Advertentie 

Algemene situatie:
De zomer is weer terug onder aanvoering van het hogedrukgebied Daryl. Dit hoog ligt vandaag boven de Britse Eilanden en trekt de komende dagen naar Scandinavië. De temperatuur zal elke dag wat verder oplopen met vanaf woensdag op steeds meer plaatsen zomerse temperaturen van 25° en meer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Verder blijft het, vanwege het genoemde hogedrukgebied Daryl, droog, ofwel de verdamping is groter dan wat er aan neerslag valt. De regionale regen van de laatste tijd is een druppel op de gloeiende plaat. Aan het kaartje hieronder kunnen we zien dat we richting de groene lijn gaan, ofwel naar 5% van de droogste jaren met een neerslagtekort oplopend naar 171,5 millimeter.

Het is droog en het blijft voorlopig ook droog. De groene lijn met toevoeging ‘5% van de jaren’ geeft het verloop van het neerslagtekort aan dat in 5 % van de jaren wordt overschreden. De blauwe lijn met toevoeging ‘mediaan’ het verloop dat in 50 procent van de jaren wordt overschreden. De rode lijn laat het neerslagtekort zien dat in de extreem droge zomer van 1976 optrad. Bron: KNMI

Gisteren: wolkenvelden, soms een flauw zonnetje
Gisteren was het over het algemeen bewolkt en het bleef op veruit de meeste plaatsen weer droog. In het noordoosten viel wel wat lichte regen, maar zoals gezegd was dat niet genoeg om wat aan de droogte te doen.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 15 en 21° met op Ameland slechts 14,1 en op Terschelling 14,9°. Leeuwarden, Eelde en Twenthe kwamen niet veel hoger uit met maximaal 15,3° De toppers waren in het zuiden te vinden met in Gilze-Rijen 20,7°.

Het is zoals gezegd droog en deze foto van Ton Wesselius laat dat mooi zien.
er wordt dan ook volop gesproeid. Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Een prachtige zonsondergang gefotografeerd door Maurice Vroegrijk uit Zegge.

Vandaag: steeds meer zon
Vandaag blijft het droog en na een ochtend met nog enkele wolkenvelden, zal de zon geleidelijk steeds vaker en langer gaan schijnen.

De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 18-19° op de Wadden en in het noorden, naar 21-22 in het midden en naar 23-24 in het zuiden van het land. In Belgisch Limburg kan het 25° worden.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 9 tot 11°. Bij grote wateroppervlaktes wordt het niet kouder dan 12-13°.

Morgen: veel zon
Morgen ligt het hoog boven de Noordzee en is het bij ons rustig weer. De zon zal flink schijnen met hooguit wat sluierwolken. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordenwind.

De temperatuur stijgt wederom naar 18-19° op de Wadden en langs de noordkust. Langs de westkust wordt het 20 tot 22° en landinwaarts komen de maxima uit tussen de 23 en 25, lokaal 26°.

de verwachte weerkaart voor later deze week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aangenaam zomerweer
De rest van de week is het aangenaam zomerweer. De zon zal flink schijnen en het blijft maar droog. De wind waait uit richtingen tussen de noord en oost en de temperatuur gaat verder omhoog.

Op de Wadden en in het noorden en noordwesten loopt het kwik van woensdag tot en met vrijdag op naar waarden tussen de 20 en 24°. Elders ligt het kwik tussen de 24 en 29°. Omdat de wind veelal waait uit richtingen tussen noord en oost is de kans op een hittegolf, dus de kans op tropische temperaturen van 30° of meer, klein.

Het Amerikaanse weermodel GFS komt later in de week met duidelijk lagere temperaturen dan bijvoorbeeld het Duitse en/of het Europese model. De verwachte positie van het hoog ligt bij GFS ongunstig. Morgen meer hierover als het nog in de verwachting zit…

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen is zomers. Vanaf vandaag komt het kwik in het midden van het land continue boven de warme grens van 20° uit. Vanaf woensdag wordt het nog warmer en is de ondergrens een graad of 25. Komend weekend wordt het wellicht weer iets minder warm, maar volgende week gaat het kwik weer omhoog.

Prima weer om er lekker op uit te trekken. Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordwesten en waait zowel over land als aan zee met 8 tot 12 knopen met uitschieters tot 15-16 knopen.

Morgen verandert er weinig. De wind waait opnieuw uit het noorden met 11 tot 13 knopen. De windvlagen halen de 15 knopen. De golfhoogte is op beide dagen zo’n 0,4 meter.

een koolwitje op de lavendel. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de zomerse weerkaarten. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 370 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier