Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende tijd nemen depressies het roer over. De ene na de andere ‘regenbrenger’ trekt over het Noordzeegebied en zorgt voor wisselvallig weer. Ook de wind zal aan zee regelmatig van zich doen spreken, maar die zuidwester zorgt wel voor redelijk aangename temperaturen. Dagelijks wordt het 17-19 graden.

Ton Wesselius maakte deze fraaie foto

Wegtrekkende regen, later opklaringen

Gisteren begonnen we met regen die van zuidwest naar noordoost over het land trok. In het westen en zuiden was het al vrij snel op de dag droog, maar in het noorden en oosten bleef het tot in de middag bewolkt met wat regen. Later trokken nog een paar buien over het land, maar uiteindelijk klaarde het flink op.

De temperatuur steeg naar 19-21 graden met de hoogste temperatuur in Westdorpe met 21,2 graden. Daarmee was het te warm voor de tijd van het jaar.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Eerst droog met wat zon, later vanuit het zuidwesten regen

Aanvankelijk is er op deze dinsdag een mix van wolken en af en toe zon en op de meeste plaatsen is het droog. In het zuidwesten en westen is het echter bewolkt en valt soms wat lichte regen. Vanmiddag neemt de bewolking overal toe en vanuit het zuidwesten gaat het overal enige tijd regenen. De regen bereikt het noordoosten pas tegen de avond. Deze regen hoort bij voormalig orkaan Humberto.

Voor de regen uit wordt het 17-18 graden, maar langs de oostgrens kan het nog 20-21 graden worden. In de regen is het maar een graad of 15-16. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig van kracht. Aan zee en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond zijn er perioden met regen. In de loop van de avond wordt het landinwaarts droog. Aan zee komen enkele buien voor en de buiigheid houdt vannacht aan. De minima komen uit op 13-14 graden.

Morgen buien, donderdag weer enige tijd regen

Morgen wordt opnieuw een wisselvallige dag met talrijke buien. Eerst komen de buien in de kustgebieden voor, maar met het oplopen van de temperatuur neemt ook de buiigheid landinwaarts toe. Het kwik stijgt naar 17-18 graden en dit zijn vrij normale maxima voor de tijd van het jaar.

De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. In Zeeland kan de wind even hard worden, windkracht 7.

Deze herfstfoto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Donderdag starten we de dag in de kustgebieden weer met enkele buien. Elders is het droog met wellicht wat zon. De bewolking neemt geleidelijk weer toe en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuidwesten enige tijd regenen.

Morgenmiddag is het overal nat, maar in de namiddag wordt het in het westen en zuidwesten weer even droog. Al vrij snel volgen dan enkele buien. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden, in het zuiden kan het lokaal 20 graden worden.

De verwachte weerkaart voor zaterdag. Lagedruk ten westen zorgt voor een wisselvallig weekend.

Aanhoudend wisselvallig septemberweer

Vrijdag en het komende weekend is en blijft het uitermate wisselvallig septemberweer. Vrijdag en zaterdag draait het om flinke buien, zondag lijkt het geruime tijd te gaan regenen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee. Soms is de wind aan zee hard, windkracht 7. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden, maar vrijdag kan het in Zeeland lokaal 20 graden worden.

Na het weekend, met oktober op de kalender, lijkt het kwik langzaam wat verder te gaan dalen. De wisselvalligheid houdt daarbij aan.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het aanvankelijk vrij zacht is voor de tijd van het jaar. Vanaf het weekend is de trend dalende en begin oktober is het dan gemiddeld en graad of 15.

Rob de Graaf maakte deze foto gisteravond.
de dag eindigde zeer fraai met deze zonsondergang. Jolanda Bakker maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 418 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer