Het is deze week rustig septemberweer. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Met name halverwege de week is de kans op wat (lichte) regen groot. De temperatuur is heel normaal voor de tijd van het jaar en ligt veelal tussen 19 en 23 graden. De verwachting voor het weekend en volgende week is onzeker, want het kan alle kanten op vanwege een meanderende straalstroom. Of het wordt wisselvallig, of er breekt een periode aan met nazomerweer en hogere temperaturen. 

Een fraaie mix van zon en wolken. Jolanda Bakker maakte de foto.

Mix van wolken en zon, lokaal een bui

We starten deze maandag regionaal met mist. Verder is er een mix van wolken en zon en in de kustgebieden komen enkele buien voor. Vanmiddag is het over het algemeen droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks 20 graden. In het noorden is het een graad of 19 en in het zuiden 21. Lokaal kan het 22 graden worden. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig en aan zee vrij krachtig, windkracht 5.

Vanavond zijn er opklaringen, maar komende nacht neemt de bewolking toe en vanuit het westen neemt ook de kans op wat lichte (mot)regen toe. De temperatuur daalt naar 11 tot 16 graden.

Veel bewolking en soms wat regen

Morgen is er eerst vrij veel bewolking en vooral in de noordelijke helft van het land kan het wat spetteren. Veel neerslag valt er niet en in het zuiden blijft het droog met geregeld zonneschijn. In de middag klaart het op steeds meer plaatsen op. Het is vrij warm met maxima van 20 tot 22 graden.

Woensdag is overal enige regen mogelijk. Bron: WXCharts.com

Ook woensdag is het overwegend bewolkt en vooral in de middag is overal kans op wat lichte regen. Opnieuw is het vrij warm met maxima van 20 tot 22 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 23 graden worden.

Droge dagen, weekend onzeker

Donderdag en vrijdag lijkt het droog te blijven met flink wat ruimte voor de zon. Met donderdag temperaturen van 18-20 graden en vrijdag van 19-22 graden blijft de temperatuur op een heel aangenaam niveau voor september.

De straalstroom gaat meanderen (golven) en de verwachting is onzeker. Mogelijk gaan we profiteren van hogedruk ten zuiden van onze streken. Bron: WXCharts.com

In het weekend gaat de straalstroom meanderen en is de verwachting enigszins onzeker. Het kan een wisselvallig weekend worden met regen en veel wind, maar een hogedrukgebied kan ook voor nazomerweer zorgen met vanaf zondag zomerse temperaturen. De diverse weermodellen weten het nog niet en de komende dagen moet dit vanzelf duidelijk worden. De lange termijn hieronder voor het midden van het land laat de lage voorspelbaarheid heel goed zien vanaf zaterdag.

De verwachting voor de komende tijd voor het midden van het land met daarin vanaf zaterdag ook een hele lage voorspelbaarheid. Bron: meteoblue

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag en graag weer tot een andere keer.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen – Koufront trekt de Alpen binnen, later meer zon
Volgend artikelAlpen – Herstel nazomerweer
Rico Schröder is van kinds af aan gek op alles wat met het weer te maken heeft. Hij is werkzaam bij Weeronline en voor Alpenweerman verzorgt hij de weerpraatjes voor de Benelux en in het bijzonder voor Nederland. Dat alles in een voor een breed publiek leesbare vorm.