Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het zomerse hogedrukgebied Ekkehard is naar het noordoosten weggetrokken en een nieuw hoog, genaamd Falk, neemt de honneurs over. De zomer zit dan ook stevig in het zadel met aanhoudend droog en zonnig zomerweer. Wel nemen de temperatuursverschillen tussen noord en zuid toe door een meer noordelijke component in de wind.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wederom volop zon
Gisteren was het opnieuw prachtig zomerweer met volop zonneschijn en het bleef ook weer droog. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 22 en 24° op de Wadden en naar 25 tot 29 van noord naar zuid elders.

De hoogste temperaturen werden genoteerd in Gilze Rijen en Hoek van Holland met 28,8 en Arcen met 28,9°. In het zuiden van het land zijn dus nog steeds een tweetal tropische dagen nodig voor een regionale hittegolf. In België werd het 24 tot 29° met in Kleine Brogel en Gent 29,2°.

De zon kwam gisteren weer fraai op en scheen vervolgens de hele dag. Aad Hogenboom maakte de foto.
Het is prachtig weer met volop zonneschijn aan een strakblauwe lucht. Albert Thibaudier maakte de foto.
Ook bij Jolanda Bakker blauw, blauw en blauw…

Vandaag: veel zon
Ook op deze dinsdag schijnt de zon weer volop en het blijft ook nog steeds droog. Wel verschijnt er over België en later wellicht ook over de zuidelijke helft van het land wat sluierbewolking behorende bij een front behorende bij depressie Elisonia in de golf van Biskaje.

De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten, later vandaag meest matig en wat meer uit het noorden en aan zee kan de wind vrij krachtig worden, windkracht 5.

De temperatuur is door die wind in het noorden duidelijk lager dan in het zuiden. Op de Wadden en langs de noordkust wordt het 19 tot 21 en elders in het noorden is het 22 tot 24°. In het midden en zuiden wordt het weer zomers warm met temperaturen van 25 tot 30°. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het hier en daar 31° worden.

Overigens was het afgelopen nacht behoorlijk afgekoeld. Meetpunt Eelde noteerde 7,0 en aan de grond in de regio Twenthe ging het kwik onderuit naar 2-3°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Lekker genieten van het mooie weer…

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht is het aanvankelijk helder in het noorden en midden, maar in zuiden en zeker in België neemt de hoge en later ook de middelbare bewolking toe en over België is wellicht een bui mogelijk. In de loop van de nacht wordt het aan de noordkust en op de Wadden grijs en grauw door binnentrekkende lage stratus. De temperatuur daalt naar 9° in het noordoosten en naar 13 tot 16 in het zuiden en in België.

Morgen: geregeld zon
Morgen zal de zon niet meer zo uitbundig schijnen als voorgaande dagen. Er is vrij veel sluierbewolking aanwezig die de zon zo nu en dan wat wazig laat schijnen. Verder blijft de noordkust en de Wadden een groot deel van de dag kans maken op lage bewolking en stratus vanaf zee. In het oosten van België neemt in de loop van de dag de kans op enkele regen- en onweersbuien toe, elders blijft het droog.

De temperatuur wordt in het noorden dan ook niet veel hoger dan een graad of 20. Verder van noordwest naar zuidoost temperaturen van 21 tot 29° en er waait een zwakke tot matige noordenwind.

De verwachte weerkaart voor eind deze week. Nieuwe hogedruk breidt naar onze streken uit. De zomer blijft in het zadel.

Na morgen: aanhoudend zomers
Na morgen blijft het zomers met op donderdag ook sluierwolken en in het noorden kans op laaghangende bewolking met daaruit lokaal wat gespetter. Over het oosten van België kunnen wederom enkele regen- en onweersbuien overtrekken.

De wind waait donderdag zwak tot hooguit matig uit het noordwesten en het wordt van noordwest naar zuidoost zo’n 20 tot 26°. Vrijdag en het komende weekend neemt het aandeel van de zon weer duidelijk toe en de wind draait in het weekend weer naar oost tot noordoost.

De temperatuur gaat dan ook weer omhoog met in het weekend in het noorden en op de Wadden temperaturen van 21 tot 23°. In het midden en zuiden loopt de temperatuur op naar 24 tot 29°. Kortom: de zomer zit stevig in het zadel.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de zomer van geen wijken weet. De temperatuur stijgt elke dag in het midden van het land naar een zomerse 25°. In het noorden is het steeds minder warm en in het zuiden is het warmer. Op termijn lijkt het kwik zelfs nog verder op te lopen en vooral de Amerikanen gaan na het weekend voor tropische temperaturen op uitgebreide schaal…

Het is droog en het blijft voorlopig ook droog. Er wordt gesproeid, maar op veel plaatsen mag dat niet meer van de waterschappen of in ieder geval met mate. Albert Thibaudier maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noordoosten met over land 6 en aan zee met 9 knopen. Vanmiddag wordt de wind noord en neemt over land toe naar 12 en aan zee naar 16 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,3 naar 0,6 meter.

Morgen waait de noordenwind over land met 5 tot 9 en aan zee met 9 tot 14 knopen. De windvlagen komen niet veel hoger uit. De golfhoogte is 0,3 tot 0,4 meter.

Door de droogte lijkt het wel herfst met al die vallende bladeren. Peter van Lindenberg maakte de foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 501 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer