Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Aan de winterse periode van ruim een week is een eind gekomen, want de dooiaanval is geslaagd en de temperatuur ligt overal (ruimschoots) boven nul. De maxima liggen vandaag tussen de 6 en 9° en alle sneeuw zal verdwijnen. Ook het ijs, waar de afgelopen dagen hier en daar op kon worden geschaatst, wordt uiterst onbetrouwbaar.

Het weerbeeld kenmerkt zich door veel bewolking en uit die bewolking valt soms wat lichte regen of motregen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee.

Vanavond is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen, komende nacht draait het om buien. De temperatuur wordt niet lager dan 4 tot 6°.

De dag begon grijs met nevel en lokaal mist. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
Jolanda Bakker maakte deze foto in Zevenhuizen.
Een paar schaatsers wagen het erop op het nannewiid in Friesland. Albert Thibaudier maakte de foto.
In de noordoostelijke helft viel aanvankelijk sneeuw die later overging in regen. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye uit Wolvega.
Ook bij Jannes Wiersma in het Groningse Roodeschool was het nog een op en top winterdag met sneeuw en later ijzel.

Weerpraatje

We zitten vandaag in een brede warme sector aan de achterzijde van een warmtefront. Het wachten is op het koufront verbonden aan depressie Martin en dit front passeert komende nacht. Vanaf morgen zal het Azorenhoog zich steeds verder terugtrekken en wij krijgen een komen en gaan van lagedrukgebieden. De temperaturen zullen halverwege de week gaan dalen en de neerslag kan een winters karakter krijgen. Aan het eind van de week, met februari op de kalender, lijkt het kwik weer te stijgen.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we droog met lichte tot matige vorst. Stavoren noteerde -8,1 en Wilhelminadorp -8,2°. Overdag was het bewolkt en vanuit het westen trok een gebied met neerslag over het land. Aanvankelijk viel er wat lichte sneeuw, maar geleidelijk werd dit, door oplopende bovenluchttemperturen, regen en dat leverde in de noordoostelijke helft van het land grote problemen op door ijzel.

De temperatuur steeg vanuit het westen tot boven nul, maar aan het eind van de middag was het kwik in het noordoosten nog steeds onder nul. Op hetzelfde moment was het in het noordwesten al +6. Gisteravond liep het kwik verder op en viel er af en toe wat lichte regen en motregen. Ook op deze zaterdag is het bewolkt met soms wat lichte regen en motregen. Het wordt 6 tot 9°.

De verwachte weerkaart voor morgen volgens GFS. Depressie Martin ligt boven onze streken. Bron: wetterzentrale.de

Komende nacht passeert een koufront met eerst regen en later buien en morgen draait het ook om enkele buien. De temperatuur stijgt naar 7-8° en de zuidwestenwind draait later op de dag naar noordwest. In de nacht naar maandag blijft het buiig, maar de neerslag krijgt wel een wat meer winters karakter. De temperatuur daalt landinwaarts tot dichtbij het vriespunt, aan zee blijft het een graad of 4.

De verwachte weerkaart voor halverwege komende week. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week blijft het wisselvallig met regelmatig neerslag die van tijd tot tijd een winters karakter kan hebben. De temperaturen zullen weer wat gaan dalen met op maandag nog temperaturen van 4 tot 6°. Dinsdag tot en met donderdag liggen de maxima tussen de 2 en 4° met continue de laagste waarden in het noordoosten. In de nacht en ochtend vriest het licht met dan ook juist een grote kans op gladheid!

Echt winterweer lijkt er voorlopig niet in te zitten want aan het eind van de week, met februari op de kalender, lijkt het kwik eerder te stijgen dan te dalen. Het is allemaal nog ver weg.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na vandaag weer gaat dalen naar waarden iets boven nul op woensdag/donderdag. Daarna lijkt het kwik weer wat te stijgen. Echt onvervalst winterweer is voorlopig niet te verwachten!

Op de Mont Rigi ligt 10 centimeter sneeuw. Bron: RMI

Sneeuwverwachting Ardennen en Hoge Venen

Ook in de Ardennen en Hoge Venen dooit het vandaag met temperaturen tot 4°. Ook komende nacht blijft het kwik boven nul en morgen wordt het wederom een graad of 4. Morgen regent het enige tijd, maar tegen en in de avond gaat de regen over in sneeuw. Vanaf maandag sneeuwt het regelmatig bij temperaturen die niet of nauwelijks boven nul uitkomt.

Het dooit en aan de winterse periode van een week is een eind gekomen. Albert Thibaudier maakte de foto.
Peter van Lindenberg maakte deze foto
Rob de Graaf uit Steenwijk maakte deze foto. Er kon gisteren nog geschaatst worden.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie dag, goed weekend en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Alpenweerman.nl werkt met gekwalificeerde weermannen en klimatologen voor diverse gebieden welke dagelijks weerberichten verzorgen dan wel bloggen over het weer. We zijn geheel onafhankelijk en om een nog beter 24/7 product neer te kunnen zijn we afhankelijk van jullie (jou) steun en support. Middels een vrijwillige bijdrage, donatie en/of sponsoring of zelfs lidmaatschap steun je Alpenweerman en kunnen we samen met JOUW groeien naar een nog beter en kwalitatief hoogstaand weer platform. Als lid krijg je natuurlijk extra voordelen!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 1.121 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer