klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Een hogedrukgebied ligt met het centrum boven Noord-Duitsland, en trekt geleidelijk weg. Vanuit het westen nadert een occlusie, daaraan gekoppeld zitten meerdere fronten. Morgenmiddag passeert een hoogtetrog. Deze komt aan de linkeruitkant van de Jet te liggen waardoor er golfvorming optreed. Vooral in het noorden kan hierdoor veel neerslag vallen. Woensdag trekken de storingen geleidelijk weg en komen wij onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog. Dit hogedrukgebied blijft de rest van de week ook zijn invloed uitoefenen in onze omgeving. Vanaf donderdag is het dan weer enkele dagen mooi zomerweer, met veel zon en droog weer. De maxima komen veelal tussen 20 en 25 graden uit. Daarmee is het aangenaam en warm zomerweer.

Korte terugblik

Afgelopen weekend was het vooral op zaterdag nog fris en wat wisselvallig met lokale buien. Zondag knapte het weerbeeld op, het was droog en de zon kwam goed tevoorschijn. Wel verschenen er stapelwolken, die wat uitsmeerden. Dit resulteerde in prachtige “Hollandse luchten”. Uiteindelijk werd het zondag 18 tot 21 graden.

stapelwolken
Typische “Hollandse zomerluchten” afgelopen zondag. Foto: Jolanda Bakker

Vandaag een mooie zonnige zomerdag

Onder invloed van een geleidelijk wegtrekkend hoog, bivakkeert de Benelux in een rustig weertype. Er zijn flinke perioden met zon, maar er is ook wat sluierbewolking aanwezig. Later ontstaan er tijdens de dagelijkse gang, ook enkele vriendelijke schaapjeswolken. De temperatuur loopt flink op, na een koude nacht met in het noordoosten minima van 6 tot 8 graden, wordt het uiteindelijk van noord naar zuid 20 tot 25 graden. In combinatie met veel zon en weinig wind is het dan ook een echte zomerdag. Vanavond laat neemt op nadering van een storing de bewolking van het noordwesten uit geleidelijk toe. Daar gaat het vannacht ook regenen.

Dinsdag regenachtig

Dinsdag is het regenachtig. Diverse fronten passeren ons land, waarbij vooral het noorden daar de meeste invloed van ondervind. Van tijd tot tijd valt regen en vooral in het noorden komen er ook pittige buien voor. Pas later in de middag klaart het op vanuit het westen. Met 15 tot 18 graden is de middagtemperatuur zeer ondermaats.

Dindag is het regenachtig. Vooral in het noorden kan uiteindelijk 10 tot 15 mm regen vallen. In het (uiterste) zuidoosten valt er een stuk minder neerslag.

Woensdag keert de zon weer terug

Woensdag zien we een geleidelijke weersverbetering. De zon zien we weer tevoorschijn komen, echter er zijn ook nog flinke wolkenvelden aanwezig. Daaruit vallen ook nog enkele buien. Met 18 tot 21 graden is het iets warmer, maar nog wel te koel voor de tijd van het jaar.

De zon kwam maandagochtend weer schitterend op.
Foto: Ton Wesselius

De rest van de week verloopt zomers

Onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog keert het zonnige weertype vanaf donderdag terug.Hierbij gaat de temperatuur in de lift. Elke dag wordt het wat warmer. Mogelijk dat het weekeinde zelfs zomers warm verloopt met in het binnenland uiteindelijk 25 tot 28 graden. Niet verkeerd voor de vakantievierders in eigen land.

Dankzij een uitloper van het Azorenhoog, die zijn invloed steeds verder uitbreidt over de Benelux, keert het mooie en warme zomerweer vanaf donderdag weer terug in de Benelux.

Komeet Neowise met blote oog gespot

Afgelopen nacht kon men met blote oog de komeet Neowise waarnemen. Het was dan ook helder.
Neowise, is een komeet met een bijna parabolische baan die op 27 maart 2020 door de NEOWISE-ruimtetelescoop werd ontdekt. De komeet blijft naar verwachting in de maand juli met het blote oog zichtbaar. Bij helder weer zal de komeet van 10 tot en met 18 juli met het blote oog zichtbaar zijn.

Bron uitgelichte afbeelding: Ton Wesselius.

Prachtige shot van Suzanne Vermulm. Komeet Neowise werd schitterend vastgelegd.

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 835 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer