Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomer zit even in een dipje met gisteren op veel plaatsen flinke regen- en onweersbuien. Ook vandaag is nog kans op buien, maar vanaf morgen blijft het over het algemeen droog. Wel is het tot en met maandag aan de frisse kant, maar later in de week gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. Tegen die tijd neemt wel weer de kans op buien toe.

De dag begon fraai. Ton Wesselius maakte deze foto.

Flinke regen- en onweersbuien

Gisteren kwam het tot enkele regen- en onweersbuien en lokaal viel veel regenwater in korte tijd. In Assen viel 55, in Epe 47 en in Hollandsche Rading 44 millimeter. Van de KNMI stations noteerden De Bilt 29, De Kooy (Den Helder) 24 en Lelystad 21 millimeter. Hieronder wat beelden van het noodweer in het midden van het land.

De temperatuur steeg naar 19 tot 25 graden met in Maastricht 25,3 graden. Voor Maastricht was het alweer zomerse dag nummer 19 van het jaar. De Bilt heeft dit jaar tot nu toe 9 zomerse dagen kunnen noteren. Daar werd het gisteren 20,5 graden. Een zomerse dag is een dag waarop de temperatuur stijgt tot boven de 25 graden.

Lokaal kwam het tot flinke hoosbuien, zoals hier bij Jolanda Bakker in Zevenhuizen.

Wolken, soms wat regen. Later opklaringen

Op deze zaterdag zijn er aanvankelijk vrij veel wolkenvelden met hier en daar wat lichte regen. Vanmiddag breekt de bewolking en is er een mix van stapelwolken en zonneschijn. In het oosten en zuidoosten is dan nog een bui mogelijk, elders is het droog.

De temperatuur stijgt naar 18-20 graden in de noordelijke en westelijke kustprovincies en naar 21-22 graden landinwaarts. In het zuidoosten kan het lokaal 23 graden worden. De wind waait uit het noordwesten en is matig, aan zee af en toe vrij krachtig, windkracht 5.

Vanavond is het droog en kan de zon nog enige tijd schijnen. In het noorden kunnen wolkenvelden van zee wederom voor een grijs aanblik zorgen. Komende nacht neemt in het hele land de bewolking geleidelijk toe. De temperatuur daalt naar 11-14 graden.

Deze schitterende foto werd gemaakt door Monique Bormans uit Leiden.
In Stiens kwam het later tot hagel en onweer. Het leverde deze fraaie lucht op. Meteo Nederland maakte de foto.
Deze foto werd gemaakt door Albert Thibaudier in Heerenveen.

Bewolkt, later ook wat zon

Morgen is er over het algemeen vrij veel bewolking en dan vooral in het noorden en westen van het land. De kans op regen is klein; veel meer dan wat licht gespetter is niet te verwachten. Landinwaarts kan in de middag de zon af en toe schijnen en later in de middag maakt ook het westen kans op wat zonneschijn. Het noorden blijft te maken houden met wolkenvelden die met een matige noorden- tot noordwestenwind van zee worden aangevoerd.

De temperatuur blijft zo’n drie graden onder de norm die geldt voor half juli. Het wordt maximaal 16-17 graden in het noorden en op de Wadden en 18-19 graden in het midden en westen van het land. Alleen in het zuiden en zuidoosten wordt het 20-21 graden.

De temperatuurverwachting voor de komende tijd volgens GFS. Morgen en maandag komt de temperatuur niet boven de 20 graden uit. Vanaf dinsdag wordt het warmer.

Na het weekend geleidelijk weer wat warmer

Na het weekend zijn er aanvankelijk vrij veel wolkenvelden. Zo nu en dan schijnt ook de zon, al is lokaal wel een bui mogelijk. Over het algemeen en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog.

Maandag is het nog vrij koel met 17 graden op de Wadden en langs de noordkust. Elders in het noorden en ook in het westen wordt het maximaal 18 graden. In de rest van het land stijgt het kwik naar 19-20 graden, maar in het zuidoosten kan het 21 graden worden.

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur omhoog en aan het eind van de week liggen de maxima tussen de 22 en 25 graden. De temperatuur wordt dan weer normaal, maar wel neemt tegen die tijd de kans op buien weer toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst wat gaat dalen. Vanaf dinsdag gaat het kwik omhoog.

Dit was het voor deze zaterdag. Maak er een goed weekend van en graag tot de volgende keer. Het volgende weerpraatje zal maandag verschijnen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 523 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier