt over land 10 en aan zee 14-15 knopen. De golfhoogte is eerst 0,3 en later op de dag 0,5 meter.

Deze prachtige vlinderfoto werd ook gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze maandag. Maak er een mooie zomerdag van en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 446 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier