klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is de laatste dagen rustig en vrij koud november, maar daar komt de komende dagen verandering in. Depressies nemen het roer over en komende week wordt dan ook wisselvallig.

Er waait een stevige zuidwestenwind en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd waarin het kwik stijgt naar waarden in de dubbele cijfers. Het wordt van dinsdag tot en met donderdag dagelijks 10-12 graden. Tot die tijd is het nog vrij koud met 7-10 graden. Vanaf vrijdag gaat het kwik weer duidelijk omlaag en met december op de kalender lijkt het kouder te worden.

De dag begon met een streepje zon. Daarna was het meestentijds bewolkt. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Gisteren was het overwegend bewolkt, maar soms brak ook even de zon door. In de ochtend kwam het in het zuidwesten lokaal tot wat lichte regen. De temperatuur steeg naar 7-9 graden, maar door een stevige oostenwind was het waterkoud.

De bladeren vallen nu snel. Erica van Leeuwen-de Bruijn maakte de foto in Kloetinge
Monique Bormans maakte deze foto.
De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Eerst lokaal mist, daarna perioden met zon

Vandaag start de dag in het zuiden en westen op veel plaatsen met mist en lokaal kan het de hele ochtend duren voordat de grijzigheid is verdwenen. Daarna zijn er flinke perioden met zon, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. In het zuidwesten en ook in het noorden komen wolkenvelden voor. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige wind uit richtingen tussen oost en zuid.

De temperatuur stijgt naar 6-7 graden in het noorden en naar 8 in het midden van het land. In het zuiden stijgt het kwik naar 9 graden, lokaal kan het 10 graden worden en dan vooral in Zeeuws-Vlaanderen en in het zuiden van Limburg. Op meerdere plaatsen in België wordt het 10 graden en aan de Belgische kust 11 graden.

Vanavond zijn er flinke opklaringen en lokaal wordt het mistig. Komende nacht raakt het geleidelijk bewolkt. De temperatuur daalt naar 3-4 graden in het noorden en oosten en naar 5-6 graden in het westen en zuiden. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan 7-8 graden.

depressies
De verwachte weerkaart voor morgen. Bron: DWD

Veel bewolking en toenemende kans op regen

Morgen start de dag op veel plaatsen grijs met nevel en mist. In het zuiden en later in het oosten en noordoosten schijnt nog af en toe de zon. Vanuit het zuidwesten wordt de bewolking dikker en in de middag neemt de kans op regen in Zeeland toe. Aan het eind van de middag gaat het ook in het westen van Brabant en het zuiden van Zuid-Holland regenen.

De temperatuur stijgt naar 7-8 graden in Groningen, Drenthe en Friesland en naar 9-10 graden in de rest van het land. In het zuiden en zuidoosten kan het lokaal 11 graden worden. In België liggen de maxima rond de 10-11 graden, maar in de Oostkantons wordt het niet warmer dan 7-9 graden.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur wordt niet lager dan 6-8 graden.

Dinsdag is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen en motregen. Meer regen volgt dinsdagavond. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig en later aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en 12 in het zuidoosten. Alleen op de Wadden worden de dubbele cijfers nog niet gehaald en wordt het maximaal een graad of 9.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Depressies nemen het roer over

Woensdag wordt een natte dag met een komen en gaan van depressies. Al in de nacht regent het geruime tijd en ook in de middag en avond valt geruime tijd regen. Met wat geluk is het woensdagochtend op veel plaatsen droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7.

De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden van het land en op veel plaatsen in België. Lokaal kan het in het zuiden 13 graden worden. Daarmee is het duidelijk te zacht voor de tijd van het jaar.

De temperaturen gaan eerst omhoog, vanaf de maandwissel lijkt het kouder te worden.

Donderdag valt eerst regen, later komt het tot enkele buien. De wind waait stevig uit het westen en het wordt 10-11 graden. Vrijdag draait het om buien, maar tussendoor schijnt ook de zon. De wind is noordwest geworden en de temperatuur is met 8-10 graden weer wat lager.

In het weekend is het rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe zon. Er is kans op een beetje regen, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur wordt geleidelijk nog wat lager en stijgt naar 6 graden in het noordoosten en naar 9 in het zuidwesten.

Na het weekend lijkt het kwik verder te dalen naar 4-6 graden en daarmee is het te koud voor de tijd van het jaar. In de nacht neemt de kans op vorst weer toe. Normaal is het begin december 6-7 graden.

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik eerst gaat stijgen naar de dubbele cijfers. Aan het eind van de week gaat het kwik omlaag en begin december wordt het duidelijk kouder.

Bij Jannes Wiersema scheen nog enige tijd de zon in Roodeschool.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.466 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer